Skip to main content

BEAUTY TIPS

Το τρικ μιας makeup artist στο TikTok για σταθερό μακιγιάζ κάτω από τα γυαλιά ηλίου που έγινε viral

Το δοκιμάσαμε και δουλεύει



Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μπορεί να μην είναι τόσο έντονο ή τόσο «βαρύ», ωστόσο απαιτεί την ίδια προσοχή και χρόνο, ώστε το πρόσωπο σου να δείχνει όμορφο και αψεγάδιαστο όλη την ημέρα. Για το λόγο αυτό και δεν θα ήθελες τίποτα να σου το χαλάσει, ακόμα κι αν πρόκειται για τα γυαλιά ηλίου που φοράς.

Αυτά συχνά αφήνουν σημάδι στο δέρμα, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το μακιγιάζ και να διακρίνεται μια κόκκινη επιφάνεια στο πλάι της μύτης. Ευτυχώς για σένα αλλά και για εμάς που το έχουμε περάσει αρκετές φορές, υπάρχει η makeup artist Janine Holmes, η οποία μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok μοιράστηκε το αγαπημένο της τρικ το οποίο προσφέρει σταθερότητα και διάρκεια στο μακιγιάζ, όσες ώρες και αν φοράει κανείς τα γυαλιά ηλίου (ή και οράσεως).

«Αυτό είναι το μεγαλύτερό μου άγχος ως μακιγιέζ των διάσημων», είπε η Janine Holmes στο βίντεο που δημοσίευσε και συνέχισε «έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι οι celebrities πάντοτε θα θέλουν να φορούν τα γυαλιά ηλίου τους αλλά δεν επιτρέπω σε αυτό να με στρεσάρει πια γιατί έχω βρει μια απίστευτη τεχνική που διασφαλίζει ότι τα γυαλιά ηλίου δεν καταστρέφουν το μακιγιάζ γύρω από την περιοχή της μύτης.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς για να εφαρμόσεις την τεχνική της makeup artist είναι ένα primer ματιών χωρίς χρώμα. Σύμφωνα την ίδια, θα πρέπει να βάλεις λίγη ποσότητα στα σημεία της μύτης στα οποία ακουμπούν τα γυαλιά. Έπειτα, θα πρέπει να προσθέσεις concealer ή foundation από πάνω και να κάνεις πολύ καλό blending των προϊόντων αυτών.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ψεκάσεις το makeup sponge σου, δηλαδή το σφουγγαράκι του makeup, με λίγη ποσότητα από ένα setting spray αφού κάνεις αυτό, να πάρεις με το σφουγγαράκι λίγη setting powder. Τοποθέτησε το προϊόν στην περιοχή όπου εφάρμοσες το concealer ή foundation, άφησε την setting powder να «ψηθεί» και απομάκρυνε την περίσσεια ποσότητα με ένα πινέλο.

Τέλος, πριν φορέσεις τα γυαλιά σου, φρόντισε να καθαρίσεις τα nose pads, τα σημεία δηλαδή εκείνα του σκελετού που ακουμπάνε στη μύτη με ένα μαντηλάκι εμποτισμένο σε οινόπνευμα ώστε να απομακρύνεις πιθανή βρωμιά και έλαια που έχουν μείνει από την επαφή με το πρόσωπο.

Δες το βίντεο της makeup artist Janine Holmes:

 

https://www.tiktok.com/@j9homiemakeup/video/6966213189864279301?sender_device=pc&sender_web_id=6976606535737640454&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0 

 

 

Cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.