Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς θα κάνεις την επιδερμίδα σου να «ξεδιψάσει»

Δες την πιο δροσερή και λαμπερή από ποτέ



Αν έχεις ασχοληθεί λίγο περισσότερο με την υγεία της επιδερμίδας, τότε πιθανότατα να γνωρίζεις πως όταν το υδρολιπιδικό φιλμ της γίνεται πορώδες, η υγρασία που υπάρχει στην κεράτινη στιβάδα εξατμίζεται και η επιδερμίδα χάνει τη φρεσκάδα και τον όγκο της. Σε αυτήν την περίπτωση, χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα τα οποία περιλαμβάνουν ισχυρά συστατικά, που δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα και φροντίζουν για την όμορφη όψη της.

Πρόσφατα, εδώ στο beauty department του allyou, ανακαλύψαμε και δοκιμάσαμε την Intense Moisturizing Mask της Embryolisse και μείναμε πολύ ενθουσιασμένες. Πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο χάρη στη σύνθεσή του «ξεδιψάει» την επιδερμίδα και ταιριάζει σε κάθε τύπο, ακόμα και στον πιο ευαίσθητο. Περιέχει ένα σύμπλεγμα από φυσικά ενεργά συστατικά που εξασφαλίζει έντονη και άμεση ενυδάτωση αφήνοντας την επιδερμίδα τόσο δροσερή, σαν να ξεχειλίζει από νερό.

Ποια είναι αυτά τα φυσικά ενεργά συστατικά; Το εκχύλισμα λευκού νούφαρου που βελτιστοποιεί την κυκλοφορία και την κατανομή της υγρασίας ανάμεσα στα κύτταρα δίνοντας ένα boost στα κανάλια νερού που δημιουργούν οι ακουαπορίνες, τα οποία ενθαρρύνουν τη μεταφορά του νερού στις κυτταρικές μεμβράνες.

masquehydraintense

Επίσης, η μάσκα περιέχει υαλουρονικό οξύ, ένα μόριο που είναι φυσικά παρόν στην επιδερμίδα και ξεχωρίζει για την ικανότητα του να συγκρατεί το νερό σαν σφουγγάρι, να συσφίγγει τους ιστούς και να γεμίζει την επιδερμίδα εκ των έσω.

Τέλος, περιέχει θαλασσινό νερό, που είναι πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αποκαθιστά το νάτριο, το μαγνήσιο, το κάλιο, τον φώσφορο, το ασβέστιο, τον σίδηρο, το μαγγάνιο και τον χαλκό στην επιδερμίδα.

Είναι ένα προϊόν που μπορείς να το επιλέξεις όταν η επιδερμίδα σου είναι διψασμένη, αφυδατωμένη ή εκτεθειμένη για ώρα στη ζέστη, έχει ανάγκη από αναζωογόνηση και λάμψη. Έχει υπέροχη υφή υγρού τζελ που λιώνει σαν σορμπέ, ηρεμεί και γεμίζει την επιδερμίδα εκ των έσω, χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

Πώς τη χρησιμοποιείς; 2 έως 3 φορές την εβδομάδα απλώνοντας μια πλούσια στρώση στο πρόσωπο και στο λαιμό. Αφού δράσει για 15 λεπτά μπορείς να την αφαιρέσεις με ένα χαρτομάντηλο ή να ξεβγάλεις την περίσσεια προϊόντος.

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.