Skip to main content

BEAUTY TIPS

Beauty Vision Board: Έτσι θα θυμάσαι κάθε μέρα πόσο όμορφη είσαι!

Πως να φτάξεις το δικό σου ταμπλώ ομορφιάς 

 



 

Σίγουρα κάπου κάποτε θα έχει πάρει το αφτί σου πως η εικονοποίηση έχει την δυνατότητα να σε παρακινήσει, να σε εμπνεύσει και τελικά να σε οδηγήσει να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Ένα πανίσχυρο εργαλείο που μπορείς να κάνεις πράξη την παραπάνω θεωρία είναι  το «vision board» ή «dream board» δηλαδή ο πίνακας οραματισμού ή ο οπτικός πίνακας της ζωής μας.  Το vision board είναι ουσιαστικά ένα «κολλάζ» με αγαπημένες φωτογραφίες, υλικά κομμάτια, quotes, κ.α. και έχει σκοπό να διεγείρει την φαντασία σου, να εμπνεύσει την ζωή σου, να υπενθυμίσει τους στόχους σου και τελικά να σε παρακινεί να τους υλοποιήσεις. Στην πραγματικότητα όμως, ο μεγαλύτερος σκοπός της ύπαρξης ενός (ή παραπάνω) τέτοιου πίνακα στην καθημερινότητα μας, είναι να ανακαλύψεις τα «θέλω» σου, να θέσεις τις προτεραιότητες σου, να δεις που βρίσκεσαι να που θέλεις να φτάσεις. Θα μπορούσε να πει κάνεις πως μοιάζει με ένα πλάνο της ζωής πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, με επίκεντρο τον εαυτό σου.

 

 

Καλά με την θεωρία, στην πράξη όμως πως μπορεί να συσχετιστεί με την ομορφιά και πόσο μάλλον θα με κάνει να νιώθω όμορφη κάθε μέρα όπως αναφέρεται πιο πάνω; Για να σου απαντήσω, ένα vision board μπορεί να καλύπτει διάφορες πτυχές της ζωής σου επαγγελματικά, προσωπικά, φιλίες κλπ κλπ, όπως επίσης και το ζήτημα της ομορφιάς που βρίσκεται μέσα σου και θέλει να απελευθερωθεί. Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ όμως όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών, των ματιών, του δέρματος, των κιλών, του ύψους. Είναι η φύση μας τέτοια και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις τόσο πιο σύντομα θα αγαπήσεις τον εαυτό σου. Για να μην μακρυγορώ, ένα beauty vision board λειτουργεί σαν «χάρτης» της ψυχής σου και σε κατευθύνει όπου εσύ επιθυμείς. Δοκίμασε να συλλέξεις εικόνες από γυναίκες που θαυμάζεις, που ταυτίζεσαι μαζί τους και σύντομα θα ανακαλύψεις πως υπάρχει κάτι σε αυτές που θυμίζει τον εαυτό σου, την ομορφιά σου, αυτά που θέλεις να γίνεις.

How to: Ο μόνος κανόνας για να δημιουργήσεις το δικό σου beauty vision board είναι πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες. Άφησε την φαντασία σου ελεύθερη, άκου τι έχει να σου πει ο εαυτό σου, κόψε και κόλλησε. Για να σου δώσω όμως λίγο παραπάνω boost στην συνέχεια ακολουθούν μερικά tips που ακολούθησα εγώ στον δικό μου beauty board και ναι πέτυχε.

 

 

Επέλεξε την κεντρική φωτογραφία του πίνακα που θα απεικονίζει εσένα. Ψάξε για την ιδανική σου φωτογραφία στο κινητό, το laptop, τα άλμπουμ, τα συρτάρια στο κομοδίνο. Η αναζήτηση αυτή είναι και μια καλή ευκαιρία να ξεφορτωθείς και όλες εκείνες τις φωτογραφίες σου, που δεν σε αντιπροσωπεύουν πια, δεν σου αρέσουν, δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα από αυτές. Κάπως έτσι θα έχεις μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του εαυτό σου, όπως εσύ θέλεις να μοιάζει.

Σημείωσε σε ένα χαρτί αγαπημένες φράσεις, ποιήματα, quotes που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφη. Οτιδήποτε μπορεί να είναι αυτό, ακόμα και δύο λέξεις, δύο προτάσεις. Την καλύτερη από όλες τοποθέτησε την με bold γράμματα ψηλά στον πίνακα.

 

 

Συγκέντρωσε το υλικό σου. Φωτογραφίες από περιοδικά, από το Pinterest και το Instagram, με πρόσωπα που θαυμάζεις, με κοσμήματα, καλλυντικά που έχεις ή θέλεις να αποκτήσεις. Στο προσωπικό σου πίνακα ομορφιάς μπορείς να βάλεις οτιδήποτε σε κάνει όμορφη, βάζοντας στο mute την φωνούλα της επίκρισης («σιγά μην καταφέρεις να γίνεις έτσι») που έχεις μέσα σου.  

Χαρτογράφησε το υλικό σου. Αφού λοιπόν επέλεξες όλα όσα θα περιλαμβάνει το beauty board σου, παρατήρησε τι κοινό έχουν μεταξύ τους οι εικόνες, τα υλικά και δώσε ένα όνομα, έναν τίτλο, για παράδειγμα «Έτσι θα γίνω beauty icon».  

 

 

Τοποθέτησε τον σε σημείο που θα τον βλέπεις συχνά. Απέναντι από το κρεβάτι σου, στην κουζίνα, στο γραφείο σου, σαν ταπετσαρία στο κινητό σου, οπουδήποτε θα μπορείς να το βλέπεις αρκετές φορές μέσα στην μέρα. Με τον τρόπο αυτό, δεν θα ξεχάσεις ποτέ ότι πρέπει να παλεύουμε για να κατακτήσουμε αυτά που θέλουμε.

Και αφού το Σουκου είναι μια ανάσα μακριά, αξίζει να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου και να δημιουργήσεις τον δικό σου πίνακα ομορφιάς που θα σε συνοδεύει στις καλές αλλά και στις κακές σου μέρες.  

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 6 Μαΐου

Ασχοληθείτε με κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό πριν η ανία χτυπήσει την πόρτα σας

ΤΑΞΙΔΙ

Πασχαλινές διακοπές και «ταξιδεύουμε» σε μνημεία, πόλεις μέχρι και ζούγκλες σε όλο τον κόσμο

Από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σου περιηγήσου σε υπέροχα μέρη με τους φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένειά σου

CELEBS

Eurovision: «Εκτόξευση» για το Zari στα προγνωστικά του televoting

Σε ποια θέση βρίσκεται η Μαρίνα Σάττι στην ψηφοφορία του κοινού;