Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Δούλεψε μεθοδικά για άμεσα αποτελέσματα

 



Τα μακριά μαλλιά αναδεικνύουν αναμφισβήτητα την θηλυκή γοητεία, για αυτό και λατρεύονται από την πλειοψηφία των γυναικών. Όμως συχνά τα βαριόμαστε, αναζητούμε την αλλαγή σε κάποιο καρέ, αλλά σύντομα επανερχόμαστε στην επιθυμία για μακριά μαλλιά. Βέβαια υπάρχουν και οι περιπτώσεις «αποτυχημένων» κουρεμάτων, που σίγουρα τότε η ανάγκη να επανέρθει το προηγούμενο μάκρος των μαλλιών, είναι η σωτήρια λύση.

 

 

Μπορώ να μακρύνω άμεσα τα μαλλιά μου; Φυσικά και μπορείς αρκεί να δουλέψεις μεθοδικά και να οπλιστείς με υπομονή, γιατί το μαγικό φίλτρο μας τελείωσε. Καλό θα ήταν πρώτα να γνωρίζεις (για να μην πεις μετά πως δεν σε προειδοποίησα), πως βάση των επιστημονικών ευρημάτων, τα μαλλιά μακραίνουν κατά μέσο όρο 1,25 εκατοστά τον μήνα, δηλαδή περίπου 15 εκατοστά τον χρόνο. Σαφώς και οι παραπάνω τιμές διαφοροποιούνται στον κάθε άνθρωπο, αφού η ανάπτυξη των μαλλιών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τόσο εσωτερικούς (οργανισμός), όσο και εξωτερικούς (περιβάλλον). Με βάση λοιπόν, τα παραπάνω μπορείς να επιταχύνεις την ανάπτυξη της τρίχας, ώστε να την βοηθήσεις να μεγαλώσει πιο γρήγορα και να απολαύσεις τα μακριά μαλλιά από το φθινόπωρο κιόλας. Τράβηξε μια φωτογραφία τώρα, ακολούθησε πιστά τα παρακάτω tips και τον Σεπτέμβριο θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα.

#1 Εστίασε στην διατροφή σου. Όπως και με το δέρμα, έτσι και με τα μαλλιά, η υγεία τους εξασφαλίζεται από μέσα πρώτα. Α! και υγιή μαλλιά είναι αυτά που μακραίνουν πιο εύκολα. Φρόντισε λοιπόν, να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη (αβγά, κοτόπουλο, ψάρι, τυρί με χαμηλά λιπαρά κλπ), η οποία βοηθάει στην ανάπτυξη της κερατίνης, που είναι το βασικό συστατικό των μαλλιών.

#2 Η σωστή φροντίδα είναι σύμμαχός σου. Τα μαλλιά χρειάζονται φροντίδα ώστε να μακρύνουν πιο σύντομα. Ελαχιστοποίησε τις χημικές θεραπείες, απέφυγε ισχυρά σαμπουάν που προκαλούν ξηρότητα ή και τριχόπτωση και μην λούζεις πoτέ το τριχωτό της κεφαλής με καυτό νερό, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να καις την ρίζα της τρίχας, με αποτέλεσμα να πέσει. Αντίθετα προσπάθησε να χρησιμοποιείς συνθέσεις σαμπουάν που αγκαλιάζουν την τρίχα και την προστατεύουν, ενώ κατά την διάρκεια του λουσίματος κάνε απαλό μασάζ στο κεφάλι προκειμένου να αυξήσεις την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

 

 

#3 Βασικός εχθρός σου, η ψαλίδα. Αν θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πρέπει να καθαρίσεις τις σπασμένες άκρες και την ψαλίδα. Η τελευταία κάνει πιο εύθραυστη την τρίχα με αποτέλεσμα να μην μεγαλώνει. Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα πρέπει να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο σου και να την καθαρίζεις, αν επιθυμείς γρήγορα αποτελέσματα.

#4 Οι υπερβολές στο hairstyle, μπορούν να αποβούν μοιραίες. Οι πολύ σφιχτές κοτσίδες είναι ότι χειρότερο για την υφή της τρίχας. Δημιουργούνται σπασίματα, ενώ πολλές φορές κόβονται βίαια. Επιπλέον, η υψηλές θερμοκρασίες (ισιωτική) δεν βοηθούν καθόλου την γρήγορη ανάπτυξη της τρίχας. Απέφυγε τα!

#5 Κάνε μάσκες με φυσικά έλαια. Το λάδι καρύδας, το δαφνέλαιο ή το καστορέλαιο είναι η ιδανική φυσική θεραπεία που προστατεύει την τρίχα από φθορές. Άπλωσε σε όλα τα μαλλιά και στο κεφάλι ένα από τα παραπάνω έλαια, κάνε μασάζ και έπειτα τύλιξέ τα με μια πετσέτα για μισή ώρα. Λούσε τα μαλλιά σου κανονικά και επανέλαβε την διαδικασία μια φορά την εβδομάδα. Σύντομα θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα στο μάκρος των μαλλιών σου, έτσι απλά και ανέξοδα!

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός