Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα tips για fluffy φρύδια από την makeup artist Josie Martens

Είναι η «κορνίζα» του προσώπου μας και χρειάζονται σωστή φροντίδα όλο το χρόνο



Τα φυσικά, γεμάτα φρύδια γνωστά και ως «αφράτα φρύδια» είναι φέτος στη μόδα και είναι γνωστά με την ονομασία "fluffy". Όπως υποδηλώνει αυτή η ονομασία, τα φρύδια στέκονται προς τα πάνω, είναι όμορφα και χνουδωτά. Ενώ όμως το να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μοιάζει αρκετά εύκολο, το μυστικό ώστε βρίσκεται στο γεγονός ότι τα φρύδια θα πρέπει να είναι επαρκώς ενυδατωμένα. Γιατί η φροντίδα των μικροσκοπικών τριχών με τον σωστό τρόπο είναι αυτό που δίνει στο look αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ποια είναι λοιπόν τα tips που χρειάζεται να εφαρμόσεις αν κι εσύ αγαπάς την τάση των fluffy φρυδιών; Η makeup artist Josie Martens δίνει τις απαντήσεις.

  • Τα σαπούνια φρυδιών είναι η απόλυτη συμβουλή για φρύδια με φυσική όψη. Η υφή του προϊόντος που μοιάζει με σαπούνι επιτρέπει να βουρτσίζεις τις τρίχες δίνοντάς τους σχήμα και να τις κάνεις να φαίνονται πιο πυκνές και γεμάτες στο σύνολό τους. Το look θα παραμείνει στη θέση του χωρίς τον κίνδυνο να σκληρύνουν οι λεπτές τρίχες μετά το στέγνωμα, όπως θα συνέβαινε με ένα δυνατό τζελ για τα φρύδια. Με αυτόν τον τρόπο, τα φρύδια φαίνονται εκφραστικά και ταυτόχρονα φυσικά.
  • Το essence Brow Styling Soap Set συνοδεύεται από ενσωματωμένο καθρέφτη και ένα βουρτσάκι για τα φρύδια. Πρώτα, βρέξε το πινέλο με λίγο νερό και μετά μετακίνησε το μπρος-πίσω πάνω στο σαπούνι φρυδιών, μέχρι η υφή του να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο πινέλο. Σημαντικό: πρόσεξε να μην έχει πάρει μεγάλη ποσότητα σαπουνιού το βουρτσάκι – διαφορετικά οι τρίχες των φρυδιών μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους και η περίσσεια υφή να κατακαθίσει πάνω στο φρύδι. Στη συνέχεια, πέρασε το πινέλο μέσα από τα φρύδια για να τα φέρεις στο επιθυμητό σχήμα. Μόλις στεγνώσουν, τα φρύδια θα παραμείνουν στη θέση τους και θα φαίνονται εξαιρετικά φυσικά.

browstylingsoapset

  • Τα φρύδια πρέπει να έχουν ένα ορισμένο μήκος και πυκνότητα – επομένως μια λύση είναι να τα αφήσεις να μεγαλώσουν. Αυτό θα δώσει στα φρύδια ένα φυσικό σχήμα. Μόλις γίνουν ωραίες και πυκνές, οι τρίχες μπορούν να χτενιστούν προς τα πάνω και προς τα έξω χρησιμοποιώντας ένα βουρτσάκι φρυδιών. Ο γενικός κανόνας για το βούρτσισμα είναι να βουρτσίζεις το φρύδι προς το μέτωπο, από την αρχή του φρυδιού μέχρι το ψηλότερο σημείο του τόξου και στη συνέχεια να βουρτσίζεις το πλάι υπό γωνία, προς τους κροτάφους, από το ψηλότερο σημείο του τόξου μέχρι το τέλος των φρυδιών.
  • Για αφράτα, χνουδωτά φρύδια, θέλουμε η φυσική δομή των τριχών να παραμένει ορατή – έτσι δείχνει καλύτερα το βουρτσισμένο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό το δέρμα ανάμεσα στις τρίχες να παραμένει ορατό, επομένως τα προϊόντα πούδρας ή τα κανονικά μολύβια φρυδιών δεν είναι κατάλληλα εδώ. Αντίθετα, θα πρέπει να πας σε πιο ειδικά μολύβια φρυδιών με πολύ λεπτές τρίχες για να καλύψεις τυχόν κενά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits @annamaradan

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

BEAUTY TIPS

Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου

Στα 52 της η Jennifer Garner έχει επιλέξει μια γρήγορη κι απλή ρουτίνα περιποίησης

BEAUTY TIPS

Αποκαλύπτοντας τα μυστικά λάμψης της Anya Taylor-Joy

Η Anya Taylor-Joy είχε γενέθλια στις 16 Απριλίου και εμείς γιορτάζουμε τα tips ομορφιάς της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός