Skip to main content

BEAUTY TIPS

Απαλή και μεταξένια επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι

Μυστικά για να επαναφέρεις την επιδερμίδα σου στα φυσιολογικά της

 



 

Δεν θα πω με βεβαιότητα πως το καλοκαίρι έχει ήδη τελειώσει, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες μας προδιαθέτουν ακριβώς για το αντίθετο, παρόλο που μόλις μπήκαμε στην δεύτερη εβδομάδα του φθινοπώρου. Σίγουρα όμως θα πω, πως ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της «αναδόμησης» καθώς μετά την καλοκαιρινή περίοδο, η επιδερμίδα μας τόσο του προσώπου, όσο και του σώματος, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση προκειμένου να αποκτήσουμε ξανά λεία και μεταξένια υφή. Αναμφίβολα το νερό της θάλασσας, πρόσφερε στο δέρμα σου σημαντικά οφέλη, αφού ως γνωστόν το θαλασσινό νερό θεραπεύει προβλήματα της επιδερμίδας όπως ακμή, αφυδάτωση, γήρανση, ενώ βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, την αποτοξίνωση του επιδερμικού ιστού και τη σύσφιγξη της επιδερμίδας. Για να σφραγίσεις το αποτέλεσμα αυτό τώρα που δεν πηγαίνεις παραλία αλλά και να επαναφέρεις την λάμψη της επιδερμίδας σου, πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσεις για την σωστή και βαθιά ενυδάτωση του σώματός σου. Και πως θα γίνει αυτό; Ακολούθησε πιστά τα παρακάτω μυστικά ομορφιάς για τις επόμενες εβδομάδες και δώσε στην επιδερμίδα σου αποτελέσματα spa.

 

 

Ενυδατικό μπάνιο. Η επιδερμίδα σου, όπως προανέφερα, το καλοκαίρι λόγω της ζέστης έγινε πιο ξηρή και αφυδατωμένη. Για την βαθιά ενυδάτωση της δεν αρκεί μόνο το body lotion σου μόλις βγεις από το μπάνιο. Το μυστικό κρύβεται πριν, κατά την διάρκεια και μετά από αυτό. Έτσι, λοιπόν, πριν μπεις για μπάνιο άπλωσε στο σώμα σου ένα φυσικό ενυδατικό έλαιο, όπως το αμυγδαλέλαιο, το λάδι καρύδας κ.α. Αν από την άλλη έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεσή σου, γέμισε την μπανιέρα  με νερό, ρίξε σταγόνες από το έλαιο μαζί με τα αφρόλουτρά σου και βυθίσου για μερικά λεπτά.

Χρησιμοποίησε ένα πλούσιο ενυδατικό αφρόλουτρο. Και ποιο είναι αυτό; Σίγουρα όχι εκείνο με ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες που απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια από το σώμα σου, αφήνοντάς το εντελώς αφυδατωμένο. Βασικά συστατικά που προσφέρουν σούπερ ενυδάτωση στην επιδερμίδα του σώματος είναι το μέλι, ο χυμός αλόης, η καρύδα, το βούτυρο καριτέ, το argan oil. Επέλεξε ένα αφρόλουτρο που θα περιέχει κάποιο από τα παραπάνω συστατικά και δες την υφή της επιδερμίδας σου να αλλάζει θεαματικά.

Ήπια απολέπιση. Μια ή δύο φορές την εβδομάδα φρόντισε να κάνεις ήπια απολέπιση σε όλο σου το σώμα, ώστε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας του πόρους ανοιχτούς και καθαρούς, έτοιμους να απορροφήσουν την υγρασία που χρειάζονται. 

 

 

Μετά το μπάνιο, εφάρμοσε το body lotion σου. Όσο η επιδερμίδα είναι ακόμα νωπή άπλωσε την κρέμα σου ενώ αν χρειάζεσαι ένα boost έξτρα ενυδάτωσης, ρίξε μερικές σταγόνες απο ένα φυσικό ενυδατικό έλαιο μέσα σε αυτήν. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία ξηρή επιδερμίδα, προτίμησε ένα πλούσιο body butter για καλύτερη ενυδάτωση.

Φυσικά για να έχουν αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω βήματα και να γίνει πάλι η επιδερμίδα σου απαλή σαν μετάξι, φρόντισε να καταναλώνεις αρκετό νερό μέσα στην ημέρα, ώστε να διώξεις την θαμπή επιδερμίδα μια και καλή.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department