Skip to main content

BEAUTY TIPS

Like a Greek Goddess

Πως να πετύχεις το beauty look των μοντέλων στο show της Μαίρης Κατράντζου


Ζωή Γκόρου

Βλέποντας τη διάσημη αρχαία Ελληνίδα αδελφή σου, την "Πέπλος Κόρη" το έργο γλυπτικής που χρονολογείται στην Αρχαϊκή εποχή, διατηρείς στο μυαλό σου την πεποίθηση ότι στην αρχαία Ελλάδα η τέχνη και η αισθητική δεν είχε χρώματα. Αντίθετα με ότι πιστεύεις, τα αγάλματα που βλέπεις στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν γεμάτα, υπέρχα, εντυπωσιακά χρώματα.

Στην Παρακάτω φωτογραφία μπορείς να δεις ένα επιχρωματισμένο αντίγραφο του διάσημου αγάλαματος.

 

 

Στο show της Mary Katrantzou στο Σούνιο μας ενθουσίασε το χρώμα που προστέθηκε στα ρούχα των μοντέλων, που ήταν έντονα, ζωηρά και ευφάνταστα όπως αυτά της Πέπλου Κόρης. Κι αυτό γιατί δεν έπεσε στην παγίδα του λευκού αλλά άφησε τα μοντέλα να παρελάσουν ως πολύχρωμες υπάρξεις όπως ακριβώς ήταν στην πραγματικότητα. 
Σχετικά με το beauty look το μακιγιάζ χαρακτηρίστηκε από την nude λογική όπως έχουμε στη φαντασία μας την Ελληνική ομορφιά, παίζοντας σε μια καλή βάση μεικαπ απ, λίγο τονισμένα μάτια και ελάχιστο χρώμα στα χείλη. Πέτυχε ωστόσο να προσεγγίσει τις βασικές αρκές της Ελληνικής ομορφιάς που ήταν η προβολή των bold χαρακτηριστικών και γωνιών του προσώπου.    

Το αποτέλεσμα ήταν ένα make up Δωρικού ρυθμού. Για να το πετύχεις, θα πρέπει να ξεκινήσεις από μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα. Στη συνέχεια, επέλεξε ένα μέικ απ που να προσφέρει καλή αλλά αέρινη κάλυψη. Σταθεροποιήσε το μέικαπ με μία πούδρα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε highlighter στα μάτια και στα ζυγωματικά και στην εσωτερική γωνία του ματιού για godess shine. Mε ένα μολύβι kohl τόνισε ελαφρώς τη ματιά σου και πρόσθεσε άφθονες δόσεις μάσκαρα γιατί το βλέμμα οφείλει να μαγνητίζει. Για τα μαλλιά επέλεξε όπως στο show ένα wet look με τη βοήθεια ένος ειδικού προϊόντος styling που εξασφαλίζει το look αυτό. Χτένισε όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω, όσο πιο αυστηρά και στη συνέχεια άπλωσέ το.Στα ζυγωματικά μπορείς να προσθέσεις λίγο ρουζ σε ελαφρώς μπρονζέ απόχρωση. 
    

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα

Το holy grail προϊόν επιστρέφει στο νεσεσέρ μας για την άνοιξη και το καλοκαίρι και αυτές είναι τέσσερις επιλογές που δεν θα σε αφήσουν ανικανοποίητη

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών