Skip to main content

BEAUTY TIPS

Interview για δουλειά; Αυτό είναι το ιδανικό μακιγιάζ

Πώς να πετύχετε το τέλειο μακιγιάζ για μια επαγγελματική συνέντευξη;



Για να θεωρηθεί το μακιγιάζ επαγγελματικό, πρέπει να είναι διακριτικό για να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά σας χωρίς να ενσωματώνει δραματικά στοιχεία που αποσπούν την προσοχή. Οι άνθρωποι που εργάζονται στη βιομηχανία ομορφιάς ή της ψυχαγωγίας έχουν ένα ευρύτερο φάσμα στυλ μακιγιάζ που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επαγγελματικά για τον τομέα τους, αλλά γενικά, μια πιο φυσική εμφάνιση είναι το τυπικό επαγγελματικό στυλ για συνεντεύξεις.

Συμβουλές για το μακιγιάζ της συνέντευξης

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας κατά τη συνέντευξη και να καλλιεργήσετε μια ολοκληρωμένη, επαγγελματική αισθητική:

Ενυδατώστε

Η καλύτερη βάση για επαγγελματικό μακιγιάζ είναι το υγιές, ενυδατωμένο δέρμα. Τις ημέρες πριν από τη συνέντευξη, φροντίστε να ενυδατώσετε το πρόσωπό σας ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας. Η χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας, σχεδιασμένη για τον τύπο του δέρματός σας, μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό και σφριγηλό, δίνοντάς σας τον τέλειο καμβά για μια λεπτή, φυσική εμφάνιση. Ενυδατώστε τα βλέφαρά σας και κάτω από τα μάτια για να αντιμετωπίσετε τυχόν αποχρωματισμό που θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες ή βαριεστημένες.

Επιμείνετε στα ουδέτερα

Τα ουδέτερα χρώματα είναι η ιδανική παλέτα για μια συνέντευξη γιατί συμπληρώνουν κάθε τόνο δέρματος και εκμεταλλεύονται τα φυσικά περιγράμματα του προσώπου σας για να ενισχύσουν τα χαρακτηριστικά σας. Ροζ, καφέ, κρεμ και bronze προσθέτουν μια ζεστή αντίθεση στο πρόσωπό σας χωρίς να τραβούν την προσοχή στο γεγονός ότι φοράτε μακιγιάζ. Τα ουδέτερα χρώματα συνδυάζονται επίσης καλά με τα επαγγελματικά ρούχα για να σας βοηθήσουν να φαίνεστε αξιόπιστες κι υπεύθυνες.

Όταν επιλέγετε μια χρωματική παλέτα για τη σκιά ματιών, το ρουζ και το χρώμα των χειλιών σας, φροντίστε να επιλέξετε αποχρώσεις που ταιριάζουν με τους υποτόνους της επιδερμίδας σας. Μερικοί άνθρωποι έχουν ψυχρούς υποτόνους ενώ άλλοι έχουν ζεστούς τόνους και το μακιγιάζ σας θα φαίνεται πιο φυσικό με αποχρώσεις που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας. Μια καλύτερη πρακτική για τη σκιά ματιών είναι να διαλέξετε μια ανοιχτή απόχρωση, μια μεσαία και μια σκούρα σκιά που μπορείτε να εφαρμόσετε με βάση τη φυσική πτυχή του βλεφάρου σας.

Μην ξεχνάτε το primer

Πριν φορέσετε το μακιγιάζ σας, εφαρμόστε ένα ελαφρύ primer για να το βοηθήσετε να παραμείνει στη θέση του καθ' όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Το Primer μπορεί να σας βοηθήσει να μην λερώσει η σκιά ματιών σας και να μην ξεφλουδίσει το foundation ή το ρουζ σας. Επίσης, εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας και δίνει στο μακιγιάζ σας μια λεία επιφάνεια για να κολλήσει, με αποτέλεσμα μια ομοιόμορφη και φυσική εφαρμογή που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση των πόρων σας. Τα φυσικά συστατικά όπως η αλόη βέρα και το λάδι καρύδας μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα παραδοσιακά αστάρια μακιγιάζ, εάν δεν έχετε διαθέσιμα.

Σωστό χρώμα

Πριν εφαρμόσετε concealer σε ατέλειες και σκούρες κηλίδες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν διορθωτή χρώματος. Ακόμη και το τέλεια ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να έχει αποχρωματισμό, αλλά το μακιγιάζ που διορθώνει το χρώμα μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ακόμη και για τη συνέντευξή σας. Το concealer που διορθώνει το χρώμα χρησιμοποιεί τη θεωρία χρωμάτων για να εξουδετερώσει την ερυθρότητα, τη θαμπάδα και τη φλεγμονή. Χρησιμοποιήστε μόνο μια μικρή ποσότητα διορθωτικού χρώματος σε κάθε σημείο για να αποτρέψετε την υπερβολική χρωστική ουσία να χρωματίσει το foundation σας και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ομορφιάς ή ένα αφράτο πινέλο μακιγιάζ για να αναμειγνύετε τις άκρες μεταξύ των προβληματικών περιοχών και της υπόλοιπης επιδερμίδας σας.

Εφαρμόστε ελαφριά βάση

Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ, αναπνεύσιμο foundation που συνδυάζεται με τον φυσικό τόνο του δέρματός σας. Μια μικρή ποσότητα υγρού, πούδρας ή κρέμας μπορεί να εξομαλύνει το δέρμα σας ενώ υποστηρίζει τη φυσική του λάμψη. Το βαρύ foundation δεν φαίνεται μόνο αφύσικο κάτω από φθορίζοντα φώτα γραφείου, αλλά μπορεί επίσης να φθαρεί ή να ιδρώσει εύκολα, αφήνοντας ραβδώσεις ή κόκκινες κηλίδες.

Επιλέξτε διακριτικό eyeliner

Προσθέτοντας ένα απαλό eyeliner μπορεί να τονίσει τα μάτια σας, βοηθώντας σας να φαίνεστε πιο αφοσιωμένες σε μια συνέντευξη. Οτιδήποτε, από ανοιχτό καφέ μολύβι eyeliner έως ένα μικρό μάτι της γάτας μπορεί να προσθέσει διακριτικό ορισμό ενώ εξακολουθεί να δείχνει φυσικό και επαγγελματικό.

Αποφύγετε τα σκούρα χείλη

Το κραγιόν και τα γυμνά χείλη μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας επαγγελματικής εμφάνισης για συνέντευξη. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη φυσική σας εμφάνιση με lip balm, ένα ελαφρύ nude lip gloss ή κραγιόν που σας βοηθά να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση. Ακόμη και ένα διακριτικό κόκκινο χείλος μπορεί να είναι καλό για μια συνέντευξη αν προτιμάτε κάτι πιο φωτεινό. Όταν επιλέγετε κραγιόν, αποφύγετε το πολύ σκούρο χρώμα.

Προσέξτε τα φρύδια σας

Ένα δυνατό φρύδι μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική σας εμφάνιση, κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο δυνατές και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Δώστε σχήμα στα φρύδια σας και αφαιρέστε τις αδέσποτες τρίχες για να δημιουργήσετε ένα δυνατό τόξο που τραβά την προσοχή στα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε ένα τζελ ή πούδρα φρυδιών παρόμοια με το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας, προσδιορίζοντας τα μάτια σας χωρίς να φαίνονται έντονα ή αφύσικα.

Αφήστε τις βλεφαρίδες στο σπίτι

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορεί να είναι μια δελεαστική προσθήκη σε ένα πλήρες μακιγιάζ, αλλά μπορεί να αποτελούν κίνδυνο σε σημαντικές στιγμές όπως μια συνέντευξη. Αντίθετα, ψάξτε για μια μάσκαρα που δίνει όγκο που δεν σβολιάζει. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βάψετε τις βλεφαρίδες σας και να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων για να προσθέσετε μια λεπτή φινέτσα στην εμφάνισή σας χωρίς μάσκαρα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς οι οροί υαλουρονικού οξέος να κρατούν το δέρμα σας ενυδατωμένο

Δώστε στην επιδερμίδα σας αυτή την έξτρα υγρασία

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Σαββάτου 4 Μαΐου

Οργανώστε τις υποθέσεις σας βάζοντας προτεραιότητες σε ό,τι έχετε ανάγκη πρώτα

ΣΙΝΕΜΑ

May the 4th be with you με 20 από τις πιο ρομαντικές στιγμές Star Wars

Η αγάπη είναι μεγάλη με τον γαλαξία - απέραντη

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το Voés Festival επιστρέφει για δεύτερη χρόνια στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Mε τους Villagers of Ionnina City, Social Waste, Γιάννη Αγγελάκα και οι 100°C, Πάνο Βλάχο, Σκιαδαρέσες, Λόγος Τιμής, LosTre, Κωσταντή Πιστιόλη, Pagan και Λεωνίδα Μπαλάφα