Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς κορυφαίοι make up experts πετυχαίνουν νεανική και λαμπερή όψη

3 make up looks και tips για να δείχνεις νεότερη και φρέσκια



Ο κανόνας που ακολουθούν οι κορυφαίοι make up experts όταν έχουν να κάνουν με ώριμες επιδερμίδες ή θέλουν να επιτύχουν ένα πολύ φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα, δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον: "less is more’". Συχνά πέφτουμε στην παγίδα, προκειμένου να δείξουμε στα καλύτερα μας, να χρησιμοποιήσουμε πολλά προϊόντα και χρώματα, τα οποία τελικά δημιουργούν ένα ‘’βαρύ’’ αποτέλεσμα, χωρίς φυσικότητα και λάμψη. Έχοντας λοιπόν κατά νου, πως όσα λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ τόσο το καλύτερο, είναι ώρα να αφοσιωθείς στο skincare κομμάτι, το οποίο έχει καθοριστικό ρόλο. Η σωστή προετοιμασία πριν το μακιγιάζ είναι απαραίτητη για κάθε μακιγιάζ αλλά και κάθε ημέρα. Αφού λοιπόν προτιμήσεις τα προϊόντα περιποίησης που προσφέρουν ενυδάτωση και καλύπτουν τις δικές σου ανάγκες, δώσε λίγα λεπτά να απορροφηθούν.
Κι αμέσως ξεκινάμε με 3 tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια ομοιόμορφη και νεανική όψη.

Η κούραση αλλά και τα πρώτα σημάδια γήρανσης, φαίνονται κυρίως στα μάτια. Αν είχες μια δύσκολη ημέρα ή τα μάτια σου μαρτυρούν ‘’ ατέλειες όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές’’, πριν χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα concealer προκειμένου να καλύψεις όλα τα παραπάνω, δώσε έμφαση στην σωστή ενυδάτωση της περιοχής. Η ποσότητα concealer πρέπει να είναι λίγη, προκειμένου να μην ‘’είναι βαριά’’ και τονίσει περισσότερο τις λεπτές γραμμές. Όπως επίσης και αν επιλέξεις να φορέσεις πούδρα, πέρασε γύρω από τα μάτια ελάχιστη, αποφεύγοντας ‘’baking’’ τακτικές. Ελαφριά κάλυψη, όση χρειάζεται και στην συνέχεια με μια φωτεινή ιριδίζουσα σκιά, τόνισε την εσωτερική γωνία του ματιού σου, για πιο φωτεινό και ξεκούραστο βλέμμα. Άπλωσε μάσκαρα (μια στρώση είναι αρκετή) και δώσε την έμφαση στα χείλη. Τόνισε τα χείλη σου με ένα έντονο χρώμα, έτσι ώστε να αποσπά την προσοχή από το υπόλοιπο πρόσωπο.

https://www.instagram.com/p/CFLKQf8D8CF/

Και μιας και μιλώντας για χείλη, ένα από τα σημαντικότερα tips που δίνουν οι ειδικοί για νεανική όψη, είναι να χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα χειλιών και λάμψεις. Καλύτερα να αποφύγεις matte υφές στα κραγιόν, που θα αφυδατώσουν τα χείλη σου και θα δημιουργήσουν γραμμές. Αντιθέτως ένα φυσικό gloss ή ενυδατικό κραγιόν θα δώσουν περισσότερη λάμψη στο πρόσωπο σου και κατ’ επέκταση πιο νεανικό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/CHV-xygDVWL/

Τέλος δώσε προσοχή στα χρώματα. Οι ζεστές αποχρώσεις κυριαρχώντας σε όλο το μακιγιάζ μπορούν να προσφέρουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τέλεια τα χαρακτηριστικά σου. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζεστές γήινες αποχρώσεις, τόσο στα ζυγωματικά σου με το ρουζ, να χρησιμοποιήσεις την ίδια απόχρωση και στα μάτια ως σκιά και φυσικά να επιλέξεις κραγιόν επίσης στην ίδια απόχρωση. Έτσι θα έχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

https://www.instagram.com/p/CFUkQVmjWec/

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department