Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το μακιγιάζ του πρώτου ραντεβού

Γιατί στο φλερτ κερδίζουν όσες ξέρουν να παίζουν με τις beauty λεπτομέρειες


Ζωή Γκόρου

Ο ενδιαφέρον τύπος που γνώρισες στη Σέριφο έστειλε μήνυμα δίνοντας σημεία ζωής. Οκ. Υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι η γνωριμία δεν ήταν παιχνίδια στην άμμο που τα πήρε το κύμα.
Κάνε κι εσύ το προσεκτικό σου βήμα κανονίζοντας ένα ραντεβού μαζί του. Προσεκτικό γιατί θα πρέπεις να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι οι γνωριμίες του καλοκαιριού είναι πάντα καλυμμένες από ένα instagram φίλτρο με αλάτι, ήλιο και ανεμελιά και ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες το πάθος του καλοκαιριού να σου φανεί ελαφρώς διαφορετικός με φόντο το μπετόν της πόλης.

https://www.instagram.com/p/B1OvUxgi6yC/

Το ίδιο ισχύει και για εσένα προς εκείνον. Για το λόγο αυτό σου προτείνω να του παρουσιαστείς ως η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ξεκινώντας από την επιλογή outfit μέχρι το μακιγιάζ, κι εδώ είναι που θα σταθούμε περισσότερο. Το αντρικό φύλο, αυτή η γοητευτική περίπτωση ανθρώπου, έχει την τάση να μην έλκεται τόσο από την υπερβολή σε αντίθεση με ό,τι έχεις μέχρι τώρα στο μυαλό σου.

Με απλά λόγια lady, πες όχι στο υπερβολικό μέικαπ. Πρώτον θα του εμφανιστείς ως μία άλλη από αυτή που είδε στον Πλατύ Γιαλό και δεύτερον δεν θα είσαι ο πραγματικός εαυτός σου.

Τι να κάνεις; Nα βάλεις μπροστά την τέχνη του μακιγιάζ και την αποπλάνησης.

#1 Από-Κάλυψη αλήθειας

SOS! Πες όχι στα βαριά μέικαπ και στην κάλυψη τύπου μακιγιάζ για το θέατρο. Δεν το χρειάζεσαι. 'Εχεις την ξεκούραστη επιδερμίδα το καλοκαιριού και το ατού ότι σε έχει δει και άβαφτη. Επέλεξε κάλυψη με ένα αέρινο μέικαπ απλά για να καλύψεις τυχόν ατέλειες και να δείχνεις φρέσκια. Σκέψου ότι μια CC Cream λάμψης όπως το 'Αγριο Τριαντάφυλλο του Korres, μπορείς να σε εμφανίσει στα καλύτερά σου.

cckorres.jpg

https://www.instagram.com/p/BqJ6_RjFhmp/

# 2 Φρύδια-τόξα του έρωτα

Εδώ είμαστε προσεκτικές. Τα φρύδια μας είναι τα διακοσμητικά στοιχεία των ματιών. 'Ετσι λοιπόν δεν τα παραμελούμε. Χτένισέ τα με ένα βουρτσάκι φρυδιών για να είναι ομοιόμορφα και με το μολύβι φρυδιών γέμισε τα κενά ή τόνισέ τα ελάχιστα. Εάν χρειάζονται grooming το ραντεβουδάκι είνα μια καλή αφορμή για να κάνεις και κλωστή φρυδιών στην αισθητικό σου και να τους δώσεις ένα ομοιόμορφο σχήμα.

bourjois.jpg

Εάν έχεις ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες επέλεξε ένα μολύβι φρυδιών σε πιο καφέ απόχρωση όπως το Sourcil της Bourjois

# 3 Ρουζ ρομαντίκ

Το ρούζ είναι το βασικότερο όπλο σου γιατί θα σου χαρίσει στη στιγμή λάμψη και φρεσκάδα. Επέλεξε εκείνο που είναι πιο κοντά στην απόχρωση της επιδερμίδας σου και άπλωσέ το στα ζυγωματικά σου.

https://www.instagram.com/p/ByfajmHC7Bq/

#4 Μάτια όλο νόημα

Εσύ ξέρεις τι σου πάει καλύτερα. Να ξέρεις όμως ότι τα smokey eye και οι έντονες, χρωματιστές σκιές δεν βοηθούν στο φλερτ. Παίξε σε φυσικούς τόνους ή βάλε λίγο eyeliner για να τα τονίσεις. Σίγουρα "άνοιξε" το βλέμμα σου απλώνοντας μία μάσκαρα για μακριές βλεφαρίδες. Η μάσκαρα δίνει ένταση και σου εξασφαλίζει ερωτικές ματιές.

"Ωραία μάτια είναι μόνο αυτά που μας κοιτούν με τρυφερότητα" Coco Chanel

#5 Χείλη για φίλημα

Κι εδώ ξέρεις τι σου πάει καλύτερα. 'Ομως ο νόμος ότι στο μακιγιάζ του πρώτου ραντεβού ή τονίζεις μάτια ή χείλη είναι απαράβατος. Εάν αποφασίσεις λοιπόν ότι το κόκκινο κραγιόν είναι η ακαταμάχητη υπογραφή του look σου, καλά θα κάνεις να το χρησιμοποιήσεις αφήνοντας τα μάτια σε πιο ήσυχους τόνους. Διαφορετικά ένα lip enchancer που τονίζει το φυσικό χρώμα των χειλιών είναι η καλύτερη επιλογή για είσαι kissable.

https://www.instagram.com/p/B1bpyY8DIWI/

bobbibrown.jpg

Η τέλεια κόκκινη απόχρωση για ραντεβού είναι η Crushed Lip Colour της Βοbbi Brown

"Μυρίζεις τόσο ωραία"

Η αρωματική σου υπογραφή είναι αυτή που θα αφήσει την επίγευση του ραντεβού σας. Ξεκάθαρα τώρα τα έντονα αρώματα είναι ρίσκο! Κάνε την πιο σοφιστικέ επιλογή που έχεις στο perfume bar σου με κάτι ανάλαφρο με έντονη προσωπικότητα.

"Δεν κατακτώ. Υποκύπτω" Casanova

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department