Skip to main content

BEAUTY TIPS

Ιχθυέλαιο: Σύμμαχος ομορφιάς στη μάχη με τον χρόνο.

Γιατί η ομορφιά ξεκινάει εκ των έσω.



Υπάρχουν πολλά μυστικά που σου υπόσχονται ευεξία και καλή υγεία. Πολλά από αυτά δεν είναι άγνωστα και είναι ικανά να σου προσφέρουν θαύματα στον τομέα της ομορφιάς. Αν σε ενδιαφέρει η εικόνα σου τόσο από μέσα όσο και απέξω τότε σίγουρα θα σε ενδιαφέρει να εντάξεις ένα ακόμα συστατικό στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς και διατροφής. Ένα ακόμα πολύτιμο συστατικό που υπόσχεται να σου χαρίσει υγεία και δέρμα που ακτινοβολεί. Πάμε να δούμε λεπτομέρειες.  

Πολλές από τις ασθένειες που μας ταλαιπωρούν όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, Αλτσχάιμερ, διαβήτης και άσθμα είναι απλά φλεγμονές στο σύστημα του οργανισμού. Φλεγμονές που γίνονται χρόνιες και παγιώνονται στο σύστημά μας. Στόχος λοιπόν η αντιμετώπιση της φλεγμονής με φυσικά συστατικά που βοηθούν στην ισορροπία και την ευεξία του οργανισμού. Το ιχθυέλαιο είναι και αυτό ένα από τα πολλά τρόφιμα, φυτά και συστατικά που βοηθούν σε αυτό, όπως επίσης ο κουρκουμάς, το ελαιόλαδο και ίσως ακόμη και η κάνναβη. Είναι εκπληκτικά ευεργετικό παρόλο που τις περισσότερες φορές αδικημένο.

Γιατί το ιχθυέλαιο είναι καλό για σένα; 

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα όπως γνωρίζεις είναι θαυματουργά για το ανθρώπινο σώμα και το ιχθυέλαιο είναι γεμάτο από αυτά. Το ιχθυέλαιο είναι φτιαγμένο από τον ιστό λιπαρών ψαριών και περιέχει μια ενισχυμένη ομάδα λιπαρών οξέων τα οποία είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για βέλτιστη υγεία. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή και προσφέρουν πολυάριθμα πρόσθετα οφέλη, όπως ενισχυμένη λειτουργία του εγκεφάλου, μειωμένο πόνο στις αρθρώσεις, καλύτερη υγεία των ματιών, βελτίωση στην εικόνα των μαλλιών και ακόμη και βελτιωμένη εμφάνιση του δέρματος.

Το ιχθυέλαιο θρέφει τους ιστούς του δέρματος, και λειτουργεί ενάντια στο οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες κρατώντας το σφριγηλό, νεανικό και λαμπερό. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό στα θέματα καρδιάς. Η κατανάλωση διατροφικών πηγών ωμέγα-3 όπως τα ψάρια και τα θαλασσινά προάγει την υγεία της καρδιάς και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, αλλά και τη μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων όπως αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Τα ωμέγα-3 είναι απαραίτητα για τη δομή των κυτταρικών μεμβρανών, έχουν ευρείες λειτουργίες στο καρδιαγγειακό, πνευμονικό, ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα του σώματος και έχει αποδειχθεί ότι έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις και ανοσοποιητικές λειτουργίες. Αν δεν είσαι φαν της συγκεκριμένης διατροφής τότε μπορείς να ενδώσεις στα συγκεκριμένα συμπληρώματα. Όπως επίσης να βρεις άλλες τροφές που περιέχουν τα πολύτιμα λιπαρά οξέα όπως ο λιναρόσπορους, οι σπόροι chia, τα καρύδια, το λινέλαιο και το έλαιο σόγιας. 

Αν παρόλα αυτά προτιμήσεις ένα συμπληρωμα ιχθυέλαιου στην καθημερινότητά σου, φρόντισε να είναι ένα ελεγμένο σκεύασμα που θα αναγράφει τα συστατικά του και την περιεκτικότητά τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβείς την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα από αυτή που θα σου συστήσει ο γιατρός σου ή ο φαρμακοποιός. 

Αν μπορείς να κατακτήσεις την τέλεια επιδερμίδα και να πετύχεις μια νεανική, λαμπερή εμφάνιση εκ των έσω, τότε ξεκίνα άμεσα την αλλαγή στις διατροφικές σου συνήθειες. Η ομορφιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διατροφή μας. Το ιχθυέλαιο μια σούπερ τροφή θα κάνει θαύματα τόσο στην υγεία όσο και στην εικόνα σου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 5 έως 12/5

Θα σας δοθεί η δυνατότητα να αποκαταστήσετε σχέσεις που έχουν υποστεί φθορές

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα