Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 ολιστικοί τρόποι για να λάμψεις πριν τις γιορτές

Η ολιστική προσέγγιση της αγιουρβέδα θα μεταμορφώσει ψυχή και σώμα


Ζωή Γκόρου

Σύμφωνα με το αρχαίο σύστημα υγείας της Ινδίας, την αγιουρβέδα, οι τοξίνες (amas) είναι η αιτία που πριν τις γιορτές νιώθεις έντονη κούραση.  Για να μπορέσεις λοιπόν να ανταποκριθείς στο μπαράζ από πάρτυ, shopping και καφέ με φίλες,  θα χρειαστεί να βάλεις μπροστά ένα πλάνο αποτοξίνωσης και ολιστικής ομορφιάς. 

'Αρχισε να ιδρώνεις 

Βάλε τα αθλητικά σου και βγες έξω για γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο. Όσες είστε φίλες της γιόγκα μη χάνετε μάθημα. Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο ιδρώτας θα αφαιρέσει τις τοξίνες από τον οργανισμό σας. Αυτός ο εύκολος τρόπος detox θα βοηθήσει και στο αίσθημα ευεξίας και στη λάμψη της επιδερμίδας.

 

 

 

Πιάσε τη βούρτσα σώματος

Η πρακτική που συστήνουν και στο Ινδικό, θεραπευτικό σύστημα της αγιουρβέδα είναι η χρήση ξύλινης βούρτσας σώματος στο μπάνιο. Τρίβοντας την επιδερμίδα σου με αυτή τη βούρτσα αφαιρείς τα νεκρά κύτταρα και ενεργοποιείς το μεταιχμιακό σύστημα που σχετίζεται με τον έλεγχο των συναισθημάτων και της μνήμης. Πώς τη χρησιμοποιείς; Κάνεις κυκλικό μασάζ με  τη βούρτσα ξεκινώντας από τους αστραγάλους ως την περιοχή της καρδιάς.

 

 

 

 

 

Το αγνό λάδι καρύδας είναι το αγαπημένο beauty μυστικό των γιόγκι γιατί έχει πολλές χρήσεις (αποσμητικό, προϊόντ ενυδάτωσης) αλλά και γιατί αποτελεί ένας πρώτης τάξεως προϊόν detox.

Kαθάρισε καθημερινά τη  γλώσσα σου

Βασική πρακτική της αγιουρβέδα! Η γλώσσα μας είναι τόπος συγκέντρωσης βακτηρίων. Κάθε πρωϊ δοκίμασε να τα αφαιρέσεις χρησιμοποιώντας το κατάλληλο εργαλείο για τον καθαρισμό της γλώσσας. Καλύτερα να αποφύγεις την εύκολη λύση της οδοντόβουρτσας που σπρώχνει τα βακτήρια πιο μέσα αντί να τα αφαιρεί.

 

 

 

‘Εφαγες τα super food σου;

Κάθε πρωϊ βάλε στο πρωϊνό σου super food με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως ρόδι, βατόμουρα και goji berry. Μπορείς και να τα καταναλώνεις σαν σνακ σε γιαούρτι ή χυμούς. Θα σε βοηθήσουν να κόψεις την πείνα σου αλλά και να χάσεις και λίγο βάρος.

 

 

 

Χάρισε στον εαυτό σου ένα μασάζ

Για την αγιουρβέδα τα μασάζ δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική ανάγκη της ομορφιάς και της υγείας. Οκ, για εμάς ακούγεται έξτρα διαδικασία αλλά τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν το να απολαμβάνεις ή να χαρίζεις  ένα μασάζ στο σώμα σου θα σου προσφέρει και καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και αίσθημα ευεξίας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

BEAUTY TIPS

Πώς να βελτιώσετε την ανοχή σας για ορούς βιταμίνης C

Πώς να αποφύγετε τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα τώρα που μπήκε η άνοιξη

Γιατί μια μικρή αλλαγή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς στη ρουτίνα του skincare σου είναι απαραίτητη όταν αλλάζει η εποχή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 16 Απριλίου

Ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική και αναντικατάστατη

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους