Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να προλάβεις την εμφάνιση των ρυτίδων

Πρέπει να τις εντάξεις στη διατροφή σου αμέσως τώρα

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπο σαν λεπτές γραμμές έκφρασης, όμως αργότερα παίρνουν τη μορφή έντονων ρυτίδων, οι οποίες αρχίζουν να σε κάνουν να σκέφτεσαι πως τα χρόνια περνούν και μεγαλώνεις. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείς πριν φτάσεις σε αυτό το σημείο, είναι το πώς θα μπορέσεις να τις προλάβεις και να τις καθυστερήσεις. Μπορείς πάντοτε να το καταφέρεις με την σωστή ρουτίνα περιποίησης αλλά και με εξειδικευμένες θεραπείες που δρουν προληπτικά, αλλά τώρα έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη τρόπος: η διατροφή σου.

Ναι, σωστά διάβασες. Υπάρχουν τροφές τις οποίες αν εντάξεις στην καθημερινότητα σου, θα μπορέσεις να προλάβεις την εμφάνιση των ρυτίδων και αυτό γιατί οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν ισχυρά στοιχεία, όπως οι πρωτεΐνες.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο χαρίζει λαμπερό και νεανικό δέρμα. Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; σύμφωνα με την διαιτολόγος Dana James, περιέχει ένα λιπαρό μικρό μόριο που μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τις μεμβράνες και να προστατεύσει τα μιτοχόνδρια και το DNA από τις ελεύθερες ρίζες.

avocadowrkinkle

Ψάρι, πουλερικά και αυγά

Είναι μερικές ακόμα τροφές που πρέπει να καταναλώνεις αν θέλεις να διατηρήσεις το δέρμα σου νέο και χωρίς ρυτίδες. Οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν πρωτεΐνες και θα πρέπει να γνωρίζεις ότι  οι ίνες του κολλαγόνου αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία αποτελούνται και αυτά από πρωτεΐνες. 

Μπρόκολο, πιπεριές, φράουλες

Οι τροφές αυτές είναι πηγές βιταμίνης C, ένα στοιχείο ζωτικής σημασίας για την παραγωγή του κολλαγόνου. Επίσης, αυτή η βιταμίνη ενισχύει την ικανότητα ανάπλασης της επιδερμίδας. Εξίσου σημαντική είναι και η βιταμίνη Ε, καθώς προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από τις ακτίνες UV και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν τις καταστροφικές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες.

 

 

 

 

photo credits pexels.comAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares