Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 beauty συνήθειες που προκαλούν γήρανση

Αφαίρεσε τες από την ρουτίνα σου το συντομότερο



Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσεις βάση στην ρουτίνα σου. Τις μικρές καθημερινές σου συνήθεις. Είναι αυτές που έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο σε σένα και δημιουργούν το μέλλον σου. Το ίδιο ισχύει και στην ρουτίνα ομορφιάς/ περιποίησης σου.  

Πολλές φορές η παραπληροφόρηση, η παρανόηση και η έλλειψη χρήσιμων πληροφοριών μας οδηγούν σε συνήθειες οι οποίες μόνο καλό δεν κάνουν στην επιδερμίδα μας. Αντιθέτως με το πέρασμα του χρόνου, αρχίζουν να φαίνονται και οι συνέπειες επάνω μας. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν ακολουθείς τακτικά κάποιο από τα παρακάτω βήματα, τότε θα δεις τις ατέλειες στο πρόσωπο σου να κάνουν την εμφάνιση τους.

Ποιές είναι λοιπόν οι 5 βασικότερες συνήθειες που κάνουν οι σύγχρονες γυναίκες και έχουν αρνητικές επιρροές στην επιδερμίδα τους, προκαλώντας τους πρόωρη γήρανση;

Δεν χρησιμοποιούν αντηλιακό. Προσοχή! Υπάρχουν και αντίθετες περιπτώσεις υπερβολής. Ο ήλιος είναι σύμμαχος μας και είναι απαραίτητο ειδικά τον χειμώνα να βγαίνουμε σε αυτόν όσο περισσότερο μπορούμε προκειμένου να παράγουμε βιταμίνη D, απαραίτητη για τα κόκαλα και την καλή υγεία μας. Προσωπικά διαφωνώ στο να χρησιμοποιούμε ακόμη και τις βροχερές ημέρες αντηλιακό, όπως ισχυρίζονται. Όμως ειδικά τώρα, που ο καιρός ανοίγει και η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη, είναι ώρα να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε το SPF μας, (ένα με 30 δείκτη είναι ιδανικό). Για αρχή μπορείς να προσθέσεις μια κρέμα ενυδάτωσης η οποία να περιέχει και δείκτη  προστασίας και θα είσαι καλυμμένη. Στις αρχές καλοκαιριού αλλάζουν όμως τα πράγματα... θα τα δούμε σε επόμενη όμως ανάρτηση.

Συχνή απολέπιση. Έχεις ακούσει πάρα πολλές φορές πως η απολέπιση βοηθά να παραμένει η επιδερμίδα μας νεανική και πραγματικά καθαρή, εφόσον τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας  αποβάλλονται. Σύμφωνοι! Η απολέπιση όμως είναι σημαντικό να γίνεται μια φορά την εβδομάδα και όχι παραπάνω. Η συχνή απολέπιση μπορεί να φέρει φθορά στην επιδερμίδα σου, ειδικά αν είναι ευαίσθητη. Επομένως πριν κάνεις απολέπιση, αναλογίσου πότε ήταν η τελευταία φορά και φρόντισε να έχει περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα.

https://www.instagram.com/explore/tags/prematureaging/

Όταν ξεχνάς την ενυδατική. Πόσες φορές ύστερα από μια κουραστική ημέρα ή από μια νυχτερινή έξοδο έχεις ξεβάψει το πρόσωπο σου αλλά έχεις αμελήσει να βάλεις την ενυδατική σου; Ή ακόμη χειρότερα δεν έχει κάνει ούτε ντεμακιγιάζ; Ελπίζω οι φορές αυτές να μην είναι πολλές. Η τακτική παραμέληση της ενυδατικής σίγουρα δεν βοηθά την επιδερμίδα σου να παραμείνει νεανική και λαμπερή. Η ενυδάτωση είναι το μυστικό για νεανικό δέρμα, αυτή που διατηρεί την επιδερμίδα σου σε καλή κατάσταση. Επομένως μη ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και να απλώνεις μετά από κάθε καθαρισμό την αγαπημένη σου ενυδατική  που ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.

Χρησιμοποιείς πολύ πούδρα καθημερινά. Η συγκεκριμένη συνήθεια μπορείς ίσως να είναι και καταστροφική για την επιδερμίδα σου, αφού οι πούδρες και τα προϊόντα για matte αποτέλεσμα, προκαλούν αφυδάτωση στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα οι λεπτές γραμμές έκφρασης να κάνουν πρόωρα την εμφάνιση τους. Περιόρισε τα παραπάνω προϊόντα και διάλεξε  πιο ενυδατικά, είναι άλλωστε και οι τάσεις στο μακιγιάζ που θέλουν  λαμπερό και υγιές πρόσωπο. Όχι πουδραρισμένο και matte.

Και πάμε σε μια ευαίσθητη περιοχή του προσώπου η οποία δεν είναι άλλη από τα μάτια. Αν τρίβεις τα μάτια σου με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ή βαμβάκι, τότε σίγουρα τα ταλαιπωρείς. Επίλεξε κάποιο gel καθαρισμού κατάλληλο και για τα μάτια, από το να τα τρίβεις με το βαμβάκι. Εκτός του ότι ταλαιπωρείς έντονα τις βλεφαρίδες σου, τα ερεθίζεις, είναι πολύ πιθανό μεγάλη ποσότητα από το προϊόν να εισχωρεί μέσα σε αυτά και επίσης βοηθάς και πάλι στην δημιουργία λεπτών γραμμών. 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα