Skip to main content

BEAUTY TIPS

Κατεστραμμένα μαλλιά: θεραπεία

Κατεστραμμένα μαλλιά: θεραπεία. 3 tips για να χαρίσεις στα μαλλιά σου την παλιά αίγλη τους



Ο κανόνας λέει ότι πάντα θέλουμε οτιδήποτε η φύση μας στέρησε και "αντιπαθούμε" αυτά που μας χάρισε. Από τον κανόνα δεν εξαιρούνται και τα μαλλιά. Πάρε παράδειγμα τον εαυτό σου ή κάποια φίλη σου. Σγουρά μαλλιά; Τότε σίγουρα θα διαμαρτύρεται για τα μεταξένια και λεία που ποτέ δεν είχε. Ίσια μαλλιά; Πιθανότατα να ζηλεύει τις μπούκλες.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές από εμάς καταφεύγουμε στη χημική επεξεργασία της τρίχας, προκειμένου να πετύχουμε το look που δεν έχουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι χημικές θεραπείες θα σου δώσουν σίγουρα τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσουν. Το θετικό βρίσκεται στο γεγονός, ότι χαρακτηρίζονται «μόνιμες» και μειώνουν το χρόνο περιποίησης στο ελάχιστο. Σκέφτηκες όμως ποτέ τα μειονεκτήματα των θεραπειών,  που υπόσχονται μόνιμη αλλαγή στο κεφάλι σου; Να, πως θα επαναφέρεις την αίγλη στα κατεστραμμένα σου μαλλιά:

• Επισκέψου το κομμωτήριο συχνότερα, ιδανικά ανά έξι με οκτώ εβδομάδες και ζήτησε από τον κομμωτή να κόψει τα «άρρωστα» μαλλιά, για να καθαρίσει η τρίχα.

• Μη χρησιμοποιείς τα εργαλεία styling και ιδιαίτερα αυτά υψηλής θερμότητας. Σίγουρα, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι, μόλις διακρίνεις τις νέες τριχούλες στη ρίζα, είναι να πιάσεις το σεσουάρ και να τις χτενίσεις με τον παλιό, παραδοσιακό σου τρόπο, προ θεραπείας. Η χημική επεξεργασία έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή. Μην επιβαρύνεις λοιπόν περισσότερο την κατάσταση.

• Μην ξεχνάς πως χρειάζεται αγάπη και υπομονή σε συνδυασμό με τα σωστά προϊόντα περιποίησης!

 

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου