Skip to main content

BEAUTY TIPS

Με τη δύναμη της ντομάτας: μια νόστιμη συνταγή σούπας που τονώνει το δέρμα

Πώς να την φτιάξετε και γιατί θα κάνει το πρόσωπό σας να λάμπει



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που τρώτε έχει αντίκτυπο στο δέρμα σας, καλώς ή κακώς. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες τροφές υποστηρίζουν μια λαμπερή επιδερμίδα. Ακολουθεί μια ζεστή συνταγή με πολλές τροφές για το δέρμα και το γιατί θα υποστηρίξουν τη λάμψη σας από μέσα προς τα έξω.

Μια συνταγή για σούπα ντομάτας που ωφελεί το δέρμα

Απόδοση: 5-6 μερίδες

Συστατικά

2 δεσμίδες ντομάτες μεσαίου μεγέθους

1 κονσέρβα, 425 γρ. ντομάτες σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κόκκινη πιπεριά

1 κόκκινο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

¾ φλιτζάνια ζωμό από κόκαλα

1 φλιτζάνι φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1-2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ψητές ντομάτες & πιπεριά: Κόψτε τις ντομάτες σας στη μέση και τοποθετήστε τις με την όψη προς τα κάτω σε ένα ταψί. Κάντε το ίδιο με την κόκκινη πιπεριά σας. Τις περιχύνετε με ελαιόλαδο.

Ψήσιμο: Ψήνετε τις ντομάτες σας στο φούρνο για 35 λεπτά στους 200°.

Ψιλοκόβετε και σοτάρετε: Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα κρεμμύδια.

Προσθέστε τα υπόλοιπα: Τώρα προσθέστε στην κατσαρόλα σας τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το θαλασσινό αλάτι, το κρεμμύδι σε σκόνη, το κονσέρβα (με τον χυμό), τις ψητές ντομάτες, τη ψητή πιπεριά και το ζωμό από κόκαλα.

Σιγοβράστε: Αφήστε το να σιγοβράσει για 35 λεπτά.

Μείγμα: Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης (ή κανονικό μπλέντερ) για να δημιουργήσετε μια λεία, κρεμώδη υφή στη σούπα. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και καγιέν, αν θέλετε μια πικάντικη κλωτσιά.

Κάντε την δική σας

Η μισή απόλαυση της παρασκευής σπιτικής σούπας είναι η προσαρμογή του αποτελέσματος. Αν θέλετε να ανανεώσετε τη συνταγή σας, προσθέστε άλλα μπαχαρικά, σερβίρετέ την ως συνοδευτικό σε ένα νόστιμο σάντουιτς, προσθέστε πηγές πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο ή συνδυάστε περισσότερα ψητά λαχανικά.

Οφέλη που σχετίζονται με το δέρμα

Πρώτον, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί μια εξαιρετικά υποτιμημένη υπερτροφή για το δέρμα: τις ντομάτες. Βλέπετε, οι ντομάτες έχουν λυκοπένιο – ένα είδος οργανικής χρωστικής που ονομάζεται καροτενοειδές. Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει τις ντομάτες τόσο υγιείς για το δέρμα. Δηλαδή, έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν ορατά τον σχηματισμό ερυθήματος του δέρματος (γνωστός και ως ερυθρότητα) και βελτιώνουν την εμφάνιση σκούρων κηλίδων στο δέρμα.

Οι ντομάτες και οι κόκκινες πιπεριές είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C – ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που είναι απαραίτητο για τη σωστή παραγωγή και λειτουργία κολλαγόνου στο δέρμα. Οι ντομάτες περιέχουν ακόμη και υποστηρικτικές ιδιότητες για ολόκληρο το σώμα, όπως σίδηρο, κάλιο, φυλλικό οξύ και φερουλικό οξύ2.

Ο ζωμός από κόκαλα είναι ένας ακόμη λόγος που αυτή η συνταγή είναι τόσο ωφέλιμη στο δέρμα. Βλέπετε, αυτή η βάση είναι πλούσια σε κολλαγόνο, το οποίο είναι η ραχοκοκαλιά της ελαστικής λειτουργίας του δέρματός σας. Καθώς μεγαλώνετε, το κολλαγόνο σας θα αρχίσει να μειώνεται, επομένως είναι σημαντικό να το υποστηρίζετε με τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού