Skip to main content

BEAUTY TIPS

Περιποίηση μαλλιών μετά το λούσιμο

Προϊόντα που μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου



 

Αν πραγματικά επιθυμείς να δεις την διαφορά που θέλεις στα μαλλιά σου, τότε οφείλεις να επικεντρωθείς στην περιποίηση τους, μετά το λούσιμο. Σίγουρα το κατάλληλο σαμπουάν, για το δικό σου τύπο μαλλιών, όπως επίσης και το κατάλληλο conditioner/ μάσκα, έχουν καθοριστικό ρόλο. Είναι όμως και τα προϊόντα, τα οποία καθαρίζουν και προετοιμάζουν την τρίχα. Δεν παραμένουν στα μαλλιά σε μεγάλη ποσότητα, μετά το ξέβγαλμα, όπως για παράδειγμα τα leave in conditioners.Συνδυάζοντας προϊόντα από την ίδια σειρά, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα, από αυτά που σου υπόσχονται.

Ένα από τα σημαντικότερα steps, εκτός από τον συνδυασμό, είναι και το χτένισμα. Όσο λιγότερο χτενίζεις τα μαλλιά σου βρεγμένα, τόσο το καλύτερο. Η τριβή (ακόμη και αν η βούρτσα ενδείκνυται για βρεγμένα μαλλιά) προκαλεί φθορά και όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα, είναι πιο ευάλωτα σε σπασίματα και κατεστραμμένες άκρες. Προτού δούμε όμως, πως συνιστούν οι ειδικοί να χτενίζουμε τα μαλλιά μας, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, πρέπει πρώτα να δούμε τα ενυδατικά προϊόντα που θα κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη.

Ενυδατικά έλαια μαλλιών

Τα μαλλιά λατρεύουν τα θρεπτικά έλαια, γι’ αυτό άλλωστε και τα παράγουν κι  από μόνα τους. Βρες το κατάλληλο λάδι για τα δικά σου μαλλιά και ανάλογα με το πόσο ξηρά τα νιώθεις, εφάρμοσε τακτικά. Τις πολύ κρύες ημέρες, μη διστάσεις να προσθέσεις, έξτρα ποσότητα μόνο στις άκρες.

Πρόσθεσε τα leave in conditioners στην περιποίηση τους

Λίγη παραπάνω ενυδάτωση μετά το λούσιμο, για πιο λαμπερά μαλλιά, είναι αναγκαία. Και αυτήν την παραπάνω ενυδάτωση, μπορεί να μας την  προσφέρει ένα leave in conditioner. Πρόκειται για μια ειδική σύσταση, εμπλουτισμένη με ενυδατικές ουσίες, την οποία όμως δεν χρειάζεται να ξεβγάλεις.

Στην αγορά μπορείς να βρεις τεράστια ποικιλία και για διαφορετικές ανάγκες μαλλιών. Θα βοηθήσει επίσης σημαντικά, αν συνδυάσεις το ίδιο σαμπουάν και την μάσκα μαλλιών με το αντίστοιχο leave in conditioner της σειράς (αν υπάρχει).

Και τώρα μπορούμε να περάσουμε στο χτένισμα:

Φρόντισε πάντα να τα χτενίζεις από κάτω προς τα πάνω. Και τι εννοούμε με αυτό; Ξεκίνησε το χτένισμα από τις άκρες, χτενίζοντας χαμηλά. Μόλις οι άκρες γίνουν λείες συνέχισε με το μήκος το μαλλιών σου, και τέλος χτένισε ξεκινώντας από την ρίζα.

Μη ξεχνάς την heat protection κρέμα ή σπρέι

Μένει ένα ακόμη αναγκαίο και πολύ σημαντικό βήμα. Ένα προστατευτικό προϊόν για την θερμότητα. Όσο το παραμελείς, τόσο περισσότερη φθορά θα έχεις στα μαλλιά σου από το πιστολάκι και τα εργαλεία styling. Εφάρμοσε το και σε βρεγμένα μαλλιά, πριν τα στεγνώσεις, όπως επίσης και πριν τα ισιώσεις ή κάνεις μπούκλες. Το σημαντικό όμως, είναι να αφήσεις την heat protection κρέμα ή σπρέι, να στεγνώσει και να απορροφηθεί πλήρως από τα μαλλιά, προτού τα αγγίξεις με την ισιωτική.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.