Skip to main content

BEAUTY TIPS

Βάλε τέλος στην ακμή

Πώς θα καταπολεμήσεις τα ενοχλητικά σπυράκια με μια απλή ρουτίνα περιποίησης



Ταλαιπωρείσαι με σημάδια ακμής; Δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός, γιατί πρόκειται για μια δερματική πάθηση που επηρεάζει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε διάφορες φάσεις της ζωής τους, ενώ μπορείς να την αντιμετωπίσεις και στο σπίτι, ακολουθώντας τη σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Ας σταθούμε όμως στο γιατί εμφανίζεται η ακμή. Οφείλεται σε δυσλειτουργία της παραγωγής σμήγματος στην επιδερμίδα, είτε επειδή αυτή η παραγωγή είναι υπερβολική, είτε επειδή υπάρχουν κλειστοί πόροι που δεν επιτρέπουν στα φυσικά έλαια του δέρματος να βγουν στην επιφάνεια, είτε λόγω κάποιου άλλου ερεθισμού.

Πώς θα την καταπολεμήσεις στο σπίτι; Η λύση βρίσκεται στο ESPADA, μια εγκεκριμένη από τον FDA ιατρική συσκευή που κλινικά έχει αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τη επιδερμική ακμή. Η συσκευή έχει την υπογραφή της σουηδικής εταιρείας FOREO και τα αποτελέσματα της είναι εκπληκτικά.

Η διπλή ισχύς του εστιασμένου με λέιζερ blue LED light και των δονήσεων T-Sonic™ καταστρέφει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή βαθιά στην επιδερμίδα καθώς και τα σπυράκια και τις κηλίδες στην επιφάνεια της, ενώ παράλληλα μειώνει τις ατέλειες και τη φλεγμονή, ρυθμίζοντας συγχρόνως την παραγωγή σμήγματος.

Το ήδη αναγνωρισμένο ESPADA, ενισχύθηκε με τη νέα προσθήκη στη συλλογή ESPADA, το ESPADA BHA+PHA Blemish Solution, το μοναδικό τζελ κατά της ακμής στον κόσμο που σχεδιάστηκε για να ενεργοποιείται με το blue LED light και τις δονήσεις T-Sonic™. Με σύνθεση που περιέχει μια ισχυρή δόση 2% σαλικυλικού οξέος και Witch Hazel, ξεβουλώνει αποτελεσματικά τους πόρους και απολεπίζει ήπια, ενώ η ενεργή φλεγμονή αντιμετωπίζεται από τη νιασιναμίδη και το έλαιο τεϊόδεντρου για να συρρικνώσει γρήγορα το μέγεθος των ατελειών, να σβήσει ορατά τις ατέλειες, να βοηθήσει στη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού καθώς και στην ελαχιστοποίηση μελλοντικής εμφάνισης ακμής.

foreoflowers

Στο παρελθόν, η ακμή αντιμετωπιζόταν μέσω της ψύξης των ατελειών με ξηρό πάγο και ακόμη και σήμερα, στα σύγχρονα ιαματικά λουτρά, εξακολουθεί να εφαρμόζεται μια παρόμοια μέθοδος με τη χρήση υγρού αζώτου. Οι άνθρωποι έχουν επίσης πειραματιστεί με μια τεράστια ποικιλία από τοπικά προϊόντα και αλοιφές, καθώς και με τα φάρμακα.

Μεταξύ των δημοφιλών θεραπειών υπήρχε και η λεγόμενη "ηλιοθεραπεία" με τη χρήση της υπεριώδης UV ακτινοβολίας που σήμερα γνωρίζουμε ότι προκαλεί καρκίνο του δέρματος. Στη δεκαετία του 1960 οι καταναλωτές άρχισαν να φλερτάρουν με λύσεις υψηλής τεχνολογίας για την αντιμετώπιση της ακμής, όπως οι συσκευές ατμού για το προσώπο κατάλληλες για χρήση στο σπίτι, και σήμερα οι beauty-tech συσκευές έχουν γίνει το απόλυτο όπλο στη μάχη κατά της ακμής.

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς