Skip to main content

BEAUTY TIPS

DIY τρόπος για να πεις αντίο στην κυτταρίτιδα

Καταπολέμησε την τώρα με homemade scrub

 



 

Έχουμε τονίσει αρκετές φορές πως κάθε γυναίκα πρέπει να αποδέχεται τις «ατέλειες» της, ώστε να καταφέρει να τις αγαπήσει. Όμως παρόλο που και η κυτταρίτιδα εντάσσεται στις «ατέλειες» αυτές, η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς, αγαπάμε να την μισούμε. Με το δίκιο  μας άλλωστε, αφού εμφανίζεται σε όλες ανεξαρτήτως κιλών και η εξαφάνιση της είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση έως ακατόρθωτη. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό, με αποτέλεσμα ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα να μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού».

 

 

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να την εξαφανίσεις εντελώς (όσο και αν δεν θέλεις να την αποχωριστείς, λέμε τώρα), όμως δεν είναι ακατόρθωτο να την μειώσεις αισθητά, ώστε να μην έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στην παραλία. Σαφώς ο συνδυασμός τακτικής άσκησης αλλά και σωστής διατροφής, είναι το no1 όπλο σου για να την νικήσεις. Στο εμπόριο θα βρεις άπειρα προϊόντα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, όμως να είσαι σίγουρη δεν κάνουν όλα δουλειά. Υπάρχουν ορισμένα φυσικά συστατικά που έχεις στο ντουλάπι σου, με την βοήθεια των οποίων μπορείς να φτιάξεις εύκολα και χωρίς να σπαταλήσεις μια μικρή περιουσία, ένα homemade scrub για να «επιτεθείς» αποτελεσματικά στην κυτταρίτιδα. Πάρε στυλό και σημείωνε.

 

 

Θα χρειαστείς:

1 κούπα καφέ

6 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας

3 κουταλιές της σούπας αλάτι ή ζάχαρη

Ένα αεροστεγές βαζάκι

Τοποθέτησε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα καθαρό μπολ, λιώσε το έλαιο καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων και πρόσθεσε το στο μείγμα. Ανακάτεψε πολύ καλά το μείγμα και μετέφερε το στο βαζάκι. Εφάρμοσε το κατά την διάρκεια του ντουζ στις προβληματικές περιοχές και με κυκλικές κινήσεις κάνε ένα δυνατό μασάζ για να ενεργοποιηθεί η ροή του αίματος. Χρησιμοποίησε το 2 με 3 φορές την εβδομάδα για σούπερ αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς