Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 συμβουλές για να μειώσεις την ανεπιθύμητη ερυθρότητα στην επιδερμίδα σου

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για αποτελέσματα με διάρκεια



Η ερυθρότητα του προσώπου μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες όπως η ακμή, το ευαίσθητο δέρμα, οι αλλεργίες ή και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να μειώσεις την ανεπιθύμητη ερυθρότητα του προσώπου σου, για αποτελέσματα με διάρκεια.

Απαλή ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Χρησιμοποίησε απαλά προϊόντα περιποίησης ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα ή δέρμα με τάση για ερυθρότητα. Απόφυγε τα σκληρά συστατικά όπως το αλκοόλ, το άρωμα και τα απολεπιστικά, καθώς μπορούν να επιδεινώσουν την ερυθρότητα. Διάλεξε ήπια, μη φαγεσωρογόνα καθαριστικά και ενυδατικές κρέμες που περιέχουν καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη βέρα, χαμομήλι, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή βρόμη.

Αντηλιακή προστασία

Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο φορώντας ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο δείκτη κάθε μέρα, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή, επομένως η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη.

Θεραπείες ψύξης

Εφάρμοσε δροσερές κομπρέσες ή παγωμένες φέτες αγγουριού στο πρόσωπό σου για να βοηθήσεις στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της ερυθρότητας. Αποθήκευσε ένα τόνερ ιαματικού νερού στο ψυγείο και ψέκασέ το στο δέρμα σου όλη την ημέρα για ένα αναζωογονητικό και ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Απόφυγε τους ερεθισμούς

Εντόπισε και απόφυγε τους παράγοντες που μπορούν να επιδεινώσουν την ερυθρότητα του προσώπου σου, όπως πικάντικα τρόφιμα, ζεστά ροφήματα, αλκοόλ, ακραίες θερμοκρασίες και σκληρά προϊόντα περιποίησης του δέρματος. Κράτα ένα ημερολόγιο για να παρακολουθείς τα συμπτώματά σου και τα πιθανά ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις τους συγκεκριμένους παράγοντες που επιδεινώνουν την ερυθρότητά σου.

Ιατρική περίθαλψη

Συμβουλέψου έναν δερματολόγο για επαγγελματική αξιολόγηση και επιλογές θεραπείας εάν η ερυθρότητα του προσώπου σου επιμένει ή επιδεινώνεται παρά τις θεραπείες στο σπίτι. Συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως τοπικές κρέμες, από του στόματος αντιβιοτικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, μπορεί να συνιστώνται για τη διαχείριση καταστάσεων όπως η ροδόχρου ακμή ή η δερματίτιδα.

Θεραπείες στο ιατρείο

Οι θεραπείες στο ιατρείο, όπως η θεραπεία με λέιζερ, η θεραπεία με παλμικό φως (IPL) ή το χημικό πίλινγκ μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικές στη μείωση της ερυθρότητας του προσώπου και στη βελτίωση του τόνου του δέρματος.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της