Skip to main content

BEAUTY TIPS

3 συχνές αιτίες αφυδάτωσης του δέρματος

Τι να αλλάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας αν το δέρμα σας δείχνει αφυδατωμένο



Το ξηρό δέρμα είναι ένας τύπος δέρματος, αλλά το αφυδατωμένο δέρμα είναι περισσότερο μια κατάσταση δέρματος. Βλέπετε, κάθε τύπος δέρματος μπορεί να παρουσιάσει αυξημένη αφυδάτωση, ειδικά καθώς οι εποχές μετατοπίζονται σε πιο κρύους μήνες.

Ενώ η αφυδάτωση φαίνεται διαφορετική σε κάθε επιδερμίδα, μπορεί συχνά να αισθάνεται ασυναγώνιστη (διαβάστε: Το δέρμα σας απλά δεν θα παραμείνει δροσερό και υγρό). Εάν αυτό σας ακούγεται γνωστό, ενδέχεται να παίζουν ρόλο οι ακόλουθοι παράγοντες:

Η κρέμα προσώπου σας είναι πολύ ελαφριά

Για λιπαρούς τύπους δέρματος, μια ελαφριά, πλούσια σε υγραντικά ενυδατική κρέμα μπορεί να είναι η σωστή εφαρμογή – έστω τις περισσότερες φορές. Ακόμη και οι λιπαροί τύποι δέρματος μπορεί να χρειάζονται ένα πιο βαρύ προϊόν για να τα βγάλουν πέρα ​​τους πιο κρύους και ξηρούς μήνες του χρόνου.

Αντί να επιλέξετε ένα προϊόν που μοιάζει με τζελ, σκεφτείτε μια κρέμα γέλης – αυτά τα προϊόντα τείνουν να περιλαμβάνουν πιο πλούσια ενυδατικά, όπως λιπαρά οξέα και βοτανικά έλαια, αντί για γρήγορη απορρόφηση συστατικά με βάση το νερό. Αυτοί οι ενυδατικοί παράγοντες ταξινομούνται ως μαλακτικά και αποφρακτικά, βοηθώντας στη βαθιά θρέψη του φραγμού υγρασίας του δέρματός σας και στη διατήρηση της ενυδάτωσης.

Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε μια κατηγορία ενυδατικών που ονομάζονται κρέμες φραγμού. Η κρέμα φραγμού (barrier cream) είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται στο δέρμα με σκοπό και λειτουργία να δημιουργήσει ένα φυσικό φράγμα μεταξύ του εξωτερικού στρώματος του δέρματος και του εξωτερικού κόσμου.

Διαφέρουν από τις κανονικές ενυδατικές κρέμες στο ότι έχουν σχεδιαστεί για να ενυδατώνουν το δέρμα και να τοποθετούνται στην κορυφή για να το προστατεύουν.

Το νερό σας είναι πολύ ζεστό

Η χρήση πολύ ζεστού νερού –όπως τα ντους με ατμό– έχει την απίστευτη ικανότητα να αφαιρεί το δέρμα από τα φυσικά του έλαια και λιπίδια, κλέβοντας έτσι από το δέρμα το φυσικό αμυντικό του σύστημα.

Επιπλέον, το ζεστό νερό εξατμίζεται γρηγορότερα, ώστε να μην έχετε τόσο χρόνο να παγιδεύσετε τα σταγονίδια μετά το πλύσιμο.

Επιλέξτε νερό σε χαμηλότερη θερμοκρασία αν μπορείτε και φροντίστε πάντα να ενυδατώνετε το δέρμα σας (πρόσωπο και σώμα) αμέσως μετά την έξοδο από το ντους.

Ο φραγμός του δέρματός σας είναι σε κίνδυνο

Τώρα, εάν το ξηρό δέρμα σας αισθάνεται επίσης ερεθισμένο, φλεγμονώδες, εξαιρετικά ευαίσθητο και κοκκινωπό, μπορεί να έχετε να κάνετε με ένα κατεστραμμένο φραγμό του δέρματος.

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, από την υπερβολική ποσότητα ρετινόλης και απολεπιστικών, τον αυξημένο κρύο καιρό και τον άνεμο, τις βλάβες από τον ήλιο, τις αλλεργικές αντιδράσεις κ.λπ. Ενώ τα φυσικά σημάδια μπορεί να είναι τα πρώτα που εμφανίζονται, δεν είναι οι μόνοι λόγοι για να το αντιμετωπίσετε.

Το φράγμα μας προστατεύει από μηχανικούς τραυματισμούς, χαμηλή υγρασία, κρύο, ζέστη, ήλιο, άνεμο, έκθεση σε χημικά, βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλα παθογόνα κι ένας υγιής φραγμός είναι κρίσιμος για τη φυσιολογική λειτουργία του δέρματος.

Εκτός από την επικάλυψη υγρασίας στο δέρμα σας, σκεφτείτε να σταματήσετε τις σκληρές τοπικές θεραπείες, όπως τα απολεπιστικά και τη ρετινόλη, έως ότου ο φραγμός του δέρματός σας να ενυδατωθεί σωστά.

Τώρα, είτε η έλλειψη υγρασίας στο δέρμα σας οφείλεται στη σειρά προϊόντων σας, στη θερμοκρασία του νερού, σε μειωμένο φραγμό ή σε άλλους παράγοντες, σκεφτείτε να συνδυάσετε την τοπική ρουτίνα σας με ενυδατικά συμπληρώματα δέρματος – αναζητήστε συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C και κολλαγόνο.

Τέλος, αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα για το αφυδατωμένο δέρμα χωρίς επιτυχία, σκεφτείτε να συζητήσετε με τον δερματολόγο σας.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα