Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς θα αφαιρέσεις το gel βερνίκι σου σύμφωνα με τους επαγγελματίες.

Χάρισε μια ανάσα ανακούφισης και ξεκούρασης στα νύχια σου! 



Ωραία τα φρεσκοβαμμένα νύχια, αλλά τι γίνεται μετά από δύο εβδομάδες καταπόνησης στο πληκτρολόγιο και στο πλύσιμο των πιάτων; Το υπέροχο χρώμα σου έχει ξεφτίσει στις άκρες κι άσε που χρειάζεσαι άμεσα μια αλλαγή. Σε περίπτωση που το αγαπημένο σου nail salon είναι φουλ ή δεν βρίσκεις αυτό το απαραίτητο 20λεπτο που θα σε απαλλάξει από το ξεφλουδισμένο σου μανικιούρ, δεν χρειάζεται να μείνεις με απεριποίητα νύχια. Κάνε επαγγελματική αφαίρεση σπίτι σου κι όταν βρεις χρόνο πας για ανανέωση. Προτιμότερο είναι να έχεις τα νύχια σου φυσικά παρά χαλασμένα. Αν σκέφτηκες απλά να τα ξεφλουδίσεις ξέχασέ το. Το gel βερνίκι στο πέρασμά του θα βγάλει και την εξωτερική στιβάδα του νυχιού σου και δεν το θες. 

Τι είναι το gel polish!

Το βερνίκι νυχιών gel είναι ένα επαγγελματικό βερνίκι που διαρκεί περισσότερο από τις παραδοσιακές φόρμουλες και μας χαρίζει διάρκεια, αντοχή και υπεροχο γυαλιστερό αποτέλεσμα. Πολυμερίζεται με την λάμπα LED, σταθεροποιείται και δημιουργείται ένα σκληρό εξωτερικό τύπου gel. Όπως ήδη γνωρίζεις η αφαίρεση με απλό ασετόν δεν αρκεί, για την ακρίβεια δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Δες πως μπορείς να αφαιρέσεις ένα τέτοιο βερνίκι στο σπίτι σου στα διαστήματα αποχής από τα αγαπημένα σου επαγγελματικά μανικιούρ.

Πώς να αφαιρέσεις το βερνίκι νυχιών με τζελ σε ένα nail salon

Εντάξει ο καλύτερος τρόπος να αφαιρέσεις ένα gel βερνικι είναι στο nail salon που προτιμάς. Χαίρω πολύ! Εκεί η τεχνίτρια θα χρησιμοποιήσει το ειδικό εργαλείο αφαίρεσης τον τροχό, ή πρώτα με μια χοντρή λίμα νυχιών θα αφαιρέσει το γυαλιστικό από  επάνω και στη συνέχεια, θα τοποθετήσει βαμβάκια εμποτισμένα με ασετόν, και θα τα τυλίξει μέσα σε αλουμινόχαρτο για 10 λεπτά ώστε να μουλιάσουν, να φουσκώσουν και να φύγει το υλικό πιο εύκολα. Μετά, με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων το τζελ θα αποχωριστεί το νύχι σου εύκολα και απλά, δίνοντας παράλληλα με τη λίμα και το buffer ένα όμορφο σχήμα και ένα λείο αποτέλεσμα. Με λίγο λαδάκι θα ενυδατώσει την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια σου και είσαι έτοιμη. Καλά όλα αυτά, στο σπίτι όμως τι κάνεις; 

Μπορείς να αφαιρέσεις το βερνίκι gel από την άνεση του σπιτιού σου, απλά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική. Φρόντισε να έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για να κάνεις μαλακές και όχι βιαστικές κινήσεις, να έχεις υπομονή και μερικά κατάλληλα εργαλεία.  Ξεκίνα εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στην επιδερμίδα και στο γύρω δέρμα για θρέψη. Στη συνέχεια, βάλε σε ένα βαμβάκι σε ασετόν 100% καθαρό ασετόν για καλύτερα αποτελέσματα και άφησέ το πάνω στο νύχι σου αφού το τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη. Άφησέ το για περίπου 10 λεπτά ή περισσότερο  αν το βερνίκι σου παρατηρείς πως είναι παχύρρευστο. 

Μόλις περάσει αρκετός χρόνος, αφαίρεσε το κάλυμμα και το βαμβάκι. Με ένα μεταλλικό εργαλείο σπρώξε το βερνίκι μακριά από το νύχι σου ή με τη βόηθεια της λίμας. Μόλις καθαρίσεις τα νύχια σου από το υλικό πλύνε τα χέρια σου με ένα απαλό καθαριστικό και ζεστό νερό και πρόσθεσε μια πλούσια κρέμα χεριών, ή κάποιο ειδικό λαδάκι θρέψης που θα ενυδατώσει τα χέρια και τα νύχια σου. Αν θέλεις να αποφύγεις όλα αυτά μπορείς να περιμένεις να μεγαλώσουν τα νύχια σου και να φύγει το βερνίκι από μόνο του καθώς θα κονταινεις τα νύχια σου μια φορά την εβδομάδα. 

 

To gel βερνίκι είναι δελεαστικό σίγουρα για τη διάρκεια την αντοχή του και το εκτυφλωτικό του αποτέλεσμα, ωστόσο η χρήση του θα πρέπει να μην είναι συνεχόμενη όπως αναφέρουν οι ειδικοί και να ξεκουράζεις τα νύχια σου σε ενδιάμεσα διαστήματα. Ειδικά αν τα αφαιρέσεις μόνη σου με λάθος τρόπο, σε βάθος χρόνου θα δεις τις επιπτώσεις επάνω τους. Δώσε στα νύχια σου την ευκαιρία να επανέρχονται έπειτα από κάποια συνεχόμενα gel επαγγελματικά μανικιούρ.  

 

Αν αγαπάς το αποτέλεσμα του gel αλλά χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα διάλειμμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά προϊόντα που υπόσχονται πολλά από τα πλεονεκτήματα του gel βερνικιού. Προτίμησε βερνίκια που στεγνώνουν γρήγορα και άλλα που διαρκούν πολύ. Διάλεξε το βερνίκι που σου τραβάει την προσοχή και πρόσθεσε από πάνω ένα επαναστατικό top coat τρομερής αντοχής και λάμψης που μιμείται το αποτέλεσμα του gel.

 

Αν δεν μπορείς χωρίς το επαγγελματικό gel mani αλλά σε περιορίζει ο χρόνος, φρόντισε να το αφαιρείς πάντα με τον σωστό τρόπο όποια μέθοδο και αν επιλέξεις. Κάθε δράση έχει και αντίδραση. Μη στέκεσαι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση των νυχιών σου, αλλά και στη συνολική τους υγεία. Προτίμησε να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου πριν το ξαναπεράσεις, ώστε να μπορούν τα νύχια σου να αναπνέουν χωρίς υλικό και να αναπτύσσονται σωστά.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Μακιγιάζ: 2 κόλπα που λεπταίνουν το πρόσωπο

Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

Προτεινόμενα

CELEBS

Βικτόρια Μπέκαμπ: Η τρυφερή ανάρτηση για τα γενέθλια του Ντέιβιντ Μπέκαμ

«Είσαι τα πάντα για μας!!!! Ο καλύτερος μπαμπάς και σύζυγος»

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιους στόχους να αναζητήσετε για να είστε ευτυχισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής σας

Μια νέα μελέτη συγκρίνει τους στόχους για τον πλούτο έναντι της υγείας για να τονώσει τα συναισθήματα ευτυχίας

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος