Skip to main content

BEAUTY TIPS

Κυτταρίτιδα: Ακολούθησε τα tips και μείωσε τη

Σωστή διατροφή, συστηματική άσκηση και…..



Η κυτταρίτιδα είναι ο εχθρός κάθε γυναίκας, ανεξαρτήτου ηλικίας ή κιλών. Αν λοιπόν νομίζεις πως μόνο εσύ έχεις το πρόβλημα αυτό, κάνεις λάθος, γιατί η κυτταρίτιδα…συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια! Σύμφωνα με τους ειδικούς η κυτταρίτιδα «είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό» και εμφανίζεται κυρίως στους μηρούς, τους γλουτούς, στην κοιλιά και στο στομάχι. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι το δέρμα να μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού αφού o συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του.  Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι το Α και το Ω για την άμεση αντιμετώπιση και μείωση της κυτταρίτιδας. Aκολουθώντας τα παρακάτω εύκολα tips στην καθημερινότητα σου, σύντομα θα έχεις επιτυχημένα αποτελέσματα.

Βελτίωσε την διατροφή σου. Ακολούθησε μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας περιττά λιπαρά. Προσπάθησε να ελαττώσεις το αλάτι και την ζάχαρη και κατανάλωνε τουλάχιστον 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα ώστε να αποτρέψεις την κατακράτηση υγρών.

Βάλε την γυμναστική στην ζωή σου. Μπορεί να μην προλαβαίνεις καθημερινά, όμως 3 φορές την εβδομάδα είναι ο ιδανικός χρόνος αν θέλεις να δεις το σώμα σου να αλλάζει. Η γυμναστική στο νερό, όπως το aqua aerobic στοχεύει κατευθείαν στην κυτταρίτιδα αφού η πίεση που ασκείται στα πόδια από το νερό, λειτουργεί όπως το λεμφικό μασάζ.

 

Το μασάζ κάνει θαύματα. Το συστηματικό μασάζ βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψή της. Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια και με τα χέρια σου κάνε ήπιο μασάζ στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα.

Το αντιηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερος σου φίλος. «Η έκθεση στον ήλιο, εκτός από πρόωρη γήρανση, δημιουργεί και κυτταρίτιδα. Οι ακτίνες UV καταστρέφουν το κολλαγόνο, τον ιστό της επιδερμίδας που τη λεπταίνει και τη λειαίνει». Για τους παραπάνω λόγους, χρησιμοποίησε αντιηλιακό όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και το σώμα, τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες όσο και το χειμώνα.

Αναζήτησε κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που να περιέχουν τα παρακάτω δραστικά συστατικά.

Ginger: Στο εμπόριο θα βρεις προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας με πιπερόριζα καθώς η αντιφλεγμονώδη δράση του, την καταπολεμά σε βάθος.

Fresh Line - ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Θερμαντική κρέμα για σμίλευση σώματος με ginger

 

 

Φύκια: Στην φύση υπάρχουν πάρα πολλά είδη φυκιών που  είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιο-ενεργά συστατικά τα οποία μπορούν και απορροφώνται από το δέρμα. Έτσι λοιπόν, τα φύκια συμβάλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ανανεώνουν την ανώτερη στοιβάδα του δέρματος και προστατεύουν από τη φωτογήρανση.

THE BODY SHOP - Atlantic Seaweed Cream, κρέμα σώματος με φύκια από τον Ατλαντικό

 

 

Ροζ πιπέρι: Το πιπέρι λόγω της θερμαντικής του δράσης αυξάνει την μικροκυκλοφορία και τη λιπόλυση του οργανισμού, ενώ βελτιώνει την υφή και την όψη της επιδερμίδας.

APIVITA - Rose Pepper, Κρέμα Σύσφιγξης και Αναδιαμόρφωσης

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.