Skip to main content

BEAUTY TIPS

Εσύ εφαρμόζεις σωστά το αντηλιακό σου;

Tips από τους ειδικούς για να έχεις πάντοτε την κατάλληλη και επαρκή προστασία από τον ήλιο



Η σημασία της προστασίας του δέρματος από τις ακτίνες του ήλιου είναι τεράστια. Ένα αντηλιακό προϊόν μπορεί να προλάβει τις πιο ανεπιθύμητες συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και να διατηρήσει υγιές το δέρμα όλο το χρόνο, για το λόγο αυτό πρέπει να το χρησιμοποιείς καθημερινά, να το κάνεις δηλαδή να αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια φροντίδας. Ξέρεις ωστόσο ποιος είναι ο σωστός τρόπος να το εφαρμόζεις ώστε να έχεις τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα;

Μπορεί η παραπάνω ερώτηση να σου κάνει για ερώτηση ενός newbie στο χώρο της ομορφιάς, αλλά είναι γεγονός ότι πολλές φορές πέφτουμε σε λάθη, οπότε, εμείς σου δίνουμε πολύτιμα tips σωστής εφαρμογής για να τα ακολουθείς πάντοτε, 365 ημέρες το χρόνο.

Ενας γενικός κανόνας είναι πως για την αντηλιακή προστασία του σώματος θα πρέπει να χρησιμοποιείς ποσότητα ίση με δυο κουταλιές της σούπας, για ένα προϊόν με SPF 30 για παράδειγμα. Ενώ, για την περιοχή του προσώπου και του λαιμού ιδανική είναι η ποσότητα που αντιστοιχεί σε μισό κουταλάκι του γλυκού.

Κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου; Η σωστή απάντηση είναι κάθε δύο ώρες τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπο ειδικά όταν περνάς πολλές ώρες της ημέρας εκτεθειμένη στον ήλιο. Επίσης, το ίδιο ισχύει αν είσαι για μπάνιο στη θάλασσα, όπου και θα πρέπει να ανανεώσεις το αντηλιακό αμέσως μόλις βγεις από το νερό. Ακόμα και για τις συσκευασίες που αναφέρουν την φράση "water-resistant" και σημαίνουν ότι το προϊόν είναι ανθεκτικό στο νερό, θα πρέπει να κάνεις ξανά εφαρμογή μετά από περίπου δύο ώρες.

Τέλος, σε ότι αφορά στα αντηλιακά που είναι στη μορφή σπρέι, θα πρέπει να εφαρμόζεις ποσότητα μέχρι να καταλάβεις ότι έχεις δημιουργήσει ένα απαλό πέπλο προστασίας στο δέρμα, κάτι που μπορείς να αντιληφθείς και με την αφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cover photo pexels.com

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.