Δύο κουρέματα που ταιριάζουν υπέροχα σε γυναίκες άνω των 50

Είναι τα πιο δημοφιλή σύμφωνα με τους hair experts

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Όσο τα χρόνια περνούν, οι ανάγκες μιας γυναίκας για να διατηρηθεί όμορφη αλλάζουν. Όπως η επιδερμίδα έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται μια διαφορετική, ανανεωμένη προσέγγιση για να σε κάνουν να δείχνεις λαμπερή, νέα και γοητευτική ακόμα κι αν έχεις περάσει τα 50 σου. Σύμφωνα με τους hair experts ένας τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι να διαλέξεις το κατάλληλο κούρεμα. Εκείνο που θα αναδείξει τα δυνατά σου χαρακτηριστικά προσθέτοντας μια μοντέρνα νότα στο look σου και θα κάνει τους πάντες να μένουν άφωνοι σε κάθε σου πέρασμα. Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό;

Shaggy Bob

Για τις γυναίκες που επιθυμούν να κρατήσουν λίγο μήκος στα μαλλιά τους αλλά ταυτόχρονα χρειάζονται μια ανανέωση η οποία θα αναδείξει το πρόσωπο και το λαιμό τους, το shaggy bob κούρεμα είναι η ιδανικότερη επιλογή. Πρόκειται για το καρέ το οποίο έχει ασύμμετρες άκρες και κάποιες φορές ολοκληρώνεται με φράντζα. Κολακεύει όλα τα σχήματα προσώπου, αρκεί να βρεις το κατάλληλο μήκος για εσένα. Αυτό το κούρεμα δημιουργεί όγκο στα μαλλιά χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο hairstyling, είναι κομψό και ανεπιτήδευτα όμορφο. Θεωρείται πιο τολμηρό από ότι το κλασικό καρέ και δίνει ένα νεανικό αποτέλεσμα. Μια από τις διάσημες που έχουμε δει να το προτιμά είναι η Cate Blanchett, καθώς και το fashion icon, Grece Ghanem.

photo credits Instagram @robertvetica

 

photo credits Instagram @greceghanem

 

Μακρύ Pixie

Έρχεται για να αλλάξει τη διάθεση και το στυλ σου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Το μακρύ pixie cut είναι η τέλεια απάντηση για τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν μια μεγάλη αλλαγή αλλά παράλληλα δεν βλέπουν «ζεστά» την ιδέα του πολύ κοντού, κλασικού pixie cut, το οποίο θυμίζει αντρικό κούρεμα. Τα πιο μακριά μαλλιά (layers) στην εκδοχή που θα δεις στη φωτογραφία που ακολουθεί, δίνουν την εντύπωση του έξτρα όγκου στα μαλλιά και προσφέρουν την ευκαιρία για περισσότερους πειραματισμούς με το χτένισμα. Ακόμα και με το μακρύ pixie cut το στέγνωμα των μαλλιών θα είναι παιχνίδι, ενώ ταιριάζει τέλεια σε γυναίκες με φυσικά σγουρή τρίχα ή σε μαλλιά με ελαφρύ σπάσιμο. Μια διάσημη η οποία το έχει «υιοθετήσει» είναι η Cynthia Nixon.

photo credits Instagram @cynthiaenixon

 

 

 

Cover photo credits Instagram @greceghanemAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares