Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 Αρώματα που είναι αφροδισιακά

Ψάξαμε και βρήκαμε στα perfume bar εκείνα τα αρώματα που εκτοξεύουν τη λίμπιντο


Ζωή Γκόρου

Η δύναμη του αρώματος είναι ότι προκαλεί την επιθυμία. Πως μυρίζει όμως η επιθυμία; Κι ενώ το άρωμα είναι κάτι υποκειμενικό, έχει δηλαδή να κάνει με την κρίση του καθενός, υπάρχει (ναι, υπάρχει) μια λίστα με αρωματικές νότες που πυροδοτεί την ερωτική διάθεση.
Τα αφροδισιακά αρώματα σύμφωνα με έρευνες περιέχουν τουλάχιστον μία από τις παρακάτω νότες που είναι αρκετή για να πέσουν πυροτεχνήματα. 

Λεβάντα 

'Ερευνες έχουν αποδείξει ότι η λεβάντα (άκου τώρα τι μαθαίνεις) ανεβάζει τους  παλμούς στα αγαπητά αρσενικά οπότε γενικά λειτουργεί. Ναι, είναι διάσημη για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες αλλά μάλλον στους άντρες δεν πιάνει τίποτα. Θα το βρεις στο άρωμα Αmber & Lavender της Jo Malone. 

 |

Πεόνια 

Η πεόνια που θα βρεις στο άρωμα Miss Dior Absolutely Blooming του Dior είναι ένα από τα πιο δυνατά αφροδισιακά της φύσης που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία. 

  

Σανδαλόξυλο 

Στην αγιουρβέδα χρησιμοποιούν το σανδαλόξυλο για να διεγείρουν τις αισθήσεις. Γιατί όχι λοιπόν και στα αρώματα; Η πιο all time classic επιλογή από νότες σανδαλόξυλου είναι το άρωμα Coco της Chanel. 

  

Γιασεμί

Στην Ινδουιστική παράδοση το γιασεμί ανεβάζει τη λίμπιντο. Είναι άλλωστε γνωστό και ως "το άρωμα της αγάπης". 'Ενα από τα δυνατά αφροδισιακά της αρωματοθεραπείας που μπορείς να βρεις στο άρωμα Bloom της Gucci. 
 

 

Σαφράν 

Καλλιεργείται στην Ελλάδα και την Ασία, το σαφράν που έχει φήμη ότι αυξάνει τη σεξουαλική δραστηριότητα.  Ακόμα το λάδι σαφράν έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες. Θα το βρεις στο άρωμα Black Saffron της Βyredo.

      

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός