Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί τα πεπτίδια είναι το hero ingredient στο skincare το 2024

Όλοι οι λόγοι που θέλεις να τα εντάξεις στη ρουτίνα σου αυτή τη χρονιά.



Όλοι μοιάζουν να μιλούν τελευταία για τα πεπτίδια και για το πόσο σημαντικό είναι να τα εντάξουμε στη ρουτίνα του skincare μας με τη νέα χρονιά. Τί είναι όμως αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με άλλα ενεργά συστατικά που βρίσκουμε στο εμπόριο; Ακολουθούν όλες οι απαντήσεις!

Παραγωγή κολλαγόνου

Τα πεπτίδια είναι γνωστό ότι διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Το κολλαγόνο είναι μια κρίσιμη πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Ενσωματώνοντας πεπτίδια στη ρουτίνα ομορφιάς σου, μπορείς να προωθήσεις τη σύνθεση κολλαγόνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο λείο, σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Μείωση ρυτίδων

Τα πεπτίδια έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Μπορούν να κάνουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να «γεμίσει» το δέρμα και να μειώσει το βάθος των ρυτίδων, με αποτέλεσμα μια πιο νεανική επιδερμίδα.

Βελτιωμένη υφή δέρματος

Τα πεπτίδια μπορούν επίσης να ενισχύσουν την υφή του δέρματος προάγοντας την ανανέωση και την ανανέωση των κυττάρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο λείο, πιο απαλό και πιο ομοιόμορφα τονωμένο δέρμα, συμβάλλοντας στη μείωση της τραχύτητας, της θαμπάδας και της ανομοιόμορφης μελάγχρωσης.

Ενυδάτωση

Ορισμένα πεπτίδια έχουν ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στη βελτίωση των επιπέδων ενυδάτωσης του δέρματος. Προσελκύοντας και διατηρώντας την υγρασία στο δέρμα, τα πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ενυδατωμένης και γεμάτης εμφάνισης, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και ελαστικό.

Αντιοξειδωτική προστασία

Ορισμένα πεπτίδια διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από την περιβαλλοντική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, τα πεπτίδια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των σημαδιών πρόωρης γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες και οι σκούρες κηλίδες, διατηρώντας το δέρμα νεανικό και υγιές.

Ενισχυμένη απορρόφηση άλλων συστατικών

Τα πεπτίδια μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως συστήματα απορρόφησης για άλλα ευεργετικά συστατικά, βοηθώντας τα να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα, όπου μπορούν να ασκήσουν τη δράση τους πιο αποτελεσματικά. Ενισχύοντας την απορρόφηση των βασικών συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας, τα πεπτίδια μπορούν να μεγιστοποιήσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος φροντίδας σου, οδηγώντας σε πιο ορατά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

3 tips για μεταξένια μαλλιά

Όπως τα προτείνουν οι hair experts

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!