Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πανάδες-Κηλίδες: Πες «αντίο» στις δυσχρωμίες του προσώπου

Επαναφορά στην απόχρωση της επιδερμίδας σου άμεσα και αποτελεσματικά



 

Οι πανάδες αλλά και οι κηλίδες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και δύσκολα γίνεται κατανοητό πριν την εμφάνιση του. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότερες από εμάς (κακώς βέβαια) πιστεύουμε πως αν εμφανίσουμε, μπορούμε να τις καλύψουμε με το make up μας και έπειτα ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, αφού οι πανάδες, οι καφέ κηλίδες και γενικά οι περισσότερες δυσχρωμίες του δέρματος δύσκολα μπορούν να καλυφθούν με το μακιγιάζ και φυσικά δεν εξαφανίζονται από μόνες τους. Συνήθως, κάνουν την εμφάνιση τους μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, εκεί που συνειδητοποιείς πως το λατρεμένο σοκολατί μαύρισμα σου είναι λίγο πιο έντονο σε μερικά σημείο στο πρόσωπο, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Και γιατί αυτό; Γιατί σε αυτά τα μέρη του σώματος σου, το δέρμα σου είναι πολύ πιο ευαίσθητο και χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και το υπόλοιπο σώμα σου δεν κινδυνεύει από τον ήλιο.

 

 

Όσο γλυκό και αν είναι το κάψιμο του καλοκαιρινού ήλιου, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι επικίνδυνη για την υγεία του δέρματος, με τις χρωματικές αυτές αλλοιώσεις της επιδερμίδας αλλά και την φωτογήρανση, να είναι από τις πιο συνήθεις βλάβες που συναντάμε. Οι πανάδες και οι κηλίδες μπορούν να δημιουργηθούν επίσης από την χρήση κακής ποιότητας καλλυντικών, από την λήψη ορισμένων φαρμάκων (αντισυλληπτικά π.χ.), από ορμονικές διαταραχές ή από κληρονομική προδιάθεση. Όπως και να έχει, τα ευχάριστα νέα είναι πως μπορείς να τις αντιμετωπίσεις και να τις ξεφορτωθείς σε λιγότερο χρόνο από όσο νομίζεις. Τα παρακάτω beauty secrets αποτελούν μια σίγουρη και safe επιλογή για το ξεκίνημα σου ενώ και η συμβολή του δερματολόγου σου είναι πάντοτε σημαντική, ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ακμή, ή αν το δέρμα σου δεν δέχεται εύκολα νέα προϊόντα.

Η πρόληψη σώζει ζωές και το αντηλιακό την επιδερμίδα σου. Η χρήση του αντηλιακού είναι από τα αδιαπραγμάτευτα ζητήματα όσο αφορά την skin care ρουτίνα σου ειδικά το καλοκαίρι! Αν δεν το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, τόσο το καλοκαίρι, όσο και το χειμώνα, κάθε άλλη προσπάθεια αποφυγής ή διόρθωσης τέτοιων προβλημάτων δεν είναι εφικτή, όσο και να θέλεις. Είτε λοιπόν έχεις πανάδες, είτε όχι, απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας, ώστε να απολαμβάνεις το λαμπερό και νεανικό σου δέρμα για πολλά χρόνια ακόμα.

 

 

Απολέπιση τώρα. Όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή από νεκρά κύτταρα και πόρους, η απορρόφηση των καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων που χρησιμοποιείς γίνεται ευκολότερα, με αποτέλεσμα την βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Ένταξε λοιπόν, στην ρουτίνα ομορφιάς σου ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου με φυσικά εκχυλίσματα που θα μπορείς να εφαρμόζεις δυο με τρείς φορές στο πρόσωπό σου. Μην ξεχνάς, πως η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι η καλά θωρακισμένη επιδερμίδα.

Λευκαντικός όρος, η σανίδα σωτηρίας σου. Είναι τα λεγόμενα dark spot correctors που κυκλοφορούν στο εμπόριο και με λίγη υπομονή και επιμονή, σου δίνουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς, επαναφέροντας την απόχρωση της επιδερμίδας σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, προτιμούμε να επιλέγουμε λευκαντικούς ορούς που περιέχουν βιταμίνη C ή/και ρετινόλη. Φυσικά, οροί με οξέα (AHA-BHA) πρέπει να επιλέγονται με πολύ προσοχή, αφού αντί για ανακούφιση, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν αρκετοί λευκαντικοί οροί (δεν κάνουν όλοι δουλειά) στην αγορά, ωστόσο εμείς σου προτείνουμε αυτούς που ξεχωρίσαμε!

Kiehl's, Clearly Corrective Dark Spot Solution

 

 

La Roche-Posay, Pigmentclar Serum

 

 

Clinique, Even Better Clinical Dark Spot Corrector

 

 

Frezyderm, Anti Spot Cream Booster

 

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.