Skip to main content

BEAUTY TIPS

 6 μυστικά ομορφιάς για τέλειο δέρμα..

..κατευθείαν από την Κορέα



Για να πούμε την αλήθεια, οι Ασιάτισσες έχουν μακράν το καλύτερο δέρμα σε όλο τον κόσμο. Η επιδερμίδα τους δείχνει αψεγάδιαστη, λαμπερή και πάντα νεανική άσχετα με την ηλικία τους. Αυτό οφείλεται στην κουλτούρα ομορφιάς τους, η οποία δίνει προτεραιότητα στην υγεία της επιδερμίδας. Οι γυναίκες από την Κορέα έχουν αποτελέσει έμπνευση για τα περισσότερα beauty trends, τα όποια έχουν σύμμαχο τους κυρίως την φύση.

 

 

Για να δείχνεις πάντα φρέσκια, υιοθέτησε τα παρακάτω K-beauty μυστικά για υπέροχη επιδερμίδα γεμάτη υγεία και λάμψη.

1. Το μασάζ προσώπου θεωρείται η must συνήθεια που υιοθετούν οι γυναίκες στην Κορέα. Ιδανικά δώσε ένα καλό μασάζ στο πρόσωπο σου την ώρα που κάνεις μπάνιο καθώς ο ατμός βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος. Ξεκίνα από το μέτωπο σου με ελαφριά χτυπηματάκια με τα δάχτυλα σου, σε κυκλικές κινήσεις, κατευθύνσου στα ζυγωματικά, έπειτα στα μάγουλα και κατέληξε στο πηγούνι. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεις την κυκλοφορία τους αίματος, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του οξυγόνου στα κύτταρα.

 

 

2. Απολέπιση με ζεστή πετσέτα. Για νεανική επιδερμίδα οι γυναίκες στην Άπω Ανατολή κάνουν απολέπιση με την πετσέτα τους. Ακολούθησε τες, βρέχοντας μια πετσέτα με ζεστό νερό για να είναι σούπερ μαλακή και με απαλές κυκλικές κινήσεις προς τα επάνω κάνε απολέπιση στο πρόσωπο σου κάθε μέρα. Για να αναρωτιέσαι μετά: Ρυτίδες; Τι είναι αυτό;

3.Καθαρισμός προσώπου εις διπλούν. Αυτό θα πει ότι για να αφαιρέσεις απόλυτα κάθε ίχνος μακιγιάζ, σκόνης και ρύπων θα πρέπει να υιοθετήσεις την τεχνική double cleaning. Ξεκίνα με ένα καθαριστικό που έχει βάση κάποιο έλαιο και στην συνέχεια ένα προϊόν cleanser που δημιουργεί αφρό. Θυμήσου πως η καθαριότητα ΔΕΝ είναι η μισή αρχοντιά στην περίπτωση του προσώπου, αλλά η πιο βασική κίνηση για υγιές δέρμα.

 

4. Ασκήσεις για το στόμα. Θέλεις φωτεινό δέρμα χωρίς λεπτές γραμμές; Ξεκίνησε να λες δυνατά Α-Ε-Ο-Η-ΟΥ και επανέλαβε το κάθε μέρα. Η εξάσκηση με το στόμα βοηθάει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

5. Τσάι κριθαριού. Στην Κορέα γνωρίζουν ότι η καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα είναι συνδεδεμένη με την σωστή διατροφή και την καλή λειτουργία του εντέρου. Για τον λόγο αυτό επιλέγουν πολύ σοφά να καταναλώνουν τσάι από κριθάρι, το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά απομακρύνοντας βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό.  

 

 

6. Ακόμα και όταν κοιμούνται, περιποιούνται την επιδερμίδα τους. Η μάσκα νυκτός είναι ένας απαράβατος κανόνας ομορφιάς για τις γυναίκες στην Κορέα. Κατά την διάρκεια του ύπνου τα κύταρρα του δέρματος μπορούν να απορροφήσουν πολύ καλύτερα την ενυδάτωση που προσφέρουν  οι sleeping masks. Όταν ξυπνάς, το δέρμα σου θα δείχνει πιο ξεκούραστο και φρέσκο από ποτέ.

Για να υιοθετήσεις το κορεάτικο πρότυπο ομορφιάς, με την «πορσελάνινη» επιδερμίδα, θα πρέπει πρώτα από όλα να βάλεις καλά στο μυαλό σου το νούμερο ένα Korean beauty tip: Κάνε αργά κάθε βήμα της skin care ρουτίνας σου αντιμετωπίζοντας την ως την ιδανική ευκαιρία για χαλάρωση και ξεκούραση.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές