Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τι είναι το "πόδι της χήνας" και πως αντιμετωπίζεται;

'Ενα χρήσιμο close up στα μάτια και την πρόληψη ενός σημαντικού εχθρού


Ζωή Γκόρου

 

Λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής είναι όμως ταυτόχρονα και ο καθρέφτης του lifestyle σου μιας και η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτή. Δεν κοιμάσαι καλά; Οι μαύροι κύκλοι καραδοκούν. Γελάς πολύ ή ξεχνας να φορέσεις γυαλιά ηλίου; To πόδι της χήνας ίσως κάνει πιο σύντομα αισθητή την παρουσία του.

Τι είναι το πόδι της χήνας;

Eίναι αυτές οι μικρές ρυτίδες ή γραμμές που ίσως παρατηρείς ή θα παρατηρήσεις στην εξωτερική γωνία του ματιού. Δεν χρειάζεται φυσικά πανικός. Οι ρυτίδες αυτές είναι απόλυτα φυσιολογικά να φανούν με τα χρόνια στην περιοχή αυτή κι αυτό γιατί μοιραία η επιδερμίδα χάνει στο σημείο αυτό πρώτη και ραγδαία τα φυσικά της έλαια και την υγρασία της. Ακόμα μειώνονται τα επίπεδα καλλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα κι έτσι έχει το λεγόμενο πόδι της χήνας.

Το lifestyle μου συντελεί στην εμφάνισή του;

Ναι, συντελεί. Και εδώ είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσεις. Το πόδι της χήνας θα έρθει νωρίτερα εάν εκτίθεσαι στον ήλιο χωρίς προστασία, γυαλιά και ζεις γενικά σε ένα γεμάτος ρύπους περιβάλλον.

Υπάρχει διαφορά με τις απλές γραμμές του χρόνου;

Ναι, υπάρχει. Το πόδι της χήνας όσο περνά ο χρόνο έχει πιο βαθιές και "μεγάλες" γραμμές. Αλλά αυτό θα συμβεί σε πιο μεγάλη ηλικία.

Πως μπορώ να τις αντιμετωπίσω;

'Οπως είπαμε είναι μια φυσική εξέλιξη που όμως μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και έντονα εάν από πιο νεαρή ηλικία δεν πάρει τα μέτρα σου. Από τα 30+ ξεκίνησε με την καθημερινή χρήση (ακόμα και χειμώνα) SPF που περιέχεται σε κρέμες ή σέρουμ ματιών. Μετά η κρέμα σου δεν  πρέπει να είναι μια απλή ενυδατική. Πρέπει να περιέχει βιταμίνη C ή ρετινόλη ή υαλουρονικό οξύ.

Tip: Ξέχασες να τα ξεβάψεις; Λάθος πρώτο! Αφαιρείς καθημερινά τους ρύπους και κάθε πρωϊ και βράδυ περνάς στην ενυδάτωση. 'Ετσι θα δεις αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός