Skip to main content

BEAUTY TIPS

Oι καλύτερες τάσεις για την φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης

Γιατί κάθε εποχή έχει διαφορετικές ανάγκες



Εποχιακές αλλαγές, στρες, ατμοσφαιρική ρύπανση, χρήση προστατευτικής μάσκας και πολλοί ακόμη παράγοντες αφήνουν το αρνητικό αποτύπωμα τους στην επιδερμίδας μας, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους, ενοχλητικές ατέλειες. Ερυθρότητα, κοκκινίλες, αφυδάτωση, λιπαρότητα ή ξηρότητα και φυσικά... σπυράκια, είναι κάποιες από τις κύριες αντιδράσεις της επιδερμίδας μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συγχρονιστούμε με την φύση, αφού κάθε εποχή έχει διαφορετικές ανάγκες και συνήθειες. Όσο πιο βαθιά στο φθινόπωρο και τον χειμώνα μπαίνουμε, τόση σημασία έχει να υιοθετήσουμε τις κατάλληλες συνήθειες που θα μας δώσουν λύση στα δερματικά προβλήματα και θα μας προσφέρουν λαμπερή και ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Αν λοιπόν δεν έχεις κάποιο δερματικό πρόβλημα το οποίο χρειάζεται παρακολούθηση από ειδικούς, παρακάτω θα βρεις κάποιες από τις δημοφιλέστερες και καλύτερες τάσεις στο skincare που θα βοηθήσουν το δέρμα σου να είναι όσο πιο υγιές και λαμπερό γίνεται.

Πρώτο και κυριότερο step είναι η ενίσχυση (boosters).
Μπορεί το καλοκαίρι με ένα αντηλιακό και μια πολύ καλή ενυδατική κρέμα και μάσκες να ήμασταν εντάξει, το φθινόπωρο και ο χειμώνας όμως αυξάνουν τις ανάγκες της επιδερμίδας μας για θρέψη και ενυδάτωση. Και ο καλύτερος τρόπος για το προσφέρεις αυτό στο δέρμα σου, είναι μέσα από ένα έξτρα προϊόν πριν την ενυδατική σου κρέμα. Η εταιρεία Darphin έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη σειρά, από ενισχυτικούς ορούς τους οποίους χρησιμοποιείς πριν την ενυδατική σου και προσωπικά μας έχουν ενθουσιάσει. Σκοπός τους είναι να αναζωογονήσουν την επιδερμίδα και να προσφέρουν μια περιποίηση χαλάρωσης και προστασίας από τους παράγοντες που αναφέραμε και παραπάνω ( εποχιακές αλλαγές, στρες, ατμοσφαιρική ρύπανση). Λάμψη, ενυδάτωση και τέλεια υφή είναι όλα όσα χρειαζόμαστε από ένα προϊόν και η σειρά ‘’Intral Super Concentre’’ μας τα προσφέρει.

Μπορεί κάποιοι δερματολόγοι να είναι κατά της απολέπισης με κόκκους, επομένως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα θα ήταν προτιμότερο να πάρεις πρώτα και την άποψη ενός ειδικού. Ωστόσο η χρήση μάσκας μας κάνει να βάζουμε την απολέπιση στην βραδινή μας ρουτίνα σχεδόν καθημερινά. Είναι πολύ πιθανό με την υγρασία που δημιουργείται  από την μάσκα, πόσο μάλλον όταν έχουμε και foundation ή προϊόντα στο δέρμα μας, οι πόροι να φράσουν και να αναπτύσσεται λιπαρότητα και κατ’ επέκταση ενοχλητικά σπυράκια. Την λύση όμως μας την δίνει ένα ήπιο καθαριστικό, που εκτός από τον καθαρισμό στους πόρους μας προσδίδει και λάμψη!

Τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα λαδάκια προσώπου που έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια γυναίκες. Παλαιότερα οι γυναίκες τα απέφευγαν φανατικά, τώρα όμως υπάρχουν συνθέσεις οι οποίες δημιουργούν μια ονειρεμένη επιδερμίδα. Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις για την ενυδάτωση σου, ή ακόμη ως ένα εξτρα στεπ ενυδάτωσης (αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα) κάποιο λαδάκι προσώπου. Θρέψη και ενυδάτωση σε συνδυασμό με ένα σωστά καθαρισμένο δέρμα, είναι ότι ακριβώς χρειάζεσαι πρωί και βράδυ.

Και μιλώντας για face oils, η επόμενη τάση που ακολουθεί αφορά και το σώμα. Το body combing είναι μια τεχνική μασάζ για πρόσωπο και σώμα, που γίνεται με ένα συγκεκριμένο εργαλείο ομορφιάς, το οποίο έχει σχήμα μιας μικρής χτένας ή roller και είναι συνήθως φτιαγμένο από νεφρίτη και ροζ χαλαζία. Τονώνει την κυκλοφορία, μπορεί να μειώσει το πρήξιμο αλλά και την εμφάνιση των ρυτίδων. Μάλιστα, όταν χρησιμοποιείται μεθοδικά, μπορεί να ελαχιστοποιήσει την κυτταρίτιδα!

 

   

 

Πώς χρησιμοποιείται;

Απλώνετε το ενυδατικό λάδι στα σημεία που θέλετε, και κάνετε απαλό μασάζ. Το μασάζ όμως πρέπει να έχει μια και μόνο κατεύθυνση (από κάτω προς τα πάνω) . Με την καθοδική αυτή κίνηση, θα καταφέρετε να διώξετε όλες τις τοξίνες από το πρόσωπο σας και να ανακουφίσετε την επιδερμίδα σας. Οι ίδιες κινήσεις ισχύουν και για το σώμα με την εξαίρεση οι κινήσεις να είναι πιο απαλές ώστε να μην ερεθιστεί η επιδερμίδα.

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός