Μαλλιά...στον ήλιο!

Αποκτήστε όμορφα μαλλιά με 4 εύκολους τρόπους.

Μαρκέλλα Μακρυγιάννη

Καλοκαίρι. Ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και συχνά μπάνια στη θάλασσα ή την πισίνα. Ωστόσο, αυτές οι συνήθειες κάθε άλλο παρά «σύμμαχοι» είναι για τα μαλλιά σου. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου τα κάνει θαμπά και τα ξηραίνει, ενώ η υγρασία του περιβάλλοντος, το χλώριο της πισίνας και το θαλασσινό νερό επιδεινώνει την κατάσταση. Δες τι μπορείς να κάνεις:

1. Προστασία στο χρώμα

Το φως του ήλιου είναι πιο «σκληρό» με τα βαμμένα μαλλιά. Εκφυλίζει την προστατευτική τους πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα το χρώμα να οξειδώνεται και τα μαλλιά να αποκτούν μια θαμπή μπρονζέ απόχρωση. 

Τι να κάνεις: Χρησιμοποίησε προϊόντα με SPF (φίλτρο αντιηλιακής προστασίας), καθώς προστατεύουν την υγεία των μαλλιών. Φόρα πάντα καπέλο με μεγάλο γείσο. 

2. Αντιμετώπισε το φριζάρισμα

Η υγρασία της ατμόσφαιρας το ευνοεί. Η καθημερινή και πολύωρη έκθεση στον ήλιο, οι συσκευές ισιώματος και το καθημερινό styling "ανασηκώνουν" τα λέπια της τρίχας. 

Τι να κάνεις: Δοκίμασε ένα προϊόν περιποίησης με βάση τη σιλικόνη, σε μορφή σέρουμ. Τα προϊόντα αυτά λειαίνουν -έστω και προσωρινά- τα λέπια της τρίχας και εμποδίζουν την απορρόφηση μορίων νερού από το περιβάλλον. 

3. Περιόρισε τη λιπαρότητα

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη λιπαρή επιδερμίδα στο πρόσωπο, η λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής επιδεινώνεται το καλοκαίρι. Η αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ερεθίζει τους λιπώδεις αδένες, με αποτέλεσμα να εκκρίνουν περισσότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι τα μαλλιά να δείχνουν βρώμικα και λαδωμένα. 

Τι να κάνεις: Συχνό λούσιμο (1-2 φορές την ημέρα). Τα μαλλιά σου διατηρούνται λαμπερά, ενώ παράλληλα εμποδίζεται η λιπαρότητα. Μη βάζεις κοντίσιονερ στις ρίζες, ιδίως αν είναι λιπαρές και οι άκρες των μαλλιών σου ξηρές και ταλαιπωρημένες. Θα επιδεινώσεις την κατάσταση. Άπλωσε μόνο ελάχιστη ποσότητα στις άκρες, για να τα προστατέψεις από την ξηρότητα και τις φθορές που προκαλεί ο ήλιος. 

4. Προστάτεψέ τα από το χλώριο

Όταν μένει πάνω στα μαλλιά, δημιουργεί ένα λεπτό πρασινωπό φιλμ που καλύπτει την τρίχα. Πιο εμφανής και αντιαισθητική είναι η εικόνα στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά. 

Τι να κάνεις: Βρεξ’ τα με νερό βρύσης πριν κολυμπήσεις. Έτσι, θ’ απορροφήσουν λιγότερο χλώριο. Λούσε τα μαλλιά σου με ένα ενυδατικό σαμπουάν, που εξαφανίζει κάθε υπόλειμμα από το χλώριο. 

Extra Tip: Mετά το κολύμπι, πιάσε τα μαλλιά σου αλογοουρά. Έτσι θα ελαχιστοποιήσεις τις φθορές από την ακτινοβολία, αφού μόνο τα εξωτερικά στρώματα των μαλλιών εκτίθενται στις ακτίνες του ήλιου. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares