Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 τύποι αναγκών που καλύπτει το κολλαγόνο καθημερινά

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεσαι μια ενίσχυση κολλαγόνου



Όλοι μπορούν να ωφεληθούν από τη λήψη κολλαγόνου. Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να είσαι καλή υποψήφια, μάντεψες σωστά. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα, που βρίσκεται στους τένοντες, τους συνδέσμους, το δέρμα, τους μύες, τα οστά και τα αιμοφόρα αγγεία μας, αλλά μειώνεται με την ηλικία – οπότε η ενίσχυση των φυσικών σου αποθεμάτων είναι σίγουρα καλή ιδέα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορούν πραγματικά να δουν αποτελέσματα από την προσθήκη συμπληρωμάτων κολλαγόνου στη ρουτίνα τους. Εδώ, οι τρεις τύποι ανθρώπων που θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερα υπόψη το καθημερινό τελετουργικό:

Έχεις λεπτές γραμμές

Ένα ενδεικτικό σημάδι ότι πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείτε κολλαγόνο; Λεπτές γραμμές, ειδικά ίχνη που δεν εξαφανίζονται αφού τσιτώσεις το δέρμα σου. Οι λεπτές γραμμές θεωρούνται συχνά ως πρώιμες ρυτίδες μωρών. Αυτές οι πιο αδύναμες πτυχές μπορούν να ωριμάσουν σε βαθύτερες ρυτίδες αργότερα, γι' αυτό είναι απαραίτητο να τις αντιμετωπίσεις νωρίς.

Πεπτίδια κολλαγόνου: Η έρευνα δείχνει ότι αυτά είναι ικανά να υποστηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και την πυκνότητα του δέρματος κολλαγόνου. Το κάνουν αυτό προάγοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα και άλλων μορίων που συνθέτουν το δέρμα, όπως η ελαστίνη και η φιμριλλίνη. Και αυτές οι κρίσιμες για το δέρμα πρωτεΐνες είναι εγγενείς στην ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μπορούν ακόμη και να προάγουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος – κάτι που είναι σημαντικό, δεδομένου ότι το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί επίσης να αποκαλύψει λεπτές γραμμές.

Είσαι στην εμμηνόπαυση

Τεχνικά, οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αρχίσει να παίρνει κολλαγόνο (η φυσική παραγωγή μειώνεται κατά μέσο όρο κατά 1% κάθε χρόνο2 μόλις φτάσεις στα 20, αρκετοί θα θεωρούσαν ότι είναι το σημείο εκκίνησης).

Αλλά όταν μπεις την εμμηνόπαυση βλέπεις μια δραματική πτώση (περίπου 30%) στην παραγωγή κολλαγόνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς τότε αρχίζουν να βλέπουν μεγάλες αλλαγές στο δέρμα (όπως λεπτές γραμμές και χαλάρωση). Έτσι, μπορεί να ενδιαφέρεσαι περισσότερο να πάρεις κολλαγόνο για να υποστηρίξεις τα φυσικά τους επίπεδα.

Πέρα από τα οφέλη του δέρματος, η λήψη κολλαγόνου είναι επίσης εξαιρετική για την άνεση των αρθρώσεων καθώς οι αρθρώσεις χάνουν φυσικά τη χαλαρότητα καθώς γερνάμε. Ισχύει για όλους, βιώνεται περισσότερο κατά την εμμηνόπαυση, σύμφωνα με έρευνα. Πόντοι μπόνους εάν η σκόνη κολλαγόνου σας περιλαμβάνει επίσης υαλουρονικό οξύ, καθώς παίζει βασικό ρόλο στο να βοηθήσει τις αρθρώσεις να αισθάνονται ακμαιότερες.

Θέλεις σφριγηλό, ενυδατωμένο δέρμα

Τέλος, αν θέλεις σφριγηλό, λείο, ενυδατωμένο δέρμα, τότε σίγουρα θα πρέπει να σκεφτείς να πάρεις κολλαγόνο. Και ενώ μπορείς να σε τροφοδοτήσεις με τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο (ζωμό από κόκαλα, ασπράδια αυγών, κ.λπ.), μπορείς να κερδίσεις πολύ περισσότερα χρησιμοποιώντας συμπληρώματα κολλαγόνου υψηλής ποιότητας.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

CELEBS

Θετικές εξελίξεις για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα - Tι λέει η σύζυγός του

«Στην κόρη μας λείπει ο μπαμπάς της- Θα σηκωθεί, θα είναι όπως ήταν πριν»

FASHION TRENDS

Γιατί ένα καλό λευκό πουκάμισο δεν πρέπει να λείπει από την γκαρνταρόμπα σου!

Διαχρονικό, κλασάτο και κομψό ο απόλυτος μπαλαντέρ μόδας σου χαρίζει τις πιο υπέροχες εμφανίσεις!