Skip to main content

BEAUTY TIPS

Βούτυρο καριτέ: το απόλυτο ενυδατικό της επιδερμίδας

Να γιατί το χρειάζεται κάθε τύπος δέρματος



Ο αφανής ήρωας της βιομηχανίας περιποίησης δέρματος, το βούτυρο καριτέ είναι ένα ισχυρό συστατικό που αξίζει μια θέση στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Με πολλαπλά οφέλη για το δέρμα –από την καταπράυνση ερεθισμών μέχρι την αντιμετώπιση της ξηρότητας– είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο που προτείνεται ανεπιφύλακτα από ειδικούς δερματολόγους.

Δεν είναι μυστικό ότι το ενυδατωμένο δέρμα ισοδυναμεί με υγιές δέρμα, γι' αυτό τόσα πολλά από τα must προϊόντα περιέχουν ενυδατικά (για να προσελκύουν υγρασία) και μαλακτικά (για να κλειδώνουν την υγρασία) όπως υαλουρονικό οξύ, σκουαλάνιο και γλυκερίνη. Ένα εξαιρετικό μαλακτικό είναι το βούτυρο καριτέ. Ίσως όχι τόσο συναρπαστικό όσο άλλα «trending » συστατικά, το βούτυρο καριτέ εξακολουθεί να είναι ένα σωτήριο συστατικό που προσφέρει αποτελέσματα.

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για ξηρό, ζητάμε από τους ειδικούς να αναλύσουν τι ακριβώς είναι το βούτυρο καριτέ – και πώς να εντάξετε αυτήν την απαραίτητη περιποίηση στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Τι είναι το βούτυρο καριτέ;

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα φυσικό λίπος που εξάγεται από τους ξηρούς καρπούς του αφρικανικού δέντρου καριτέ. Πλούσιο σε βιταμίνες A, E και F, καθώς και σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, έχει εξαιρετικές ενυδατικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Γι' αυτό μπορείτε να το βρείτε σε τόσες πολλές ενυδατικές κρέμες προσώπου και σώματος.

Ποια είναι τα οφέλη του βουτύρου καριτέ για το δέρμα;

Ενυδατώνει το δέρμα

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα αποφρακτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας αποτρέποντας την επιδερμική απώλεια νερού (την απώλεια υγρασίας από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Αποτρέποντας τη διαφυγή υγρασίας, το βούτυρο καριτέ διασφαλίζει ότι το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο.

Δίνει στα προϊόντα βουτυρώδη υφή

Δίνει επίσης μια όμορφη βουτυρώδη υφή σε μια σύνθεση. Απλώς κοιτάξτε μερικές από τις καλύτερες πολυτελείς κρέμες προσώπου και θα βρείτε το βούτυρο καριτέ ως ένα από τα κορυφαία συστατικά.

Καταπραΰνει το ξηρό δέρμα

Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καταπράυνση ενός κατεστραμμένου φραγμού του δέρματος και βοηθά ενεργά στην αναδόμησή του. Καθώς το ξηρό δέρμα είναι ένα από τα πιο κοινά σημάδια ενός κατεστραμμένου φραγμού, το βούτυρο καριτέ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αυτόν τον τύπο δέρματος. Θα μαλακώσει το ξηρό, σκασμένο δέρμα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο καριτέ

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σκέτο (100% βούτυρο καριτέ) ή ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το τελευταίο είναι η καλύτερη επιλογή καθώς το αγνό βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά πλούσιο και δύσκολο να το απλώσετε.

Είναι καλύτερο ως μέρος ενός έξυπνα σχεδιασμένου βήματος ενυδάτωσης. Τα αποφρακτικά συστατικά λειτουργούν άψογα σε συνδυασμό με ενυδατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και συστατικά που ενισχύουν τα κεραμίδια όπως η νιασιναμίδη. Αυτός είναι ο νικητήριος συνδυασμός της άψογης ενυδατικής κρέμας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Μπορεί το βούτυρο καριτέ να φράξει τους πόρους;

Εάν ανησυχείτε για το αν το βούτυρο καριτέ φράζει τους πόρους – να  είστε βέβαιες ότι αυτό το συστατικό δεν είναι φαγεσωρογόνο. Υπάρχει πολύ άγχος σχετικά με τα συστατικά που φράζουν τους πόρους, αλλά το καριτέ είναι απίστευτα ανεκτό σε όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος με τάση ακμής.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει βούτυρο καριτέ;

Το βούτυρο καριτέ είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι καταπληκτικό για οποιονδήποτε με ευαίσθητο δέρμα που είναι επιρρεπές σε εξάρσεις, ειδικά όταν ξεκινάει να χρησιμοποιεί ρετινοειδή», λέει ο Bunting. Καθώς τα ρετινοειδή μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς, μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε βούτυρο καριτέ είναι το τέλειο προϊόν συνέχειας στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το βούτυρο καριτέ είναι γενικά καλά ανεκτό από όλους τους τύπους δέρματος. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, υπάρχει πάντα πιθανότητα ερεθισμού ή ερυθρότητας. Εάν συμβεί αυτό, σταματήστε αμέσως να χρησιμοποιείτε βούτυρο καριτέ και συμβουλευτείτε έναν ειδικό του δέρματος για συμβουλές.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς θα διατηρήσεις το δέρμα στα χέρια σου ενυδατωμένο και αψεγάδιαστο

Ένα πολύ αποτελεσματικό τρικ για την περιοχή των νυχιών

BEAUTY TIPS

3 συχνά λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το χρώμα των μαλλιών σου

Το ήξερες ότι αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τα βαμμένα μαλλιά;

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός