Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 βήματα που θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σου μετά από μια πτήση

Ακολούθησε τα για να αισθάνεσαι άνεση κατά τη διάρκεια των διακοπών σου



Με τις αεροπορικές εταιρείες να βγάζουν συχνά οικονομικά εισιτήρια για αρκετούς προορισμούς ανά τον κόσμο, το να κλείσεις ένα τριήμερο είναι πολύ δελεαστικό, καθώς δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα και λίγες μέρες μακριά από την ρουτίνα και τις έγνοιες της δουλειάς, όπως και η αλλαγή παραστάσεων, θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.  Αν λοιπόν σκοπεύεις να ταξιδέψεις άμεσα με το αεροπλάνο, καλό θα ήταν, πέρα από τη βαλίτσα σου, να ετοιμάσεις και όλα αυτά που θα χρειαστείς για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, ώστε να απολαύσεις τις διακοπές σου με άνεση.

Αρχικά, να σημειώσουμε ότι ο λόγος που σου το προτείνουμε είναι γιατί πραγματικά η επιδερμίδα περνάει δύσκολα στο αεροπλάνο. Θα το έχεις ίσως παρατηρήσει μετά από κάποια πτήση ή αν είναι η πρώτη σου φορά, τότε θα δεις την επίδραση μόλις προσγειωθείς.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Η αφυδάτωση είναι το βασικό σύμπτωμα. Σύμφωνα με τους skincare experts, ο αέρας μέσα στο αεροπλάνο είναι ξηρός, με αποτέλεσμα να απομακρύνει όλη την υγρασία από το δέρμα.  Συγκεκριμένα, η υγρασία που υπάρχει στην καμπίνα του αεροπλάνου βρίσκεται στο 20%, ποσοστό που δεν είναι αρκετό σε καμία περίπτωση.

Δύο άλλα συμπτώματα μετά την πτήση είναι η θαμπή όψη στην επιδερμίδα, αλλά και τα σπυράκια που μπορεί να εμφανιστούν λόγω του άγχους και του στρες. Η αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης και άλλων ορμονών μπορεί να οδηγήσει σε υπερκινητικότητα των αδένων που προκαλούν λιπαρότητα και να προκαλέσει την εμφάνιση σπυριών που σίγουρα είναι αντιαισθητικά και ενοχλητικά.

Πώς λοιπόν θα ανακουφίσεις και θα αναζωογονήσεις το δέρμα σου μετά από μια πτήση για να επαναφέρεις την ενυδάτωση και την λάμψη του; Τρία είναι τα must που δεν πρέπει να αμελήσεις.

Χρησιμοποίησε ένα σέρουμ για άμεση ενυδάτωση σε καθαρή επιδερμίδα. Εμείς σου προτείνουμε το Hydraphase Intense Serum από τη La Roche- Posay, ένα σέρουμ σε μορφή τζελ, με δροσερή, μη λιπαρή υφή που χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας και περιέχει το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay. Το υαλουρονικό οξύ, ένα ισχυρό ενυδατικό ενεργό συστατικό, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα σε ιαματικό νερό La Roche-Posay, εμποτίζει το δέρμα με υγρασία για 24 ώρες. Η σύνθεση περιέχει επίσης αργινίνη και σερίνη, συστατικά που συγκρατούν το νερό για εντατική ενυδάτωση. Το δέρμα αναζωογονείται χάρη στην αναπλήρωση της υγρασίας του. Η ενυδάτωση αποκαθίσταται στο βέλτιστο επίπεδο.

hydraphaseserum

Εφάρμοσε μια σούπερ ενυδατική κρέμα προσώπου και ποια άλλη θα μπορούσαμε να επιλέξουμε, φυσικά την Nourishing Probiotic Intense Cream Greek Yoghurt της εταιρείας Korres. Είναι μια πλούσια θρεπτική κρέμα, ενισχυμένη με προβιοτικά από Ελληνικό Γιαούρτι, ένα συστατικό γνωστό από την ελληνική παράδοση για την ενυδατική του δράση. Με βελούδινη υφή σχεδιασμένη για εξαιρετικά ξηρό δέρμα προσφέρει 48ωρη ενυδάτωση και διατηρεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας χαρίζοντας ισορροπημένο δυνατό δέρμα, με υγιή λάμψη.

greekyoghurtintense

Τέλος, πριν από μια σου βόλτα, φρόντισε να χρησιμοποιείς μια Υφασμάτινη Μάσκα Hyaluronic Gold της Bioten. Περιέχει 94% συστατικά φυσικής προέλευσης, είναι εμπλουτισμένη με Υαλουρονικό οξύ και Χρυσές Πρωτεΐνες που βοηθούν στην ορατή επαναφορά του όγκου και την αίσθηση άμεσης ενυδάτωσης του δέρματος. Σε 15 λεπτά, η επιδερμίδα φαίνεται αναζωογονημένη και ενυδατωμένη, με μια αίσθηση άμεσης δροσιάς και υγιή και λαμπερή όψη.

biotenmaskhyalu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo credits pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς