Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 hair looks για εύκολο styling κάθε μέρα!

Το μυστικό για εύκολο styling δεν είναι άλλο από το σωστό κούρεμα! 



Ποια είναι τα τέλεια μαλλιά; Μα φυσικά αυτά που μια τα λούζεις και μια είσαι έτοιμη να φύγεις. Αυτά τα ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Αυτά που δε χρειάζονται φορμάρισμα, δεν χρειάζονται προιόντα styling, ούτε ιδιαίτερη περιποίηση, τα υπάκουα μαλλιά με στιλ και χαρακτήρα που δείχνουν πλούσια και υπέροχα χωρίς κόπο. Ακόμα και αυτά που αν και ατημέλητα είναι μοδάτα και εντυπωσιακά σε κάθε εμφάνιση. Και νομίζω πως αυτά τα μαλλιά δεν είναι μόνο δικός μου κρυφός πόθος αλλά και πολλών ακόμα γυναικών που μοιραζόμαστε τον ίδιο καημό.

Τα τέλεια μαλλιά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο τρόπο φορμαρίσματος δεν κρύβουν φανταστικά καινοτόμα θαυματουργά προιόντα styling ούτε πρωτοποριακά εργαλεία, όταν δείχνουν όμορφα, αλλά κάτι πιο απλό. Ένα καλό κούρεμα. Ένα κούρεμα που ταιριάζει στην τρίχα και ένας κομμωτής που πιάνει το χέρι του μπορεί να κάνει το απόλυτο στο κεφάλι σου. Και το θέλουμε τόσο πολύ! Ποια είναι όμως αυτά τα κουρέματα που δείχνουν υπέροχα χωρίς κόπο αλλά με τον σωστό τρόπο; Εάν θέλεις να αποχαιρετήσεις τις αμέτρητες ώρες που περνάς μπροστά από τον καθρέφτη προσπαθώντας να φτιάξεις τα μαλλιά σου τότε δες παρακάτω. 

Micro bob

Τα bob κουρέματα είναι από τα πρώτα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη περιποίηση για να δείχνουν υπέροχα. Αν έχεις ίσια μαλλιά τότε αυτό είναι το ιδανικό κόψιμο για σενα. Αν κοπεί σωστά μεγαλώνει ομοιόμορφα και δεν χρειάζεται δεύτερη ματιά στον καθρέφτη. 

 

Pixie cut 

Ένα άλλο κούρεμα χαμηλής συντήρησης για μικρότερα μήκη είναι το κλασικό και αγαπημένο pixie cut. Αν αγαπάς τα κοντά μαλλιά και δε φοβάσαι να απομακρυνθείς τη μακριά σου κόμη, αυτό είναι το look που θα σου λύσει τα χέρια. Ο σωστός κομμωτής θα χαρίσει τις απαραίτητες ψαλιδιές στα μαλλιά σου, ώστε μεγαλώνοντας να δείχνουν γλυκά και κομψά και όχι άχαρα. Περιποιήσου τις άκρες σου στο λούσιμο και δε θα χρειαστείς να κάνεις τίποτα παραπάνω.

 

Blunt edge

Εάν τα μαλλιά σου είναι φυσικά λεπτά, τότε ξέχνα τα πολλά layers. το καλύτερο κούρεμα χαμηλής συντήρησης για σένα είναι αυτό με τις αιχμηρές άκρες. Αυτή η τεχνική θα κάνει τα μαλλιά να πέφτουν βαριά στη θέση τους, με ελάχιστο καθημερινό styling, και θα δημιουργήσει και μια ψευδαίσθηση πιο πλούσιας χαίτης. Το συγκεκριμένο κούρεμα έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια, είναι μοντέρνο και έχει στιλ. 

 

Layers

Το φιλάρισμα είναι απαραίτητο αν είσαι από τις τυχερές που διαθέτουν πλούσια και πυκνά μαλλιά. Ωστόσο για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχη και να μπορείς να τα διαχειριστείς σωστά το πρωί ώστε να μη σε κουράζουν στο styling, χρειάζεται ένα καλό κούρεμα. Ζήτα από τον κομμωτή σου να δημιουργήσει layers στο εσωτερικό των μαλλιών και όχι μόνο στην επιφάνεια. Έτσι ο όγκος μοιράζεται καλύτερα σε όλο το κεφάλι, τα μαλλιά στρώνουν αμέσως κι εσύ δείχνεις ακαταμάχητη χωρίς κόπο κάθε λεπτό της μέρας. 

 

Invisible trims

Αν αγαπάς τα μακριά σου μαλλιά, αν αυτά είναι η δύναμή σου, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σου που σε κάνει τόσο ξεχωριστή και με τίποτα δε θέλεις αυτό να αλλάξει, τότε βρες τον καλύτερο τρόπο για να μπορείς να τα έχεις στην καλύτερη τους κατάσταση χωρίς ταλαιπωρία. Τα μακριά μαλλιά σίγουρα απαιτούν περισσότερη φροντίδα για να δείχνουν το μεγαλείο τους. Γλίτωσε χρόνο με την τακτική τους περιποίηση στο μπάνιο και στο λούσιμο και βάλε στο πρόγραμμα μια μηνιαία συντήρηση στο κομμωτήριο για αν περιποιείσαι τις άκρες τους ώστε να πέφτουν υγιή, λαμπερά σαν χείμαρρος και να στρώνουν αμέσως. 

Με όλα αυτά τι λες; Ενα κούρεμα τώρα δεν θα ήταν ότι πρέπει; Μια ανανέωση όχι μόνο θα σου γλιτώσει χρόνο καθημερινά αλλά θα σου φτιάξει και τη διάθεση. 

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα