Πώς θα καταλάβεις αν ένα αντηλιακό είναι ληγμένο

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Το αντηλιακό προστίθεται συνήθως στο νεσεσέρ τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού, παρότι πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο σύμφωνα με τους δερματολόγους, θα πρέπει να εφαρμόζεται και τον υπόλοιπο χρόνο για την προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Η εποχιακή χρήση του έχει ως αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές το προϊόν να ξεμένει σε κάποιο ντουλάπι μέχρι την επόμενη χρονιά που θα το θυμηθείς και θα το χρησιμοποιήσεις. Πόσο ασφαλής είναι όμως η εφαρμογή αυτού του προϊόντος μετά το πέρας αυτού του διαστήματος κι ενώ η συσκευασία έχει ήδη ανοιχτεί;

Η απάντηση είναι πως το αντηλιακό είναι ένα προϊόν το οποίο λήγει, όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλα προϊόντα. Στο πίσω μέρος της συσκευασίας ενός αντηλιακού αναγράφεται η διάρκεια ζωής του, η οποία εξαρτάται από την κάθε εταιρία.  Αυτή η διάρκεια ζωής ισχύει όταν η συσκευασία παραμένει κλειστή. Αν ανοίξεις το αντηλιακό, τότε αυτή μειώνεται σημαντικά.

Πώς θα καταλάβεις αν το αντηλιακό σου έχει λήξει; Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσεις είναι η αλλαγή στη σύστασή του. Μπορεί να εμφανίζει σβόλους ή να έχει γίνει ιδιαίτερα υδαρό, ακόμα και να κιτρινίσει.

Τέλος, ένα ληγμένο αντηλιακό θα παρατηρήσεις ότι μπορεί να έχει μια δυσάρεστη ή όχι τόσο γνώριμη μυρωδιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.com

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares