Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

BEAUTY TIPS

Τι να βάλω στα μαλλιά μου για να μη φριζάρουν

Τέλος στα φριζαρισμένα μαλλιά με αυτά τα tips


Κέλλυ Νόβακ

Η υγρασία, η ζέστη, η ποιότητα της τρίχας και το τριχωτό της κεφαλής μας αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που προκαλούν φριζάρισμα. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να τα… τιθασεύσεις και να αποκτήσεις για πάντα απαλά μαλλιά, μια και καλή!

#1. Βούρτσιζε τα μαλλιά σου πριν λουστείς

Με τον τρόπο αυτό, όταν λούσεις τα μαλλιά σου, το προϊόν θα μοιραστεί ισόποσα.

#2. Μην λούζεσαι κάθε μέρα

Το καθημερινό λούσιμο κάνει τα μαλλιά πιο μουντά και ξηρά, καθώς δεν τους επιτρέπει να ελευθερώσουν τα φυσικά τους έλαια, τα οποία τα διατηρούν λαμπερά και ενυδατωμένα.

#3. Στέγνωσε καλά με πετσέτα

Με απαλές κινήσεις (αποφεύγοντας να σπάσεις τις τρίχες) στέγνωσε πολύ καλά τα μαλλιά σου, από την ρίζα μέχρι και τις άκρες.

#4. Βάζε ΠΑΝΤΑ conditioner

Μην παραλείπεις την χρήση του conditioner και φρόντισε να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου με ειδική θεραπεία, όπως για π.χ εφαρμόζοντας λάδι καρύδας σε αυτά σε εβδομαδιαία βάση.

 

Τι να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τον στατικό ηλεκτρισμό και να επαναφέρεις την λεία υφή τους;

Σιλικόνες. Δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της τρίχας που τη λειαίνει και τη βοηθά να διατηρεί την υγρασία στα σωστά επίπεδα. Τα προϊόντα με σιλικόνες συστήνονται ιδιαίτερα για τα υγρά κλίματα, τις βροχερές και υγρές μέρες και για τα θαμπά, άτονα μαλλιά . Στα συν σημειώνετε τη λάμψη που προσφέρουν, την αντοχή στη υγρασία και την προστασία που εξασφαλίζουν στις υψηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του styling.

Φυτικά έλαια. Με πρώτο και καλύτερο το διάσημο πλέον έλαιο αργκάν εξασφαλίζουν πλούσια λείανση και αντιοξειδωτική προστασία με μέτρια, όμως, «αντοχή» στην υγρασία. Τα έλαια συμπεριλαμβάνονται πλέον σε όλα τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης των μαλλιών και συστήνονται ιδιαίτερα για τα ξηρά και τα βαμμένα μαλλιά.

Κορδέλες. Το καλύτερο καμουφλάζ! Είναι stylish, δίνουν bohemian αέρα στις εμφανίσεις σου και φυσικά κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει το φριζάρισμα στα μαλλιά σου!

Τι να βάλω στα μαλλιά μου για να μη φριζάρουν

Ένα από τα βασικά μυστικά είναι να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα για τα μαλλιά και να τα εφαρμόζεις όταν πρέπει. Για περισσότερα, διάβασε τα παρακάτω!

Κούρεμα

Όσο δελεαστικό κι αν είναι, ειδικά τώρα που ο καιρός είναι ζεστός, τα κοντά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν πιο εύκολα. Προσπάθησε, λοιπόν, να αποφεύγεις τα συχνά κουρέματα για να φριζάρουν λιγότερο τα μαλλιά σου.

Λούσιμο

Άκρως σημαντικό να βάζεις στα μαλλιά σου σούπερ ενυδατικά προϊόντα στα μαλλιά σου όταν λούζεσαι. Υπάρχουν πολλά στο εμπόριο που είναι έχουν “anti-frizz” ιδιότητες, αλλά και άλλα που υπόσχονται απαλά μαλλιά και έντονη ενυδάτωση λειτουργούν εξίσου καλά.

Mετά το λούσιμο

Μετά το λούσιμο είναι σημαντικό το πώς θα… χειριστείς τα μαλλιά σου, ώστε να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αρχικά, είναι κρίσιμο να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα βαμβακερό t-shirt καθώς οι χνουδωτές πετσέτες τραβούν όλη την υγρασία από τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να φριζάρουν πιο εύκολα. Έπειτα, και πάλι πρέπει να ενυδατώσεις καλά τα μαλλιά σου. Ένα leave-in conditioner, ένα έλαιο για τα μαλλιά (βλ. argan oil), ένα προϊόν anti-frizz, όλα αυτά θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Στέγνωμα/Styling

Αρχικά, ό,τι προϊόν styling χρησιμοποιήσεις είναι σημαντικό να μην περιέχει οινόπνευμα το οποίο έχει την τάση να αφυδατώνει την τρίχα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το φριζάρισμα. Επίσης, προσπάθησε να αποφύγεις την θερμότητα και να στεγνώσεις τα μαλλιά σου φυσικά, με τον αέρα. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, χρησιμοποίησε καλά εργαλεία για τα μαλλιά που δεν θα κάνουν την τρίχα να φριζάρει (βλ. σίδερο μαλλιών με κεραμικές πλάκες). Αν χρησιμοποιήσεις κάποιο σίδερο για μπούκλες ή σεσουάρ για τα μαλλιά, τότε φρόντισε να εφαρμόσεις στο τέλος στα μαλλιά σου ένα leave-in conditioner ή ένα λάδι για να ενυδατωθούν και να μην φριζάρουν.

Τι να προσέχεις γενικά

Καλό είναι, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι πιο έντονος ο ήλιος, να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό για μαλλιά με SPF προστασία. Επίσης, αντάλλαξε την μαξιλαροθήκη σου με μια μεταξωτή η οποία δεν απορροφάει την υγρασία από την τρίχα των μαλλιών σου και την διατηρεί πιο ενυδατωμένη.

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

BEAUTY TIPS

Πώς θα διατηρήσεις το δέρμα στα χέρια σου ενυδατωμένο και αψεγάδιαστο

Ένα πολύ αποτελεσματικό τρικ για την περιοχή των νυχιών

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 9 Μαΐου

Διεκδικήστε ό,τι πιστεύετε ότι σας ανήκει

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Dua Lipa ερμηνεύει το “Illusion” και το “Happy for You” στο Saturday Night Live

Η ταλαντούχα pop star παρουσίασε το επεισόδιο της ιστορικής αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής, στην οποία συμμετείχαν και οι Troye Sivan και Jerry Seinfeld

VIRAL

Airbnb: Μείνετε στο ιπτάμενο σπίτι της ταινίας Up

Μαζί με άλλες 11 απίθανες εμπειρίες και μέρη για να μείνετε, όπως αποκαλύφθηκαν στη νέα κατηγορία Icons.  Γράφει ο Μάνος Νομικός