Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί η προσθήκη ενός essence στο καθημερινό σου skincare μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας σου

Όλα τα πολύτιμα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει το hero προϊόν



Η χρήση ενός essence στη ρουτίνα ομορφιάς σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για διάφορους λόγους, οι οποίοι επηρεάζουν φυσικά την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδας σου. Να λοιπόν μερικοί λόγοι για να επενδύσεις στο hero προϊόν της κορεάτικης παράδοσης, που αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια.

Ενυδάτωση

Τα essences είναι ελαφριές, υδαρείς συνθέσεις που μοιάζουν με τα toners έχοντας ελαχίστως πιο παχύρευστη σύνθεση, που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα, παρέχοντας μια «έκρηξη» ενυδάτωσης. Συχνά περιέχουν ενυδατικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή φυτικά εκχυλίσματα που προσελκύουν την υγρασία στο δέρμα, βοηθώντας το να διατηρηθεί σφριγηλό και ενυδατωμένο.

Προετοιμασία για το δέρμα

Τα essences βοηθούν στην προετοιμασία του δέρματος ώστε να απορροφήσει καλύτερα τα επόμενα προϊόντα περιποίησης. Ενυδατώνοντας και εξισορροπώντας τα επίπεδα pH του δέρματος, τα συστατικά τους δημιουργούν έναν πιο δεκτικό καμβά για την εφαρμογή ορών, ενυδατικών και άλλων θεραπειών, μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά τους.

Ενίσχυση της λειτουργίας του φραγμού του δέρματος

Πολλά essences περιέχουν συστατικά που υποστηρίζουν τη φυσική λειτουργία φραγμού του δέρματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση και την προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, ρύπους και ερεθιστικούς παράγοντες, μειώνοντας τον κίνδυνο ευαισθησίας και βελτιώνοντας τη συνολική υγεία του δέρματος.

Λάμψη και ομοιόμορφη τόνωση

Ορισμένα essences περιέχουν συστατικά όπως νιασιναμίδη, βιταμίνη C ή βοτανικά εκχυλίσματα που βοηθούν στη φωτεινότητα και την εξομάλυνση του τόνου του δέρματος. Η τακτική χρήση μπορεί να συμβάλει σε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα και να μειώσει την εμφάνιση μαύρων κηλίδων ή υπερμελάγχρωσης.

Οφέλη κατά της γήρανσης

Ορισμένα essences περιέχουν συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή βιταμίνη Ε, που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Η τακτική χρήση αυτών των essences μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, ρυτίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

Προσαρμογή

Τα essences διατίθενται σε διάφορες συνθέσεις για την αντιμετώπιση διαφορετικών ζητημάτων της επιδερμίδας, όπως ενυδάτωση, αντιγήρανση ή λάμψη. Αυτό σου επιτρέπει να επιλέξεις ένα essence που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο του δέρματός σου και στις ανησυχίες σου, καθιστώντας το μια ευέλικτη προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της