Skip to main content

BEAUTY TIPS

Υγιή, σκληρά νύχια με μερικά μόνο tips

Σπασμένο νύχι: Πες «αντίο» σε αυτό τον εφιάλτη



 

Ένα σπασμένο νύχι μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σου, αφού τις περισσότερες φορές προκύπτει στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Άσε που αν το σπάσιμο είναι βαθύ, σου προκαλεί πόνο και άσε που αν τα έχεις ακριβοπληρώσει για να τα φτιάξεις, πονάς ακόμα πιο πολύ. Όπως και να έχει, τα σπασμένα νύχια είναι μια κατάσταση που όλες θέλουμε να αποφύγουμε, όμως εξαιτίας της κακής διατροφής, του ότι δεν φοράς γάντια στις δουλειές του σπιτιού, η συχνή εφαρμογή ημιμόνιμου μανικιούρ αλλά και το χτύπημα τους στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, έχεις ως αποτέλεσμα τα νύχια σου να γίνονται πιο λεπτά και εύθραυστα και φυσικά να σπάνε συνεχώς. Πέρα από τις θεραπείες που μπορείς να ακολουθήσεις, οι οποίες φυσικά πρέπει να γίνονται σωστά και με την υπόδειξη ειδικού, μπορείς από μόνη σου να εξασφαλίσεις την υγεία των νυχιών σου, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές που εγγυώνται δυνατά και σκληρά νύχια.

 

 

Πρώτο και κύριο, φόρεσε γάντια! Η συχνή επαφή των νυχιών με νερό αλλά και σκληρά καθαριστικά, αποδυναμώνουν τα νύχια και φυσικά σπάνε. Φρόντισε λοιπόν, να φοράς πάντα γάντια όταν πρόκειται να πλύνεις πιάτα ή να καθαρίσεις το σπίτι.

Ενυδάτωση τώρα. Ως συνέχεια του πρώτου, το νερό και ειδικά το πολύ κρύο ή καυτό, αφυδατώνουν τα νύχια, με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν και να λεπταίνουν. Η χρήση μιας πλούσιας ενυδατικής κρέμας χεριών, είναι απαραίτητη και πρέπει να την εφαρμόζεις αρκετές φορές μέσα στην μέρα. Plus, μπορείς να χρησιμοποιείς ειδικό λαδάκι για πετσάκια και νύχια και να τα περνάς πριν κοιμηθείς.

Αυτό για το λεμόνι το ήξερες; Ναι ναι, το λεμόνι θα γίνει ο καλύτερος φίλος των νυχιών σου, αφού απομακρύνει κιτρινίλες και υπολείμματα σκούρων βερνικιών αλλά και επαναφέρει την φυσική λάμψη τους. Τρίψε τα νύχια σου με μια φλούδα λεμονιού και άφησε το 5 με 10 λεπτά. Επανέλαβε την διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

 

 

Και για το ελαιόλαδο; Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες που βοηθούν στην ενδυνάμωση και ενυδάτωση των νυχιών. Βούτηξε τα δάχτυλα σου σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και κάνε απαλό μασάζ στα ακροδάχτυλα σου για πέντε λεπτά. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην γρήγορη ανάπτυξή των νυχιών.

 Λέμε ναι στις χάρτινες λίμες. Προτίμησε να χρησιμοποιείς μαλακές, χάρτινες λίμες και buffer γιατί οι μεταλλικές λίμες ταλαιπωρούν το νύχι και τελικά το αποδυναμώνουν.

Άφησέ τα να ξεκουραστούν. Το συχνό ημιμόνιμο μανικιούρ μόνο καλό δεν σου κάνει και φυσικά δεν πρέπει να μένει στο νύχι σου για παραπάνω από 10 με 15 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση τα προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πολύ «σκληρά» και άρα προκαλούν ζημιά. Άφησε τα νύχια σου να ξεκουραστούν μερικές μέρες μεταξύ των μανικιούρ σου.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.