Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μάσκες περιποίησης χειλιών

Πώς να απαλλαχθείς από σκασμένα χείλη και diy tips για απαλή υφή



 

Τους χειμερινούς μήνες ένα από τα κύρια θέματα ομορφιάς, είναι η σωστή περιποίηση των χειλιών μας, προκειμένου να παραμένουν απαλά και ενυδατωμένα, αποφεύγοντας την αφυδατωμένη όψη, τα σκασίματα και ένα όχι τόσο ελκυστικό αποτέλεσμα. Φέτος με την προστατευτική μάσκα, το πρόβλημα γίνεται ακόμη χειρότερο, μιας και η περιοχή αφυδατώνεται ακόμη περισσότερο.

Για όλα όμως υπάρχουν λύσεις, αρκεί να γνωρίσεις τα κατάλληλα προϊόντα που σου ταιριάζουν καλύτερα και θα κάνουν την περιποίηση σου ακόμη πιο απολαυστική, προλαμβάνοντας ταυτόχρονα ανεπιθύμητα δερματικά προβλήματα.

Εσωτερική ενυδάτωση

Η περιοχή των χειλιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρειάζεται τακτική ενυδάτωση. Κυρίως εσωτερική ενυδάτωση, γι’ αυτό το νερό είναι το πρώτο βήμα για υγιή επιδερμικά και ενυδατωμένα χείλη. Όσο lip balm και να προσθέτεις, αν δεν πίνεις αρκετό νερό τα χείλη σου θα παραμένουν αφυδατωμένα. Αν επίσης προτιμάς πιο απλά, φυσικά και χωρίς χημικά προϊόντα για την περιποίηση σου, τότε για τα χείλη σου, το αγαπημένο σου συστατικό, θα είναι τα έλαια. Είτε λάδι καρύδας, είτε ελαιόλαδο στα χείλη, πριν κοιμηθείς και το πρωί θα έχεις απόλυτα ενυδατωμένα και απαλά χείλη.

Για τις περιπτώσεις όμως, που θες να απαλλαγείς από σκασίματα και χρειάζεσαι ένα προϊόν πιο ενισχυμένο και ειδικευμένο, έχουμε συλλέξει παρακάτω κάποιες από τις καλύτερες μάσκες χειλιών της αγοράς, που θα σε σώσουν ακόμη και τελευταία στιγμή από την αφυδατωμένη όψη του χειμώνα. Καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα scrub χειλιών, για να απαλλαγείς από νεκρά κύτταρα και στην συνέχεια να εφαρμόσεις την μάσκα χειλιών.

Note: Σπιτικό scrub χειλιών

Ανάμειξε ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας με ζάχαρη ή αλάτι. Η σύσταση του δεν θα πρέπει να είναι πολύ λιπαρή, αλλά να νιώθεις περισσότερο του κόκκους από το αλάτι ή την ζάχαρη. Αφού το εφαρμόσεις τρίβοντας για λίγα λεπτά στα χείλη σου, αφαίρεσε το με μια πετσέτα.

Ενισχυμένες μάσκες χειλιών

Και τώρα, ώρα για τις μάσκες. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, αυτές που έχουν αγαπηθεί από το beauty κοινό, είναι οι ‘’υφασμάτινες’’, δηλαδή οι sheet masks. Ενώ στην πρώτη θέση με τις καλύτερες μάσκες χειλιών, εξακολουθούν να βρίσκονται οι μάσκες χειλιών νυκτός με πλούσια σύσταση, οι οποίες είναι εμπλουτισμένες και με έλαια:

 


Μπορείς να την βρείς, εδώ: Rodial/ dragon's blood lip mask
   
Laneige/ Lip Sleeping Mask
   
Clinique/ Moisture surge lip hydro-plump treatment
  
Sephora/ Masque levres karite
  
Kiehl's/ Buttermask for lips
    
La roche posey/ cicaplast lip balm
   
Burt's Bees/ Moisturizing lip mask    

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα