Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς χρησιμοποιώ τα αιθέρια έλαια στο πρόσωπο

Μάθε τα πάντα για τα αιθέρια έλαια στο πρόσωπο και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις



Θεωρώ, πως μετά από τόση μελέτη, έχεις κι εσύ αποδεχτεί το γεγονός ότι το δέρμα χρειάζεται τα φυσικά έλαια προκειμένου να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία. Ωστόσο, όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζεις, το συχνό πλύσιμο και η χρήση προϊόντων που προκαλούν ξηροδερμία, μπορούν γρήγορα να του στερήσουν αυτή την απαραίτητη ενυδάτωση.

Τα face oils έρχονται για να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αφού δρουν πυροσβεστικά και βοηθούν, με την εφαρμογή τους, ώστε να ηρεμήσει το δέρμα και να επαναφέρει την ισορροπία στην ενυδάτωση.

Πώς χρησιμοποιώ τα αιθέρια έλαια στο πρόσωπο;

Πώς όμως θα ευεργετήσεις την επιδερμίδα σου στο μάξιμουμ, όταν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις;

Μια ή δυο σταγόνες στην παλάμη σου αρκούν, ώστε να αποκτήσεις το beauty benefit που σου προσφέρουν. Τρίψε τις παλάμες σου, για να αποκτήσει θερμότητα το προϊόν και πίεσε ελαφρώς τα χέρια στο πρόσωπο, κάνοντας απαλό μασάζ, με κυκλικές κινήσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο το δέρμα απορροφά το προϊόν.

Aιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

 

Πολλά αιθέρια έλαια έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στην ρουτίνα ομορφιάς μας, και υπάρχει λόγος: κάνουν θαύματα! Είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την επιδερμίδα μας και πολλά απ’ αυτά προσφέρουν λαμπερή όψη, ενώ καταπολεμούν τις ρυτίδες.

Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου είναι ένα απ’ αυτά λοιπόν. Για την ακρίβεια είναι από τα αγαπημένα της Miranda Kerr και που της προσφέρει αυτή την αψεγάδιαστη όψη!

Είναι γεμάτο με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά οξέα, όλα τα οποία «γιατρεύουν» μια κουρασμένη επιδερμίδα.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Είναι ένα από τα καλύτερα έλαια τα οποία βοηθούν στα ενοχλητικά σημάδια στο πρόσωπο, μέχρι και τυχόν ουλές. Είναι αρκετά ενυδατικό, ενώ δεν βουλώνει τους πόρους. Αν λοιπόν, πάσχεις από ακμή, το έλαιο αυτό είναι must have στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις

Αν έχεις σημάδια στο πρόσωπο, μπορείς να βάλεις λίγη ποσότητα από το έλαιο πάνω σε αυτά με μια μπατονέτα. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα πολύ, ειδικά αν έχεις ανομοιομορφίες στην τονικότητα της επιδερμίδας. Το έλαιο είναι τέλειο για να ενυδατώσει αλλά και να θρέψει σε βάθος το δέρμα, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του!

Μπορείς επίσης, να το εφαρμόζεις κάθε πρωί με σκοπό να προστατέψεις το δέρμα σου από τους ρύπους του περιβάλλοντος. Το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου προστατεύει από τις ακτίνες του ήλιου και καταπολεμάει τους ρύπους και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Σε συνδυασμό με όλα αυτά, το γεγονός ότι είναι τόσο ενυδατικό και ότι διαθέτει καλά λιπαρά οξέα, βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση της γήρανσης και στην εξάλειψη των ρυτίδων.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί

BEAUTY TIPS

Η Zendaya καλωσόρισε την άνοιξη με μια υπέροχη ξανθιά απόχρωση

 Και είναι εξίσου πανέμορφη και απροσδόκητη με το νέο penny blonde look της

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  

Προτεινόμενα

SEX

S for Sexy Sunday

5 sex tips για να έχουν τα πράγματα ενδιαφέρον...

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου