Skip to main content

BEAUTY TIPS

Baby Hair: Πώς θα τιθασεύσεις τις φύτρες σου

Για να μην σε ταλαιπωρούν κάθε μέρα και για να έχεις ένα όμορφο και περιποιημένο χτένισμα



Όταν χτενίζεις τα μαλλιά σου και δημιουργείς looks που θα συνοδεύσουν μια εμφάνισή σου, το μόνο που δεν θέλεις είναι το αποτέλεσμα να δείχνει πρόχειρο. Όμως, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σου, αυτό που μπορεί να καταστρέψει το hairstyle σου είναι τα baby hair ή πολύ απλά, οι φύτρες σου.

Αυτές οι μικρές ή καλύτερα κοντές τρίχες ξεπηδούν συνήθως πολύ γύρω από το στεφάνι του προσώπου, δηλαδή κοντά στο μέτωπο ή τα αυτά. Πώς όμως μπορείς να τις τιθασεύσεις για να έχεις ένα sleek χτένισμα; Εμείς έχουμε την απάντηση! Ακολούθησε τα παρακάτω tips και δεν θα σε ταλαιπωρήσουν ποτέ ξανά.

Ξεκίνα με την περιποίηση για τις φύτρες την ώρα που τα μαλλιά σου είναι νωπά ή βρεγμένα. Αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Αν όμως δεν έχεις κάνει μπάνιο, μπορείς απλά να τα ψεκάσεις λίγο νερό γύρω στα σημεία που εμφανίζονται οι φύτρες και «πετάνε». Η υγρασία βοηθάει επίσης και στο να απορροφηθούν πολύ καλύτερα τα προϊόντα styling που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια.

Εφάρμοσε ένα smoothing προϊόν στα σημεία με τις φύτρες. Ιδανικά ένα serum ή μια κρέμα κατά του φριζαρίσματος. Άπλωσε το προϊόν πρώτα στα χέρια σου, τρίψε απαλά σαν να κάνεις μασάζ και εφάρμοσε το τόσο κατά μήκος της τρίχας όσο και στις ρίζες. Τα περισσότερα προϊόντα κατά του φριζαρίσματος είναι ελαφριάς υφής οπότε μην τα φοβηθείς. Ένα τέτοιο προϊόν θα κάνει τα μαλλιά να δείχνουν απαλά και γυαλιστερά.

Στέγνωσε τις φύτρες χρησιμοποιώντας το σεσουάρ αλλά έχοντας το στραμμένο προς τα κάτω. Βάλε το στην χαμηλή «σκάλα» ώστε ο αέρας να μην είναι τόσο δυνατός και ανακατεύει τα μαλλιά. Όσο στεγνώνεις τις φύτρες, προσπάθησε με τα δάχτυλά σου να «κατεβάσεις» τις φύτρες ώστε να μην «πετάνε».

Τέλος, χρησιμοποίησε ένα προϊόν hairstyling για κράτημα δηλαδή μια λακ. Ψέκασε όχι απευθείας στα μαλλιά αλλά σε μια καθαρή οδοντόβουρτσα και με τη βοήθειά της, σταθεροποίησε τις φύτρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo Instagram @yarashahidi

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department