Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 αλλαγές στο μακιγιάζ για να δείχνεις νεότερη

Εφάρμοσε τες και δες την όψη σου να αλλάζει



Το μακιγιάζ είναι μια τέχνη που θέλει ιδιαίτερο χειρισμό και προσοχή καθώς πολλές φορές το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό και αντί να αναδεικνύει τα δυνατά χαρακτηριστικά μας, να τα επισκιάζει και να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες.

Στόχος μέσα από τα προϊόντα μακιγιάζ είναι να δείχνεις όσο πιο λαμπερή και φρέσκια γίνεται. Και για να το επιτύχεις αυτό υπάρχουν 5 βασικά tips που μόλις τα εφαρμόσεις θα δείχνεις νεότερη και πολύ ξεκούραστη.

https://www.instagram.com/p/B3fTx7QH0vB/

Αρχικά δώσε μεγάλη προσοχή στην ποσότητα των προϊόντων που απλώνεις στην επιδερμίδα σου. Να θυμάσαι πάντα πως το μακιγιάζ ισχύει ο κανόνας: ‘’Less is more’’. Όσο το λιγότερο, τόσο καλύτερα. Αν πιστεύεις πως απλώνοντας μεγάλη ποσότητα κονσίλερ για παράδειγμα, κάτω από τα μάτια, θα σου δώσει κάλυψη και παραπάνω φως κάνεις λάθος. Το πιθανότερο είναι το αποτέλεσμα να είναι πολύ ‘’βαρύ’’ και να δημιουργηθούν λεπτές εμφανείς γραμμές από την πολλή ποσότητα, γεγονός που δεν το θέλουμε καθόλου. Το ίδιο ισχύει και με όλα τα άλλα προϊόντα. Ξεκίνα με λίγη ποσότητα και προσπάθησε να ‘’σβήσεις’’ το προϊόν έτσι ώστε να δείχνει όσο πιο φυσικό γίνεται.

Μην απλώνεις μακιγιάζ σε επιδερμίδα που δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.
Είναι ίσως το σημαντικότερο βήμα για να δείχνεις νεότερη και πιο φρέσκια. Για να έχεις ένα επιτυχημένο make up look, πρέπει να έχεις και μια καλά προετοιμασμένη επιδερμίδα. Εννοώ να είναι καθαρισμένη καλά, ενυδατωμένη και να έχεις ‘’χτίσει’’ μια πολύ καλή βάση πριν αρχίσει το μακιγιάζ. Αν παραλείψεις το συγκεκριμένο βήμα τότε το αποτέλεσμα θα είναι θαμπό.

https://www.instagram.com/p/B8T3EuaBnjN/

Μην απλώνεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.
Για να έχεις ένα ‘’ανορθωμένο βλέμμα’’ και να φαίνονται τα μάτια σου ξεκούραστα, δώσε έμφαση μόνο στις πάνω βλεφαρίδες. Αφού τις γυρίσεις με το ψαλιδάκι για να ‘’ανοίξει’’ το βλέμμα σου, άπλωσε στις πάνω και προς τα έξω, παραλείποντας τις κάτω το βλέμμα σου θα είναι πολύ πιο ξεκούραστο και νεανικό.

https://www.instagram.com/p/B5NiToYD11y/

Μιας και μιλάμε για τα μάτια, ένα ακόμη tip που θα σε κάνει να δείχνεις νέα και φρέσκια είναι να βάλεις λευκό μολύβι ματιών στην εσωτερική κάτω γραμμή. Απέφυγε το μαύρο μολύβι και προτίμησε το μόνο σε βραδινές εμφανίσεις προκειμένου να κάνεις το βλέμμα σου πιο μυστήριο και με περισσότερο βάθος. Extra tip: Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα, πρόσθεσε το λευκό μολύβι ή σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού σου. Θα αλλάξει όλο το βλέμμα σου!

Προτίμησε το υγρό highlighter.
Είναι αυτό που σε αντίθεση με αυτά που βρίσκονται σε μορφή πούδρας θα σου δώσει ένα πιο φυσικό και υγιές αποτέλεσμα. Επίσης με το υγρό, όσο παραπάνω ποσότητα και να βάλεις δεν θα φαίνεται ‘’cakey’’ αποτέλεσμα, το οποίο δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση. Άπλωσε το στα ‘’ψηλά σημεία’’ του προσώπου σου, όπως ψηλά στα μήλα, κάτω από τα φρύδια, λιγάκι στην μύτη και στο πάνω μέρος των χειλιών σου.

https://www.instagram.com/p/BsRV3qmBfKR/

Χρησιμοποίησε lip gloss.
Όσο και να μην είσαι fan των γκλός, είναι αυτά που προσφέρουν λάμψη και πιο φρέσκο αποτέλεσμα. Τα ‘’matte’’ αντιθέτως ξηραίνουν τα χείλη, δημιουργώντας πολλές φορές αντιαισθητικές γραμμές στα χείλη. Προσοχή όμως, μη χρησιμοποιήσεις το lip gloss σε όλα τα χείλη αλλά μόνο στο κέντρο για λίγη λάμψη.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε