Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου;

Όλες οι απαντήσεις σε ένα από τα πιο διαχρονικά beauty ερωτήματα.



Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και σίγουρα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των μαλλιών, ο τρόπος ζωής, οι περιβαλλοντικές συνθήκες και οι προσωπικές προτιμήσεις. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες που πρέπει να λάβεις υπόψη για να δεις πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τελικά τα μαλλιά σου.

Τύπος μαλλιών

Οι διαφορετικοί τύποι μαλλιών, απαιτούν και διαφορετικές συχνότητες λουσίματος για τη διατήρηση της υγείας του τριχωτού. Ακολουθεί μια γενική οδηγία.

Λιπαρά μαλλιά: Εάν έχεις φυσικά λιπαρά μαλλιά, μπορεί να χρειαστεί να λούζεις τα μαλλιά σου πιο συχνά, όπως κάθε δεύτερη μέρα ή κάθε δύο μέρες, για να αφαιρέσεις την περίσσεια λιπαρότητα και να διατηρήσεις μια φρέσκια όψη.

Κανονικά μαλλιά: Εάν τα μαλλιά σου δεν είναι ούτε υπερβολικά λιπαρά ούτε υπερβολικά ξηρά, μπορείς να τα λούζεις κάθε 2-3 ημέρες.

Ξηρά ή σγουρά μαλλιά: Τα ξηρά ή σγουρά μαλλιά τείνουν να είναι πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και τη φθορά. Το λούσιμο περίπου ανά 3-4 ημέρες ή ακόμα και μία φορά την εβδομάδα (υπό προϋποθέσεις), μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των φυσικών ελαίων και της υγρασίας.

Επίπεδο δραστηριότητας

Το επίπεδο δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής σου παίζουν επίσης ρόλο στον καθορισμό του πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου. Εάν είσαι πολύ δραστήρια και ιδρώνεις πολύ, μπορεί να χρειαστεί να λούζεις τα μαλλιά σου πιο συχνά για να απομακρύνεις τον ιδρώτα και να διατηρήσεις το τριχωτό της κεφαλής σου καθαρό.

Προϊόντα μαλλιών

Η χρήση προϊόντων για τα μαλλιά, όπως styling ζελέ, λακ και mousse μπορεί να συσσωρευτεί στα μαλλιά, καθιστώντας απαραίτητο να τα λούζεις πιο συχνά για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα.

Τύπος σαμπουάν

Ο τύπος σαμπουάν που χρησιμοποιείς μπορεί να επηρεάσει το πόσο συχνά πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου. Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα είναι γενικά πιο ήπια και λιγότερο πιθανό να αφαιρέσουν από τα μαλλιά σου τα φυσικά τους έλαια, κάτι που μπορεί να επιτρέψει το λιγότερο συχνό λούσιμο.

Μήκος μαλλιών

Τα πιο μακριά μαλλιά μπορεί να απαιτούν λιγότερο συχνό λούσιμο επειδή τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διανεμηθούν σε όλο το μήκος τους.

Εποχιακές αλλαγές

Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσεις τη συχνότητα λουσίματος ανάλογα με τις εποχές που αλλάζουν. Για παράδειγμα, τα μαλλιά μας είναι συνήθως πιο λιπαρά σε ζεστό, υγρό καιρό και πιο ξηρά σε συνθήκες κρύου το χειμώνα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να τους αφαιρέσει τα φυσικά τους έλαια, οδηγώντας σε ξηρότητα και πιθανό σπάσιμο. Η σωστή συχνότητα λουσίματος για κάθε άνθρωπο προκύπτει από το τι τελικά βλέπει κανείς να ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών του, στον τρόπο ζωής και στις ατομικές του ανάγκες.

 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει