Skip to main content

BEAUTY TIPS

6 λόγοι για να ενσωματώσεις ένα essence στη ρουτίνα του skincare σου

Κι όμως, αλλάζει τα πάντα στον τρόπο που φρόντιζες την επιδερμίδα σου



Η ενσωμάτωση ενός essence στη ρουτίνα της περιποίησης της επιδερμίδας σου μπορεί να σου προσφέρει πολλά οφέλη, αλλάζοντας για τα καλά την όψη και την ποιότητα του δέρματός σου. Ακολουθούν έξι λόγοι για τους οποίους μπορείς να εντάξεις ένα essence στο skincare σου, προσθέτοντας στην καθημερινότητά σου ένα προϊόν στο οποίο ορκίζονται οι Κορεάτισσες.

Ενυδάτωση

Τα essences έχουν συνήθως ελαφριές, υδαρείς και κάπως milky υφές που απορροφώνται εύκολα από το δέρμα. Παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα ενυδάτωσης, αναπληρώνοντας τα επίπεδα υγρασίας και βοηθώντας να διατηρηθεί το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό. Τοποθετούνται συνήθως με τα δάχτυλα, χωρίς να χρειάζεσαι βαμβάκι για την εφαρμογή τους.

Θρέψη δέρματος

Πολλά essences περιέχουν ευεργετικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος, στη βελτίωση της υφής του και στην προστασία από τις περιβαλλοντικές βλάβες, ιδιαίτερα αν μένεις σε πόλη όπου το οξειδωτικό στρες ταλαιπωρεί την επιδερμίδα σου.

Ενισχυμένη απορρόφηση άλλων προϊόντων

Τα essences τοποθετούνται για να ενισχύσουν την απορρόφηση των επόμενων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, όπως οι οροί και οι ενυδατικές κρέμες. Εφαρμόζοντας ένα essence πριν από άλλα προϊόντα, μπορείς να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητά τους και να διασφαλίσεις ότι διεισδύουν βαθιά στο δέρμα.

Λάμψη και ομοιόμορφη τόνωση

Ορισμένα αιθέρια έλαια περιέχουν συστατικά που βοηθούν στη φωτεινότητα της επιδερμίδας και εξαφανίζουν τα μαύρα στίγματα ή την υπερμελάγχρωση. Η τακτική χρήση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο λαμπερή και ομοιόμορφα τονωμένη επιδερμίδα.

Εξισορρόπηση των επιπέδων pH

Τα essences έχουν συχνά ελαφρώς όξινες συνθέσεις που βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματος. Αυτό μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του φυσικού φραγμού του δέρματος, να μειώσει τη φλεγμονή και να αποτρέψει θέματα όπως η ακμή ή η ευαισθησία.

Χαλάρωση και αυτοφροντίδα

Η ενσωμάτωση ενός essence στη ρουτίνα της ομορφιάς σου μπορεί επίσης να είναι μια μορφή αυτοφροντίδας και χαλάρωσης. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να εφαρμόσεις το προϊόν με απαλές, καταπραϋντικές κινήσεις μπορεί να βοηθήσεις τον εαυτό σου να χαλαρώσει και να αποβάλλει το στρες, προάγοντας τη συνολική ευεξία.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας