Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ποια ενεργά συστατικά μπορείς να χρησιμοποιείς στο skincare αν πάσχεις από ακμή;

Να τι μπορείς να χρησιμοποιείς για τη φροντίδα του αν το δέρμα σου έχει τάση ακμής ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία.



Αρκετά ενεργά συστατικά σε προϊόντα περιποίησης του δέρματός μας μπορεί να είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία. Ακολουθούν μερικά από αυτά που χρησιμοποιούνται πιο συχνά και που υπόσχονται να αλλάξουν την όψη του δέρματός σου, ακόμη κι αν το πρόβλημά σου μοιάζει δύσκολο στη διαχείρισή του.

Σαλικυλικό Οξύ

Αυτό το βήτα υδροξυ-οξύ (BHA) είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό των πόρων και την απολέπιση του δέρματος. Διεισδύει στους πόρους και βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Βρίσκεται συχνά σε καθαριστικά, toners και τοπικές θεραπείες.

Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου

Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι ένας αντιμικροβιακός παράγοντας που μπορεί να σκοτώσει αποτελεσματικά τα βακτήρια (Propionibacterium acnes) που συμβάλλουν στην ακμή. Διατίθεται σε διάφορες περιεκτικότητες, συχνά σε gel ή κρέμες, και εφαρμόζεται τοπικά στις πληγείσες περιοχές.

Γλυκολικό οξύ

Ως άλφα υδροξυ-οξύ (AHA), το γλυκολικό οξύ βοηθά στην απολέπιση της επιφάνειας του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του. Χρησιμοποιείται συχνά σε χημικά peelings και προϊόντα απολέπισης, τα οποία μπορεί να είναι ευεργετικά για το δέρμα με τάση ακμής.

Υαλουρονικό οξύ

Αν και δεν αποτελεί θεραπεία για την ίδια την ακμή, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να είναι ευεργετικό για τη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος όταν κάνεις άλλες θεραπείες ακμής που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή υπερβολική απολέπιση.

Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3)

Η νιασιναμίδη έχει αντιφλεγμονώδεις και σμηγματορυθμιστικές ιδιότητες, που την καθιστούν χρήσιμη για τη διαχείριση της ακμής και τη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος.

Ρετινοειδή (ρετινόλη, τρετινοΐνη)

Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα της βιταμίνης Α και είναι αποτελεσματικά στην προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος. Μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό των πόρων, στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης του δέρματος.

Tea Tree Oil

Αυτό το φυσικό έλαιο διαθέτει αντιμικροβιακές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τοπική θεραπεία για την ακμή. Ωστόσο, θα πρέπει να αραιώνεται πριν την εφαρμογή, καθώς μπορεί να είναι ερεθιστικό στην καθαρή του μορφή.

Αζελαϊκό οξύ

Το αζελαϊκό οξύ έχει απολεπιστικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, που το κάνουν χρήσιμο για τη θεραπεία της ακμής και της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης. Διατίθεται σε συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα προϊόντα.

Γαλακτικό οξύ

Ένα άλλο AHA, το γαλακτικό οξύ βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του. Συχνά εντοπίζεται σε χημικά peelings και προϊόντα απολέπισης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Συνιστάται να συμβουλευτείς έναν ή μία δερματολόγο ή επαγγελματία περιποίησης του δέρματος για να σου δείξει τα πιο κατάλληλα συστατικά και προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σου και τη σοβαρότητα της ακμής σου. Επιπλέον, θυμήσου ότι η υπερβολική χρήση ή ο συνδυασμός πολλών δραστικών συστατικών μπορεί μερικές φορές να επιδεινώσει τα προβλήματα του δέρματος, γι’ αυτό πάρε πρώτα σαφείς οδηγίες για το πώς θα τα χρησιμοποιείς.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει