Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο foundation

 

Αν αποφύγεις τα don' ts θα επιτύχεις το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που επιθυμείς



 Τίποτα δεν συγκρίνεται με το αποτέλεσμα που το foundation μπορεί να σου δώσει. Ανανεώνει όλη την όψη, καλύπτει ατέλειες, δίνει ομοιομορφία και λάμψη στην επιδερμίδα και αναδεικνύει όλο το πρόσωπο. Όλα αυτά όμως, όταν έχεις κάνει την σωστή επιλογή και έχεις βρει το προϊόν που ‘’στέκει’’ καλύτερα στην δική σου επιδερμίδα και καλύπτει τις δικές σου ανάγκες. Όταν όμως η επιλογή δεν είναι καλή, ή έχεις πέσει σε κάποια από τις παγίδες των don’t’s, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιθυμητό.

Τα καλά νέα όμως, είναι πως με λίγο ψάξιμο, την συγκεκριμένη ανάρτηση, πολλές δοκιμές και τα κατάλληλα tips, μπορείς να βρεις το ιδανικό για εσένα foundation που θα λατρέψεις και θα χαίρεσαι να το απλώνεις στο πρόσωπο σου.

Σωστή προετοιμασία επιδερμίδας

Μη παραλείπεις την προετοιμασία της επιδερμίδας σου και απλώνεις κατευθείαν το προϊόν. Είναι το κύριο και βασικότερο step για κάθε μακιγιάζ. Πριν ξεκινήσεις την εφαρμογή του foundation, οφείλεις να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου, όπου τα βήματα έχουν ως εξής:

Καλός καθαρισμός με το αγαπημένο σου τζελ, (+ την συσκευή foreo). Αν δεν επιλέξεις την συσκευή foreo, επόμενο βήμα είναι η απολέπιση, δηλαδή το scrub. Κυρίως στο κέντρο του προσώπου (μύτη, πιγούνι και οπουδήποτε υπάρχουν έντονοι πόροι). Συνέχισε με την αγαπημένη σου μάσκα (αν επιθυμείς ακόμη πιο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα), ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σου εκείνη την ημέρα (μάσκα καθαρισμού; Μάσκα λάμψης; Μάσκα ενυδάτωση; Μη ξεχνάς και την τεχνική του multi- masking. Tέλος ολοκληρώνουμε με την ενυδάτωση, δηλαδή ορούς και την κρέμα/ αντηλιακό σου.

Η σωστή απόχρωση

Εδώ δυστυχώς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε πολύ, αλλά το συγκεκριμένο step έχει κομβική σημασία. Καμιά μας δεν θέλει να κυκλοφορεί με διαφορετική απόχρωση στο πρόσωπο και άλλη στον λαιμό. Το σημαντικό είναι το μακιγιάζ να είναι όσο πιο φυσικό γίνεται και να μας αναδεικνύει. Επομένως αν δεις ότι στην διάρκεια της ημέρας η απόχρωση αλλάζει ή ακόμη χειρότερα συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις διαλέξει την κατάλληλη απόχρωση, τότε ανέμειξε το foundation με κάποιο άλλο για να το ισορροπήσεις, και κυρίως άπλωσε όσο καλύτερα γίνεται.

Η ποσότητα θέλει προσοχή

Πάντοτε ξεκινάμε με λίγη ποσότητα και προσθέτουμε εξτρά προϊόν στα σημεία που χρειαζόμαστε περισσότερη κάλυψη. Μην απλώνεις αμέσως μεγάλη ποσότητα! Θα φαίνεται πάρα πολύ έντονα, θα δυσκολευτείς πολύ να την απλώσεις, θα λερώνεις ότι και αν ακουμπήσεις  (πχ ρούχα) και δεν θα ‘’στρώνουν’’ ομοιόμορφα τα προϊόντα που απλώσεις στην συνέχεια.  

Πόσο μάλλον αν η επιδερμίδα μας έχει ατέλειες και τυχόν σπυράκια, το περίσσιο foundation θα αναδείξει περισσότερο το πρόβλημα, παρά θα βοηθήσει. Επομένως ξεκίνησε την εφαρμογή με λίγη ποσότητα και πάρα πολύ καλό blending. Παρατήρησε αν είναι ομοιόμορφα απλωμένο το προϊόν και στις άκρες του προσώπου, όπως στο σαγόνι και συνέχισε έως την αρχή του λαιμού. Στην συνέχεια, αφού έχεις απλώσει καλά το προϊόν και έχεις περιμένει λιγάκι να απορροφηθεί, μπορείς να προσθέσεις παραπάνω μόνο στα σημεία όπου το χρειάζεσαι.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Αν για παράδειγμα έχεις ξηρή επιδερμίδα, τότε ένα oil free foundation ή ένα foundation για matte αποτέλεσμα, σίγουρα δεν θα αποτελέσει και την ιδανική επιλογή. Όπως επίσης αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα και επιλέξεις ένα ενυδατικό foundation, ενισχυμένο με θρεπτικά έλαια, τότε επίσης δεν θα το ευχαριστηθείς καθόλου. Κάνε την δική σου έρευνα αγοράς, και ψάξε τα κατάλληλα προϊόντα για λιπαρά δέρματα ή για μεικτά ή ξηρά. Ακόμη μη διστάσεις να ‘’μιξάρεις’’ foundations. Είναι μια τάση που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Μπορείς για παράδειγμα να επιλέξεις λίγη ποσότητα από ένα πολύ καλυπτικό προϊόν και να προσθέσεις ένα ακόμη με ενυδατική και ανάλαφρη φόρμουλα, έτσι θα επιτύχεις το ιδανικό αποτέλεσμα που θα σου δώσει κάλυψη αλλά και ανάλαφρη υφή!

Όχι στο concealer κάτω από το foundation

Ένα step που το συναντάμε σπάνια, αλλά μπορεί κάπου να το ακούσεις και προτιμότερο να το αποφύγεις. Το foundation προηγείται του concealer. Άλλωστε το concealer είναι πιο συμπυκνωμένο και έτσι θα καλύψει καλύτερα αν από κάτω υπάρχει μια σωστή βάση. Και πάλι το τοποθετούμε τοπικά στα σημεία που έχουν ανάγκη για περισσότερη κάλυψη και προσθέτουμε λίγη ποσότητα! Καλύτερα φυσικό αποτέλεσμα ακόμη και με ατέλειες που μπορεί ακόμη να φαίνονται.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.

BEAUTY TIPS

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις τη ρετινόλη;

Το ενεργό συστατικό που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα έχει και αυστηρές οδηγίες χρήσης.

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;