Skip to main content

BEAUTY TIPS

2 μυστικά για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τους περιβαλλοντικούς ρύπους

Μάθε τα πάντα για τα προϊόντα που χρειάζεσαι



Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο ακούμε ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Οι αρνητικές επιπτώσεις των ρύπων του περιβάλλοντος στην υγεία της επιδερμίδας δεν σταματούν ποτέ. Τα καυσαέρια, η σκόνη και άλλες βλαβερές ουσίες που «φιλοξενεί» ο αέρας της πόλης σε συνδυασμό με τις ακτίνες UV (υπεριώδεις ακτίνες) μπορούν να γίνουν ο εχθρός της επιδερμίδας και να προκαλέσουν φθορές που είναι ορατές.

Εξαιτίας των περιβαλλοντικών ρύπων στους οποίους εκτίθεται, η επιδερμίδα μπορεί να εμφανίσει ξηρότητα και σημάδια πρόωρης γήρανσης, να δείχνει θαμπή και άτονη. Συγχρόνως όμως γίνεται και πιο ευαίσθητη με κοκκινίλες και ανεξήγητους ερεθισμούς, σημάδι πως οι φυσικοί μηχανισμοί της αυτοάμυνάς της έχουν αποδυναμωθεί ή εμφανίζει μαύρα στίγματα και ακμή, όπως επίσης χάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητά της.

Για να οργανώσεις την άμυνα της επιδερμίδας σου και να τη θωρακίσεις απέναντι σε αυτήν την σύγχρονη απειλή, καλό θα ήταν να ακολουθήσεις πιστά τις παρακάτω συμβουλές.

Κάνε διπλό καθαρισμό προσώπου

Είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, αν θέλεις να έχεις μια πολύ καλή συνήθεια που θα τη βοηθήσει να ανανεωθεί και να διατηρήσει τη νεανική και υγιή της όψη. Ο διπλός καθαρισμός προσώπου συνίσταται από τους δερματολόγους. Απαλλάσσει την επιδερμίδα από οποιαδήποτε βρωμιά, λιπαρότητα, φυσικά το μακιγιάζ αλλά και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Στο πρώτο στάδιο του διπλού καθαρισμού, χρησιμοποίησε ένα cleansing oil και στο δεύτερο, ένα καθαριστικό προϊόν σε μορφή gel, κρέμας ή foam.

DEMAQUILLANT CRÈME MOUSSANTE, LIERAC

Εμπνευσμένη από την αισθητική τεχνική του ιοντικού καθαρισμού, ιδανική για τις μεικτές επιδερμίδες, παρέχει διπλό καθαρισμό: – στην επιφάνεια: απομακρύνει τους εξωτερικούς ρύπους και τις ακαθαρσίες και διαλύει το μακιγιάζ – στο βάθος: αφαιρεί το πλεόνασμα του ιδρώτα και του σμήγματος και συμβάλλει στην εξάλειψη των νεκρών κυττάρων.

lieracantipopcr

Χρησιμοποίησε προϊόντα με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά

Αυτά τα εξειδικευμένα προϊόντα, με αντιοξειδωτικές συνθέσεις που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, προσφέροντας ανανέωση και ενέργεια. Αφήνουν την επιδερμίδα αναζωογονημένη, λεία και λαμπερή, μειώνοντας το σμήγμα και τις ατέλειες της αστικής ρύπανσης. Δοκίμασε το VINE ACTIV HUILE OVERNIGHT DETOX OIL της CAUDALIE, ένα ξηρό έλαιο που είναι ιδανικό ια το δέρμα που εκτίθεται καθημερινά σε καταστάσεις στρες, ρύπανσης, ηλιακής ακτινοβολίας και ελεύθερων ριζών. Το προϊόν αυτό προωθεί την κυτταρική ανανέωση και αποβάλει τις τοξίνες, η επιδερμίδα εξομαλύνεται και το επόμενο πρωί είναι εμφανώς αναζωογονημένη.

caudalieantipollotion

Σου προτείνουμε επίσης να δοκιμάσεις το SKIN OXYGEN ANTI-POLLUTION OXYGENATING LOTION της BIOTHERM, την πρώτη πράσινη λοσιόν αποτοξίνωσης με 99% φυσικά συστατικά. Απομακρύνει τις τοξίνες, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Χάρη στο εκχύλισμα Chlorella που περιέχει, με αποτοξινωτικές ιδιότητες, μειώνει το σμήγμα και τις ατέλειες που προκαλούνται από την αστική ρύπανση. Χαρίζει τέλεια επιδερμίδα που αναπνέει ξανά και αποκτά τη φυσική της λάμψη.

biothermantip

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι