Κατεστραμμένα μαλλιά: θεραπεία

Κατεστραμμένα μαλλιά: θεραπεία. 3 tips για να χαρίσεις στα μαλλιά σου την παλιά αίγλη τους

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Ο κανόνας λέει ότι πάντα θέλουμε οτιδήποτε η φύση μας στέρησε και "αντιπαθούμε" αυτά που μας χάρισε. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται και τα μαλλιά. Πάρε παράδειγμα τον εαυτό σου ή κάποια φίλη σου. Σγουρά μαλλιά; Τότε σίγουρα θα διαμαρτύρεται για τα μεταξένια και λεία που ποτέ δεν είχε. Ίσια μαλλιά; Πιθανότατα να ζηλεύει τις μπούκλες.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές από εμάς καταφεύγουμε στη χημική επεξεργασία της τρίχας, προκειμένου να πετύχουμε το look που δεν έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι χημικές θεραπείες θα σου δώσουν σίγουρα τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν. Το θετικό βρίσκεται στο γεγονός, ότι χαρακτηρίζονται «μόνιμες» και μειώνουν το χρόνο περιποίησης στο ελάχιστο. Σκέφτηκες όμως ποτέ τα μειονεκτήματα των θεραπειών,  που υπόσχονται μόνιμη αλλαγή στο κεφάλι σου; Να, πως θα επαναφέρεις την αίγλη στα κατεστραμμένα σου μαλλιά:

• Επισκέψου το κομμωτήριο συχνότερα, ιδανικά ανά έξι με οκτώ εβδομάδες και ζήτησε από τον κομμωτή να κόψει τα «άρρωστα» μαλλιά, για να καθαρίσει η τρίχα.

• Μη χρησιμοποιείς τα εργαλεία styling και ιδιαίτερα αυτά υψηλής θερμότητας. Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, μόλις διακρίνεις τις νέες τριχούλες στη ρίζα, είναι να πιάσεις το σεσουάρ και να τις χτενίσεις με τον παλιό, παραδοσιακό σου τρόπο, προ θεραπείας. Η χημική επεξεργασία έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή. Μην επιβαρύνεις λοιπόν περισσότερο την κατάσταση.

• Μην ξεχνάς πως χρειάζεται αγάπη και υπομονή σε συνδυασμό με τα σωστά προϊόντα περιποίησης!

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares