Skip to main content

BEAUTY TIPS

Φοράς γυαλιά; Small tips για το μακιγιάζ των ματιών σου!

Ανάδειξε τα μάτια σου ακολουθώντας μικρά απλά βήματα! 



Φοράω γυαλιά από την Πέμπτη δημοτικού. Έχω κάνει με αυτά τα πρώτα μου μακιγιάζ αλλά και πολλά από τα επόμενα. Άλλα καθημερινά κι άλλα επίσημα-βραδινά. Κι ενώ φαίνονται υπέροχα στην πράξη, μόλις βάλω τα γυαλιά μου, όλες οι προσπάθειές μου έχουν πέσει αυτόματα στο κενό. Ποιό είναι το σωστό μακιγιάζ για υπέροχο βλέμμα για όσους φορούν γυαλιά σύμφωνα με τους ειδικούς; Μην απελπίζεσαι, τα όμορφα μάτια ακτινοβολούν ακόμα και μέσα από τη τζαμαρία. 

#1. Μια εξαιρετική γενική συμβουλή για το στυλ! Το σχήμα των γυαλιών σου δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με το στυλ σου. Όταν αποφασίζεις για το μακιγιάζ ματιών εάν φοράς γυαλιά, είναι πολύ σημαντικό να λάβεις υπόψη το στυλ του σκελετού που φοράς. Το βλέμμα στο μακιγιάζ των ματιών πρέπει να ταιριάζει με τη συνολική εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών, του χρώματος των χειλιών και του ντυσίματος. Αυτό σημαίνει ότι ένα classy cat eye εμπνευσμένο από τη δεκαετία του '60 μπορεί να ταιριάζει καλύτερα με ρετρό γυαλιά παρά με μοντέρνους σκελετούς ή τύπου Harry Potter. Επιπλέον, ανάλογα με το στυλ των γυαλιών που έχεις επιλέξει, τα μάτια σου φαίνονται είτε περισσότερο είτε λιγότερο.

#2. Δεδομένου ότι τα γυαλιά μπορεί να κρύψουν τα μάτια σου, είναι σημαντικό να τα φέρεις στο επίκεντρο. Πως; Διατηρώντας τη σκιά ματιών διακριτική και εστιάζοντας στο eyeliner. Η προσθήκη ενός χρωματιστού liner επίσης θα κάνει τα μάτια σου να  λάμπουν στο λεπτό. 

#3. Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα υπέροχο μακιγιάζ ματιών παρά τα γυαλιά που φοράς, ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι να περιορίσεις τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Less is more!  Μην χρησιμοποιείς πάρα πολλά διαφορετικά χρώματα σκιάς, διατήρησε τις βλεφαρίδες καθαρές και οριοθετημένες, και εφάρμοσε eyeliner έξω από τη γραμμή των βλεφαρίδων και όχι στο χείλος του ματιού. 

#4. Αντάλλαξε μια μάσκαρα που δίνει όγκο με μια που χαρίζει μακριές διαχωρισμένες βλεφαρίδες και  επικεντρώσου σε σημεία όπως η πτυχή και η γραμμή των βλεφαρίδων για να κάνεις το φυσικό σου look πιο έντονο.

#5. Εάν ανάμεσα στα προβλήματα που σε απασχολούν είναι η μάσκαρα που ακουμπάει στους φακούς σου οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείς ψαλιδάκι βλεφαρίδων,  για να ανασηκώνεις τις βλεφαρίδες σου και να ανοίγουν τα μάτια σου, αλλά επίσης και να εμποδίζει τις βλεφαρίδες σου να ακουμπούν τους φακούς σου. 

#6. Εάν το αγαπημένο σου look είναι ένα dark smokey eye, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό. Τα γυαλιά τείνουν να δημιουργούν σκιές στην περιοχή των ματιών και δεν θέλεις με τίποτα να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ακόμα πιο σκοτεινά. 

#7. Επέλεξε χρώματα όπως τα παστέλ, ουδέτερους τόνους και ροζ που θα φωτίσουν τα μάτια σου μέσα από τα γυαλιά σου. Επίσης οι γυαλιστερές αποχρώσεις λειτουργούν εξίσου καλά, ενώ παράλληλα δίνουν δραματικότητα και glam.  

Το να φοράς γυαλιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δείχνεις υπέροχη με το κατάλληλο μακιγιάζ! Ούτε υπάρχουν απαράβατοι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς. Ακολούθησε απλά tips και σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα. Ίσως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις για όσα ήξερες ή συνήθιζες να κάνεις μέχρι τώρα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα